Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
jak wyminić zarówkę?
Autor Wiadomość
patrycja
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2008, 21:02   jak wyminić zarówkę?

... a może ktoś pomoże i w takim błachym problemie ...?
przepaliła mi się żarówka podswietalająca pokrętło do regulacji ciepła i zimna w aucie. Jak dość do żarówki?
Pomóżcie, bo chciałabym sama się za to zabrać....a nóż się uda..

pozdrowienia

markostar 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.3 2003 i Colt 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-02-2008, 22:12   

Operację zaczynamy od wyjęcia ramki otaczającej konsolę środkową. Na dole należy ją dość energicznie pociągnąć do siebie a górę podważyć delikatnie płaskim szerokim śrubokrętem. Po zdięciu ramki ukaże się panel sterowania ogrzewaniem a właściwie śrubki które go blokują. Po odkręceniu śrubek panel jest gotowy do wyjęcia ale będzie go coś jeszcze blokowało aby go swobodnie wyjąć - to będą linki od sterowania nawiewami. Lewą linkę najlepiej wyhaczyć pod konsolą pod kierownicą na wysokości kolan kierowcy. Po wypięciu tej linki panel wyjdzie już prawie cały tak że drugą linkę można wyhaczyć bezpośrednio z samego panelu. Teraz do domu i dobrą pensetą wydłubać żaróweczkę i wszystko zmontować w odwrotnej kolejności :mrgreen: .

patrycja
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2008, 11:08   

o kurcze ... to nie dla mnie... :-)
lepiej gdzieś z tym pojade ..
ale dzięki za info

markostar 
Forumowicz

Wysłany: 05-02-2008, 23:38   

Tylko nie do ASO bo za usługę wykasują tyle co za wymianę całej konsoli i wszystkich foteli :badgrin: (koszt samej żaróweczki u nich to około 15 zł, w sklepie elektrycznym kosztuje 1,20 zł) :)

constell 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star DiD 2003
Wysłany: 07-02-2008, 19:56   

Jesli chodzi o wymiane takiej żarówki ASO, to koszt nie jest taki straszny. Mnie to kosztowało w sumie 80 PLN co jest wystarczajacą rekompensata za obawę zniszczenia, bądź połamania czegoś.
Usługę wykonał ASO w Lublinie

markostar 
Forumowicz

Wysłany: 07-02-2008, 21:07   

Niemożliwością jest tam połamanie czegoś lub uszkodzenie. Cały zabieg jest bezproblemowy i trwa około 10 minut łącznie z rozebraniem i złożeniem - no chyba że ktoś ma wielkiego pecha to i łyżka złamie mu się przy zupie :wink: .

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 09-01-2011, 22:41   

Witam.
Czeka mnie wymiana żarówki od podświetlenia pokrętła klimy w SS sprzed liftu stąd moje pytanie: jaka jest moc owej żaróweczki oraz jaki jest to typ (tak abym w sklepie mógł się dogadać ze sprzedawcą).
Pozdrawiam.

drtymf 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Wysłany: 12-01-2011, 15:23   

Bizi78, gdzieś u nas albo na forum Cari był obrazkowy opis jak to zrobić . I tam chyba żaróweczka była pokazana - musisz poszukać.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 12-01-2011, 16:45   

Witam.
Opis obrazkowy znalazłem ale do wersji po lifcie a mój SS jest sprzed i konsola się mocno różni. Żaróweczki już kupiłem 12V 1,2W 2,50zł/szt (były tylko z plastikowymi oprawkami) mam nadzieję, że będą pasowały. Nurtuje mnie tylko jak zdjąć pokrętła od regulacji nawiewów a przede wszystkim środkowe, który włącza klime poprzez wciśnięcie.

drtymf 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Wysłany: 13-01-2011, 06:19   

Było gdzieś i do przedlifta. Chwilowo nie mam czasu ale jak znajdę chwilę to pogrzebię i podrzucę link.

Zerknij w serwisówce do SS strona : 55-20 tam jest jak rozbierać przedlifta.

Odpowiedz do tematu