|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:44 |
[MSS 1.3] [SILNIK] Olej - ile oraz długość bagnetu |
Autor |
Wiadomość |
markar [Usunięty]
|
Wysłany: 25-07-2007, 08:34 [MSS 1.3] [SILNIK] Olej - ile oraz długość bagnetu
|
|
|
witam
wymieniałem kilka dni temu olej w swoim aucie i tu zaskoczenie po wlaniu 2,5 litra bagnet pokazuje stan max (książki podają dla tegho silnik 3,3). pomyślałem nic tylko poprzedni olej nie został całkowicie spuszczony kazałem spuścicć jeszcze raz ito samo. Wydaje mi sie że mam po prostu nie oryginalny bagnet i stąd prośba o zmierzenie długości takiego bagnetu w SS 1,3. To moja pierwsza wymiana w tym aucie więc doswiadsczeń z tym wozem zadnych olej Castrol (taka zanlazłem naklejkę na silniku)
pzdr
marcin |
Ostatnio zmieniony przez cns80 18-02-2009, 14:39, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
radgol [Usunięty]
|
Wysłany: 25-07-2007, 09:03
|
|
|
Przy wymianie oleju zawsze wchodzi mi ok 2,5 litra. Stan na bagnecie wtedy lekko ponad połowa między min-max. Nie przelewaj bo wywali uszczelkę pod pokrywą zaworów.
edit
jeśli chcesz mogę zmierzyć ten bagnet |
|
|
|
 |
markar [Usunięty]
|
Wysłany: 25-07-2007, 09:55
|
|
|
jesli możesz to zmierz dokładnie do nasady bagnetu o która bagnet opiera się.
ale jeski jest tak jak piszesz że po wymianie wchodzi 2,5 l i wskazanie jest na połowie to gdzie te pozostałem 0,8 l aby osiągnąc serwisowe 3,3?
filtr oczywiście też był wymieniany a olej spuszczany w kanale a nie wysysany
czy to noramlne żeby wchodziło 2,5 l - (tyle to chyba wchodzi do malucha) |
|
|
|
 |
radgol [Usunięty]
|
Wysłany: 25-07-2007, 10:36
|
|
|
Też się na początku dziwiłem że wchodzi 2,5 litra, i zalewałem za dużo dlatego siadła mi uszczelka pod pokrywą zaworów. Pewnie gdzieś musi trochę tego oleju w jakichś zakamarkach silnika zostawać. Jeśli poszukasz na forum dokładnie to pewnie znajdziesz odpowiedź. Albo zaglądnij do działu Colta, 4g13 to bardzo popularny w nim silnik.
zdjęcia mojego bagnetu (kliknij aby powiększyć):
 |
|
|
|
 |
markar [Usunięty]
|
Wysłany: 25-07-2007, 14:01
|
|
|
dzieki sprawdziłem i u mnie długość bagnetu taka sama; chyba zadwonie do serwisu z pytaniem o te brakujące 0,8 l oleju (to robi różnice 25% w stosunku do ksiązkowego 3,3)
pzdr
marcin |
|
|
|
 |
|
|