|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Chlapacze do Space Stara |
Autor |
Wiadomość |
toomyem [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2007, 10:26 Chlapacze do Space Stara
|
|
|
Witam,
Chciałbym założyć w swoim autku chlapacze na przód i tył. Oryginalne podejrzewam są drogie, więc może bym coś innego dopasował. Na Allegro znalazłem takie oferty:
http://www.allegro.pl/ite...mitsubishi.html
http://www.allegro.pl/ite...mitsubishi.html
Niby mają pasować ogólnie do Mitsubishi, ale czy do Space Stara będą? Orientujecie się może czy to jest coś warte?
Pozdrawiam,
tomekM |
|
|
|
 |
smorak [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2007, 13:29
|
|
|
Pasować chyba nie będą, bo w MSS masz specyficznie wyprofilowane wnęki przednich kół od strony progów . Nie będą przylegać do blachy i w zimie będzie się tam zbierać błoto a chlapacze będą wiecznie krzywe i mogą uszkodzić powłokę lakieru. Wszystko to oczywiście "chyba", bo sam nie bawiłem się w alternatywy i wydałem 116 pln na orginał w ASO. |
|
|
|
 |
toomyem [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2007, 13:36
|
|
|
Cytat: | Wszystko to oczywiście "chyba", bo sam nie bawiłem się w alternatywy i wydałem 116 pln na orginał w ASO. |
116 zł dałeś za komplet czterech chlapaczy czy za jedną sztukę? Bo jeżeli za komplet to nie ma o czym mówić, tylko jadę zakładać
Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że to będzie dużo większa kwota, rzędu 500-600 zł
tomekM |
|
|
|
 |
smorak [Usunięty]
|
Wysłany: 21-09-2007, 13:27
|
|
|
Za komplet na przód z kompletem spinek. Kiedyś na allegro ktoś oferował takie za 125 pln. W ASO mieli też wersję na przód dla MSS z nakładkami progów. Ja swoje kupowałem w ASO na ul.Puławskiej w Warszawie w lutym. Nie znam aktualnych cen. |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-09-2007, 14:58
|
|
|
ale tak po prawdzie to tylko przednie zdaja rezultat
tylnie to zbedny wydatek |
|
|
|
 |
toomyem [Usunięty]
|
Wysłany: 21-09-2007, 15:11
|
|
|
Tak? A dlaczego tylne są zbędne? Ładuje mi kamyczkami i błotem po zderzaku aż przykro patrzeć ... |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 21-09-2007, 16:45
|
|
|
być może dlatego, że oryginalne tylne są bardzo małe... am w swoim zalozone oryginalne i przód i tył i obrys auta obniżaja nieznacznie, jakies 3-4, no oże 5cm. mają bardziej charakter ozdobny niż przeciwbłotny |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 21-09-2007, 19:55
|
|
|
gumas_72 napisał/a: | tylnie to zbedny wydatek | Przejedź się kiedyś w deszczu za takim, co to uważa, że to zbędny wydatek. Miechęm będziesz rzucał aż miło |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Szpak [Usunięty]
|
Wysłany: 21-09-2007, 20:45
|
|
|
Warto zakładać te chlapacze, czy niekoniecznie?
Mam obawy, że te na tył to można urwać, czy uszkodzić o krawężnik - może się mylę.
Z drugiej strony czasami jak widzę podczas deszczu jak z tyłu zarzuca i chlapie to aż żal mi tych kierowców z tyłu.
No ale na tylną szybę też ostro narzuca, może te chlapacze trochę by pomogły.
Pozdrawaiam i czekam na sugestie |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-09-2007, 21:42
|
|
|
JCH napisał/a: | Przejedź się kiedyś w deszczu za takim, co to uważa, że to zbędny wydatek. Miechęm będziesz rzucał aż miło |
Jacku, zapraszam zatem na przejażdżkę mokrymi ulicami za spejsikiem z chalapaczami Mój jak chlapał bez, tak i chlapie z, nie widze różnicy
Szpak napisał/a: | Mam obawy, że te na tył to można urwać, czy uszkodzić o krawężnik - może się mylę.
Z drugiej strony czasami jak widzę podczas deszczu jak z tyłu zarzuca i chlapie to aż żal mi tych kierowców z tyłu. |
Urwać nie urwiesz. Naprawdę niewiele obniżają tył auta. Spejsik jest wysoki z tyłu, a chlapacze nie obniżają się poniżej linii tłumika, więc luzik. A chlapać będzie tak jak chlapał Napewno zaletą jest to, że zarówno z przodu, jak i z tyłu mniej brudzi błotem boki auta. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 21-09-2007, 22:26
|
|
|
Moominek napisał/a: | zapraszam zatem na przejażdżkę mokrymi ulicami za spejsikiem z chalapaczami Mój jak chlapał bez, tak i chlapie z, nie widze różnicy | Hehe, czyli zgodnie z reklmą Dosi
Jeździsz za swoim Spejsem? W dodatku w deszczu? Ja nie wiem co się dzieje za Spejsem, wiem że szlag mnie trafia jak jedzie takie Cintocinto, co to kończy się zaraz za kołami a jeszcze "burak" jedzie w koleinie..... No commets |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-09-2007, 22:38
|
|
|
JCH napisał/a: | Jeździsz za swoim Spejsem? W dodatku w deszczu? J |
Czasem mi się zdarza, teraz żona nim powozi, czasem mi da się "karnąć" Ale powiem Ci, że rekin robi nie mniejszą zadymę, a niby kufer ma bardziej z tyłu |
|
|
|
 |
toomyem [Usunięty]
|
Wysłany: 21-09-2007, 22:51
|
|
|
Cytat: | Napewno zaletą jest to, że zarówno z przodu, jak i z tyłu mniej brudzi błotem boki auta. |
No i właśnie o to mi chodzi Czyli warto założyć chociażby po to. Nie będę miał zachlapanego zderzaka w jeden dzień po umyciu auta |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 15:36
|
|
|
Moominek napisał/a: | być może dlatego, że oryginalne tylne są bardzo małe... am w swoim zalozone oryginalne i przód i tył i obrys auta obniżaja nieznacznie, jakies 3-4, no oże 5cm. mają bardziej charakter ozdobny niż przeciwbłotny |
dokładnie to |
|
|
|
 |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 19:08
|
|
|
Ja Miałem chlapacze i urwalem na kraweznikach |