ASX Techniczne - Wymina lusterka
Haniball - 08-12-2011, 12:08 Temat postu: Wymina lusterka Witam, jako jakiś pacan przy wyprzedzaniu z przeciwka( wjechał na mój pas ruchu) zniszczył mi lewe lusterko. Mam pytanie czy dużo jest trudności w odkręceniu lusterka i podpięciu wiązki, tzn. czy trzeba rozbierać całe lewe przednie drzwi ASX? Nie chce mi się dymać 120km do ASO, może jak nie jest to wybitnie trudne to zlecę mechanikowi na miejscu.
Krzychuuu - 08-12-2011, 12:34
Miałem otarcie na lusterku. Dałem ASXa do lakiernika, całe drzwi rozebrał żeby odpiąć te lusterko i pomalować.
DJ Fazi - 08-12-2011, 14:22
U mnie w Outku tez do drzwi się dobierali jak mieli wymienić lusterko.
Haniball - 08-12-2011, 16:54
Krzychuuu napisał/a: | Miałem otarcie na lusterku. Dałem ASXa do lakiernika, całe drzwi rozebrał żeby odpiąć te lusterko i pomalować. |
Kurcze, nie rozumiem przecież część lusterka w kolorze nadwozia jest zdejmowana( zatrzaski) bez potrzeby demontażu całego lusterka.
Czy ktoś wie jak jest mocowana maskownica drzwi na wcisk/zaciski czy na jakiś japoński patent?
P.S. Ciekawostka - Cena lusterka bez kierunku w ASO to koszt rzędu 1 200,00PLN+ robocizna
Krzychuuu - 08-12-2011, 18:04
Haniball napisał/a: | Kurcze, nie rozumiem przecież część lusterka w kolorze nadwozia jest zdejmowana( zatrzaski) bez potrzeby demontażu całego lusterka. |
Otarcie było na górnej polakierowanej części i tej dolnej czarnej z plastiku. Koszt naprawy: 50 zł.
Wedrowiec - 08-12-2011, 18:59
Ceny generalnie są chore, w sumie za jakiś czas najlepszy biznes to będzie kupić nowego ASXa i puścić na części - po rozłożeniu z auta za 100K zrobią się części za milion chyba
Haniball - 13-01-2012, 21:47
No i lusterko wymienione a raczej sama osłona lusterka. Kurcze wymiana lusterka w ASX to jest bajka, w porównaniu z wymianą lusterka w VW. Duży plus dla Mitsubishi.
Wolfix - 24-02-2012, 15:01 Temat postu: Drzwi manual Odp. na pyt. Hanibala
Czy ktoś wie jak jest mocowana maskownica drzwi na wcisk/zaciski czy na jakiś japoński patent?
Może się przyda Manual
Haniball - 28-02-2012, 08:15
To się chwali !
widmo - 12-05-2016, 17:27
Witam Wszystkich. Od jakiegoś czasu występuje u mnie problem z domykaniem i otwieraniem się lusterka. Czasem załapie i kilka cykli działa bez zarzutu a czasem muszę pomóc manualnie aby zaskoczyło. Słychać, że silniczek pracuje. Proszę o poradę czy da się to jakoś zreanimować czy raczej czas rozglądać się na nowym (ceny w ASO ok 1600!!!) ew. używanym lusterkiem (tu ryzyko nabycia bubla). Problem dotyczy lusterka z kierunkowskazem od strony kierowcy. Fabrycznie ustawiona opcja zamykania i otwierania równocześnie z ryglowaniem i otwieraniem samochodu. Będę wdzięczny za pomoc.
Ps. Regulacje kąta samego zwierciadła działają poprawnie.
|
|
|