|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] świece, a gaz (LPG) |
Autor |
Wiadomość |
michadon [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2009, 13:40 [Cari 1.6] świece, a gaz (LPG)
|
|
|
Witam,
wyczytałem na na forum, że przy gazie należy obowiązkowo zmniejszyć przerwę w świecach na 0,8, a można też kupić zamiast BKR6E-11 zwykle BKR6E - które maja szczelinę 0,9 zamiast 1,1.
Jak chciałem w sklepie kupić świece BKR6E spytałem sie sprzedawcy czy mają takie same właściwości jak BKR6E-11 tylko różni się przerwa bo potrzebuje do gazu, to sprzedawca powiedział, żebym nie sugerował się tym co piszą na forum i kupił standardową BKR6E-11, a do gazu tak wogóle to zwiększa się przerwę, a nie zmniejsza (poparł to jakiś gość, który twierdził że zajmuje się montażem gazu).
Czy może mi ktoś wyjaśnić jak to wkońcu powinno być, bo juz zgłupiałem i nie wiem co mam kupić...
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 08-05-2009, 15:03
|
|
|
nie wiem gdzie wyczytales - pamietam temat jeden ale sam napisalem ze jak juz kombinowac to najlepiej BKR6E, ale nie ma to zadnego wplywu i najlepiej zamontowac typowe do auta |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 11-05-2009, 12:59
|
|
|
Tak dla ścisłości szczelinę się daje mniejszą do gazu bo gaz potrzebuje większej energii iskry do zapłonu bo jest jakby bardziej "dielektryczny" co źle wpływa na cewki stąd zmniejszając szczelinę zapewniasz łatwiejszy przeskok iskry. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
|
|