Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chlapacze do Space Stara
Autor Wiadomość
toomyem
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2007, 10:26   Chlapacze do Space Stara

Witam,

Chciałbym założyć w swoim autku chlapacze na przód i tył. Oryginalne podejrzewam są drogie, więc może bym coś innego dopasował. Na Allegro znalazłem takie oferty:

http://www.allegro.pl/ite...mitsubishi.html
http://www.allegro.pl/ite...mitsubishi.html

Niby mają pasować ogólnie do Mitsubishi, ale czy do Space Stara będą? Orientujecie się może czy to jest coś warte?

Pozdrawiam,
tomekM

smorak
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2007, 13:29   

Pasować chyba nie będą, bo w MSS masz specyficznie wyprofilowane wnęki przednich kół od strony progów . Nie będą przylegać do blachy i w zimie będzie się tam zbierać błoto a chlapacze będą wiecznie krzywe i mogą uszkodzić powłokę lakieru. Wszystko to oczywiście "chyba", bo sam nie bawiłem się w alternatywy i wydałem 116 pln na orginał w ASO.

toomyem
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2007, 13:36   

Cytat:
Wszystko to oczywiście "chyba", bo sam nie bawiłem się w alternatywy i wydałem 116 pln na orginał w ASO.

116 zł dałeś za komplet czterech chlapaczy czy za jedną sztukę? Bo jeżeli za komplet to nie ma o czym mówić, tylko jadę zakładać :)

Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że to będzie dużo większa kwota, rzędu 500-600 zł :evil:

tomekM

smorak
[Usunięty]

Wysłany: 21-09-2007, 13:27   

Za komplet na przód z kompletem spinek. Kiedyś na allegro ktoś oferował takie za 125 pln. W ASO mieli też wersję na przód dla MSS z nakładkami progów. Ja swoje kupowałem w ASO na ul.Puławskiej w Warszawie w lutym. Nie znam aktualnych cen.

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 21-09-2007, 14:58   

ale tak po prawdzie to tylko przednie zdaja rezultat :D

tylnie to zbedny wydatek

toomyem
[Usunięty]

Wysłany: 21-09-2007, 15:11   

Tak? A dlaczego tylne są zbędne? Ładuje mi kamyczkami i błotem po zderzaku aż przykro patrzeć ...

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-09-2007, 16:45   

być może dlatego, że oryginalne tylne są bardzo małe... am w swoim zalozone oryginalne i przód i tył i obrys auta obniżaja nieznacznie, jakies 3-4, no oże 5cm. mają bardziej charakter ozdobny niż przeciwbłotny :)
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 21-09-2007, 19:55   

gumas_72 napisał/a:
tylnie to zbedny wydatek
Przejedź się kiedyś w deszczu za takim, co to uważa, że to zbędny wydatek. Miechęm będziesz rzucał aż miło :badgrin:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Szpak
[Usunięty]

Wysłany: 21-09-2007, 20:45   

Warto zakładać te chlapacze, czy niekoniecznie?
Mam obawy, że te na tył to można urwać, czy uszkodzić o krawężnik - może się mylę.
Z drugiej strony czasami jak widzę podczas deszczu jak z tyłu zarzuca i chlapie to aż żal mi tych kierowców z tyłu. 8)
No ale na tylną szybę też ostro narzuca, może te chlapacze trochę by pomogły.

Pozdrawaiam i czekam na sugestie

Moominek 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-09-2007, 21:42   

JCH napisał/a:
Przejedź się kiedyś w deszczu za takim, co to uważa, że to zbędny wydatek. Miechęm będziesz rzucał aż miło :badgrin:

Jacku, zapraszam zatem na przejażdżkę mokrymi ulicami za spejsikiem z chalapaczami :) Mój jak chlapał bez, tak i chlapie z, nie widze różnicy :)

Szpak napisał/a:
Mam obawy, że te na tył to można urwać, czy uszkodzić o krawężnik - może się mylę.
Z drugiej strony czasami jak widzę podczas deszczu jak z tyłu zarzuca i chlapie to aż żal mi tych kierowców z tyłu.

Urwać nie urwiesz. Naprawdę niewiele obniżają tył auta. Spejsik jest wysoki z tyłu, a chlapacze nie obniżają się poniżej linii tłumika, więc luzik. A chlapać będzie tak jak chlapał :) Napewno zaletą jest to, że zarówno z przodu, jak i z tyłu mniej brudzi błotem boki auta.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 21-09-2007, 22:26   

Moominek napisał/a:
zapraszam zatem na przejażdżkę mokrymi ulicami za spejsikiem z chalapaczami :) Mój jak chlapał bez, tak i chlapie z, nie widze różnicy
Hehe, czyli zgodnie z reklmą Dosi ;)
Jeździsz za swoim Spejsem? W dodatku w deszczu? Ja nie wiem co się dzieje za Spejsem, wiem że szlag mnie trafia jak jedzie takie Cintocinto, co to kończy się zaraz za kołami a jeszcze "burak" jedzie w koleinie..... No commets :evil:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Moominek 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-09-2007, 22:38   

JCH napisał/a:
Jeździsz za swoim Spejsem? W dodatku w deszczu? J

Czasem mi się zdarza, teraz żona nim powozi, czasem mi da się "karnąć" ;) Ale powiem Ci, że rekin robi nie mniejszą zadymę, a niby kufer ma bardziej z tyłu :)

toomyem
[Usunięty]

Wysłany: 21-09-2007, 22:51   

Cytat:
Napewno zaletą jest to, że zarówno z przodu, jak i z tyłu mniej brudzi błotem boki auta.

No i właśnie o to mi chodzi :) Czyli warto założyć chociażby po to. Nie będę miał zachlapanego zderzaka w jeden dzień po umyciu auta :)

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 22-09-2007, 15:36   

Moominek napisał/a:
być może dlatego, że oryginalne tylne są bardzo małe... am w swoim zalozone oryginalne i przód i tył i obrys auta obniżaja nieznacznie, jakies 3-4, no oże 5cm. mają bardziej charakter ozdobny niż przeciwbłotny :)

dokładnie to :D

arek 69
[Usunięty]

Wysłany: 22-09-2007, 19:08   

Ja Miałem chlapacze i urwalem na kraweznikach

Odpowiedz do tematu