|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2.0, 1997r, sedan, Kołobrzeg - Opinia |
Autor |
Wiadomość |
Arturro-86
Mitsumaniak
Auto: Galant EA2A 97' + LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 473 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 24-09-2010, 16:53 [EAx 97-04] Galant 2.0, 1997r, sedan, Kołobrzeg - Opinia
|
|
|
Witam!
Szukam Galanta, natknąłem się na to:
Galant Kołobrzeg

Kod: | Cena (brutto):
9 900 PLN / 2 491 EUR
Finanse:
OtoKredyt: miesięczna rata na to auto już od 263 zł + OC Gratis
Kalkulator OC AC 12 firm - porównaj i kup tanio online lub przez telefon
Kategoria:
Sedan / Limuzyna
Informacje:
Wersja: VI, Rok produkcji: 1997, Data rejestracji: 11/2009, Przegląd: 12/2010, Ubezpieczenie: 12/2010, 182 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1997 cm³, benzyna, niebieski-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/zarejestrowany, Kraj pochodzenia: Niemcy, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, komputer, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe, niezależne ogrzewanie, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy
Opis pojazdu:
Witam mam do zaoferowania Mitsubishi Galanta 2.0 16V.
Auto ma przejechane 182 tys. km Stan auta mogę określić jako bardzo dobry,jedynym mankamentem są tylnie nadkola które zaczyna po mału wcinać rdza ale to jest akurat szczegół.
Auto posiada:
4x poduszki powietrzne
ABS
Klimatyzacje (Climatronic)
4x Elektryczne szyby
Regulacje fotela i kierownicy
Centralny zamek
Podłokietnik
Webasto!!!!!!!(tzw ogrzewanie postojowe posiadacze tego cacka wiedza jaki daje komfort w zimie:))
Welurowa tapicerka
Radioodtwarzacz z CD
Przyciemniane tylnie szyby
Jeżeli chodzi o silnik to jest suchy i nie ma nigdzie zadnych wycieków, zawieszenie było w tym roku sprawdzane i zrobione, wiec nic nie stuka i nie puka:)
Klimatyzacja była w tym roku nabijana.
W ciagu tego roku powymieniałem następujące elementy:
Rozrząd
Sprzęgło
Amortyzatory przód i tył
Elementy zawieszenia
Wszystkie filtry, płyny i oleje
Dodatkowo dorzucam komplet 4 opon zimowych po 7 mm kazda (2x Sportiva i 2x Pirreli)
Jeżeli chodzi o komfort jazdy to mogę śmiało powiedzieć ze jest naprawdę na wysokim poziomie.
Cena oczywiscie do negocjacji!!!!
Na wiecej pytań i szczegółów odpowiem telefocznie badz mailowo
tel: 886 137 424
Email: Swiffty@wp.pl
Zastrzegam sobie prawo do zakończenia aukcji przed czasem.
Zapraszam również na próbną jazdę. Pozdrawiam i zachęcam do kupna Maciej
Dane kontaktowe
Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.
Polska , Kołobrzeg (woj. zachodniopomorskie),
tel.: +48 886137424 |
Z opisu i rozmowy z właścicielem wydaje się dość odpowiednią ofertą ale - nie będę jechał przez pół polski tylko po to, żeby okazało się, że samochód "nieodpowiedni"...
Możecie coś powiedzieć patrząc na same zdjęcia?
I druga (ważniejsza) sprawa - czy ma ktoś możliwość sprawdzenia go osobiście (ja mam 800km do niego) |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 24-09-2010, 20:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 24-09-2010, 20:37
|
|
|
Nadkola mają romans z rudą . Bez reperaturek się raczej nie obędzie.
W komorze silnika brudno ale nie widać żadnych napraw blacharsko - lakierniczych. Sprawdź stan kielichów w komorze silnika lub poproś o zdjęcia.
Podsumowując: warto przyjrzeć mu się, typowe wady Galanta EA. Będziesz miał kilka dodatkowych wydatków po zakupie. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Arturro-86
Mitsumaniak
|
Wysłany: 24-09-2010, 21:24
|
|
|
Wg właściciela samochód ma wymienione:
-rozrząd
-pompa wody
-sprzęgło
-skrzynia biegów (stara miała coś z łożyskami, jak dobrze pamiętam)
... to z takich grubszych rzeczy
Tutaj są wszystkie zdjęcia jakie otrzymałem od właściciela! - zdjęcia książki serwisowej też są
A co do tych nadkoli - wiem, że to standard raczej wśród Galantów, ale - czy koszt takiej reparaturki jest jakiś wygórowany?
Rozumiem, że profilaktycznie im wcześniej się człowiek tym zajmie, tym lepiej?
Właściciel jest nawet zarejestrowany na naszym forum , aczkolwiek nie jest to jak dotychczas zbyt uczęszczający się użytkownik. Może ktoś miał z nim kontakt:
swifton |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-09-2010, 21:53
|
|
|
Arturro-86 napisał/a: | czy koszt takiej reparaturki jest jakiś wygórowany? |
Reperaturka ok 120zł za sztukę. Do tego dolicz pracę blacharza i lakiernika. Ceny takich usług są różne, może być jakieś 400zł za stronę.
Arturro-86 napisał/a: | Rozumiem, że profilaktycznie im wcześniej się człowiek tym zajmie, tym lepiej? |
Jak kupiłem swojego miśka to nadkola były w strasznym stanie. Bez reperaturek by się już nie obeszło. Zrobiłem to dopiero rok po zakupie.
\kielichy powinieneś zrobić jak najszybciej.
Uważam, że cena jest dosyć dobra (jeżeli faktycznie w miśku jest zrobiono to co pisał sprzedający). |
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
wookash83
Mitsumaniak
Auto: MOC :)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Cze 2009 Posty: 826 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 24-09-2010, 23:21
|
|
|
ja bede w Kolobrzegu dopiero w czwartek wieczorem (30.09) jesli Tobie i wlascicielowi pasuje piatek (1.10)to moge podjechac zobaczyc co i jak na zywo.. |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-09-2010, 00:32
|
|
|
Polecam jeszcze FAQ przed zakupem. |
 |
|
|
|
 |
Arturro-86
Mitsumaniak
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23635 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 27-09-2010, 19:55
|
|
|
No nie wygląda ciekawie, ale jak sobie zrobisz sam, to bedziesz wiedział co masz, wstawisz nowe reperaturki, podreperujesz nadkola i bedziesz sie cieszyl. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-09-2010, 20:08
|
|
|
Kielichy dobrze wyglądaj. Nadkolami się nie przejmuj. Miałem u siebie identycznie zaawansowaną rudą. Teraz nie ma po niej śladu
Kupując Galanta EA musisz się liczyć z naprawą lub konserwacją tylnych nadkoli, niestety |
 |
|
|
|
 |
Arturro-86
Mitsumaniak
|
Wysłany: 27-09-2010, 21:53
|
|
|
Osobiście już te nadkola to dla mnie nie taki kłopot - tak jak wspominaliście: zrobię i wiem co jest i jeżdżę
Dzisiaj byłem zobaczyć Galanta w Gliwicach i... "różowo" nie było - silnik czyszczony - nie wypucowany, ale pokrywa zaworów za czysta. Poza tym nawet taki z pozoru 'laik' jak ja był w stanie zobaczyć, że odcienie się różnią, a elementy nie do końca do siebie pasują - takie auta z fabryki nie wyjeżdżają , więc... gdzieś tkwi problem - ja wiem, że ja takiego problemu mieć nie chcę, więc wolę tego sprzedawcę omijać szerokim łukiem
[ Dodano: 03-10-2010, 10:04 ]
Dzięki ogromnej pomocy użytkownika wookash83 jestem teraz raczej przekonany co do kupna tego samochodu. Dla pewności, chciałbym pojechać z nim jeszcze na jakąś stację diagnostyczną w pobliżu Kołobrzegu - czy znacie coś godnego polecenia |
|
|
|
 |
|
|