Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CY2A 1.5] Czujniki parkowania, a woda w bagazniku.
Autor Wiadomość
kotakot 
Forumowicz

Auto: był Lancer '07, jest 03 '19
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-05-2008, 17:21   [CY2A 1.5] Czujniki parkowania, a woda w bagazniku.

Hej. Znowu mam problem... W momencie jak pogodziłem się z radiem (nota bene działa coraz lepiej samo z siebie) spadł na mnie kolejny, tym razem realny problem..

Zaglądam dzisiaj do bagażnika, a tam... troszke mokra "wyściółka". Nic to, zaglądam głębiej a tam... Wszystko pływa... Szybko do domku po szmate i wiaderko i w efekcie wybrałem ponad pół wiadra wody (jakieś 3 litry).

Zastanawiam się skąd tam ta woda? Gdyby przeciekał bagażnik to mokro byłoby przede wszystkim "od góry" a w moim przypadku w wodzie kąpało się koło zapasowe, narzędzia, apteczka itp...

Zwykle trzymam autko w garażu ale w czasie majówki stał parę dni na deszczu...
Czy to może być przyczyna? Co powiniennem zrobić (wiem wiem- jechać do serwisu, tylko ja kompletnie nie mam czasu w tygodniu (m.in dlatego kupiłem auto NOWE i JAPOŃSKIE aby tam rzadko się pojawiać...)

Poradźcie coś proszę.

Pzdr
Ostatnio zmieniony przez mkm 06-09-2009, 15:38, w całości zmieniany 2 razy  

martin344
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2008, 19:35   

pewnie juz nadkola przerdzewiały i stąd ta woda, widać że japonska technologia schodzi na psy

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 10-05-2008, 21:12   

martin344, co ty gadasz? Przecież kotakot ma nowe auto

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 10-05-2008, 21:37   

martin344, jeszcze jeden komentarz podobnie na temat i dostaniesz ostrzeżenie.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

remix 
Mitsumaniak

Auto: Civic 2015, Corolla 1997
Wysłany: 11-05-2008, 02:25   

w większości aut, na dnie bagażnika pod kołem zapasowym, jest zaślepka z dziurką (nie wiem, jak to inaczej nazwać) która odpowiada za usuwanie wody z bagażnika. Zazwyczaj po jeździe na mokrej jezdni, zbierze się w jej okolicy troszkę wody i kilka ziarenek piasku, ale jeśli zaślepka jest ok, to gromadzi się tego mało.
Podejrzewam, że zaślepka jest uszkodzona i podlewa samochód od dołu. ewentualnie sprawdź spływ wody z tylnej szyby i klapy bagażnika i uszczelkę klapy.

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 11-05-2008, 09:10   

kotakot, poniewaz masz nowe auto to z pewnoscia nie powinienes szukac przyczyny sam - o ile jestes pewien, ze w czasie deszczow miales prawidlowo zamkniety bagaznik.

Auto masz na gwarancji, wiec szukanie na wlasna reke moim zdaniem nie ma sensu, ale jesli chcesz to najprostszym sposobem jest wybebeszyc bagaznik z wykladziny, kola i reszty pierdol, wytrzec boki wneki na kolo do sucha a nastepnie po zamknieciu klapy podlej auto woda po uszczelkach i w okolicy swiatel tylnych.

Po otwarciu bagaznika powinienes zobaczyc z ktorego kierunku lecial strumyczek wody do srodka. Tyle, ze dalej niewiele z tym zrobisz - a przynajmniej ja bym nie ruszal majac auto na gwarancji.

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 12-05-2008, 20:36   

dokładnie tak!!!

ale dodatkowo może być problem z uszczelkami lub odpływem wody spod tylnej szyby, przy bagażniku... nie szukaj sam- od tego na gwarancji jest ASO

pozdro

kotakot 
Forumowicz

Wysłany: 04-06-2008, 13:33   

Sprawa rozwiązana ;D NIE BYŁA TO WINA LANCERKA a ludzi, konkretnie przy montowaniu wynegocjowanych w ostatniej chwili czujników cofanie nie zalepili jakiejś zaślepki koło lampy i tamtędy woda dostawała sie do autka. Naprawione na gwarancji, wszystko jest git :d

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 04-06-2008, 20:54   

no i po krzyku, pozdro i wiele radości z użytkowania autka

pzdr

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 05-06-2008, 09:26   

A tak spytam bo te czujniki cofania w 90% nie tworzą z wnętrzem jednej całości jak to u Ciebie podłaczyli w środku (mówie o tym jakimś wskaźniku odległości)

Krzychu

kotakot 
Forumowicz

Wysłany: 05-06-2008, 09:39   

U mnie wskaźnika odległości nie ma. Piszczy :) Jak jest daleko to rzadko, w miarę zbliżania się do przeszkody coraz częściej, jak jest już bardzo blisko to jednostajnie. Mam gdzieś zapisane co ile centymetrów jaki dźwięk ale teraz nie pamiętam..

Odpowiedz do tematu