Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dlaczego L200 krzywo stoi tzn lekko przechylone?
Autor Wiadomość
Blekota
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2009, 11:21   Dlaczego L200 krzywo stoi tzn lekko przechylone?

Witam szanownych forumowiczów! Nabyłem niedawno nowego L200, ogólnie nie ma się do czego przyczepić - chciałem samochód uniwersalny. Na tandetne wykonanie i wołowaty silnik można przymknąć oko, ale powiedzcie mi szanowni Koledzy - dlaczego stojąc na równym podłożu - moje mitsu przechyla się znacząco na lewą stronę ??? czyżby wada produkcji? Widziałem w tematach że chyba nie tylko ja tak mam :? W Satallu gadają że się ułoży, że może był sztorm i na promie się przechylił i mu tak zostało :badgrin: no dla mnie to nie jest śmieszne bo nawet moja dziewczyna zauważyła że krzywo mi stoi :| co robić?
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 24-02-2009, 22:23, w całości zmieniany 1 raz  

Blekota
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2009, 12:02   

co to jest OME? Gdzie mam zmienić, za ile i co mi to da?
P.S.Spodziewalem sie milszego powitania a nie zaraz spier... :?

miczon 
Mitsumaniak

Auto: L 200 '08
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-02-2009, 12:21   

Witaj Blekota, to spier... nie było do Ciebie, tylko taki zacytowany dowcip, majacy na celu zobrazowanie tematu ;)
Blekota napisał/a:
no dla mnie to nie jest śmieszne bo nawet moja dziewczyna zauważyła że krzywo mi stoi co robić?

Blekota napisał/a:
przechyla się znacząco na lewą stronę

Nie przejmuj się. Z tego, co się orientuję, to u większosci (facetów) użytkowników tego forum, przechyla się na lewą stronę, więc o ile to "znacząco" nie przekracza 2,5cm, to nie masz się czym martwić i możesz uspokoić dziewczynę ;) :D :D :D
Ten temat był już opisywany na farum, a ja miałem na myśli ofc L200 :P :biggrin:

Ostatnio zmieniony przez miczon 17-02-2009, 12:25, w całości zmieniany 1 raz  

Bartman
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2009, 13:05   

HugoOrmo napisał/a:

...wymien zawieszenie na OME i po klopocie

Prawda jest taka, że nikt tego jeszcze nie sprawdził, przynajmniej z forumowiczów i nie wiadomo, czy na takim zawieszeniu również nie będzie cierpiała na krzywicę.
Oprócz OME jeszcze Ironman oraz Dobinsons maja w katalogach zawieszenia do Elek.

Blekota
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2009, 13:07   

HugoOrmo napisał/a:
komplet zawieszenia kosztuje okolo 4k PLN mozna zrobic w wiekszosci serwisow off-road, poprawia komfort, podnosi bude
Ok Dziękuję, czyli nie ma szans na pokojowy i bezpłatny powrót do pionu?
Nie ściąga mi na lewo ale pochył jest bardzo odczuwalny. Dziewczyna na miejscu pasażera opada na mnie w czasie jazdy przez przechył i to jest fajne ale trochę obciach mieć nową krzywą furę :evil: Wam to nie przeszkadza :?: :?: :?:

Bartman
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2009, 13:16   

Napewno na Ciebie nie leci, gdyż standardowe przechylenie poprzeczne pasa drogowego to 2% w kierunku pobocza, czyli na szerokosci l-ki mniej wiecej 1,6 cm, wiec jadac masz tylko ok 5mm różnicy pomiędzy stronami, a to już zaniedbywalny rząd wielkości...Mitsubishi i tak dużo dla Ciebie zrobiło, ponieważ gdyby elka była przechylona na prawo, byłoby to dużo bardziej odczuwalne.
Reasumujac ....proszę się nie czepiać, tylko cieszyć że nie jest gorzej.

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 17-02-2009, 13:22   

znajdz droge dobrze wykonana w Polsce... czesc jest nachylona w druga strone. Gdyby przechylenie Elzuni bylo na prawa strone, kierowca by je zmniejszal swoim ciezarem, nie czaruj, nie masz nic na obrone nieudolnosci konstruktorow Elzuni :P

Bartman
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2009, 13:34   

namotore, No fakt , nie mam...
Blekota, Krzywica nie jest najgorsza, dobrze, żebyś miał jeszcze świadomość, że Twój nowy samochód nie jeździ poniżej -6 stopni celsjusza, oraz podczas jazdy w terenie zgina się w nim rama, czy też może paka się po niej przesuwa powodując wgniecenia kabiny, bierze też olej podczas szybkiej jazdy, jest sporo egzemplarzy w których przeskakuje coś w przekładni kierowniczej, rdzewieją w nim progi, lakier ściera się podczas mycia, jeżeli to jeszcze nie wszystko to niech ktoś mnie poprawi....Tak więc witaj w gronie zadowolonych posiadaczy Mitsubishi...

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 17-02-2009, 13:40   

HugoOrmo, ostrzeżenie przed ostrzeżeniem ;) Na przyszłość weźże takie info w cudzysłów.... :)
Blekota napisał/a:
P.S.Spodziewalem sie milszego powitania a nie zaraz spier... :?

Spoko, spoko ;) Nie do Ciebie było tylko taka anegdotka jest ;)
Swoją drogą:
Blekota napisał/a:
nawet moja dziewczyna zauważyła że krzywo mi stoi

SZACUNECZEK ;)
Pozdrawiam

Blekota
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2009, 13:41   

No dziękuję za pocieszenie. Będę się przyglądał uważnie wszystkiemu :) Dziś przy -9 odpalił ale pewnie tylko dlatego że dolewam 2 litry bezolowiowej na każde 40 litrów oleju w baku. Oleju nie bierze, leję syntetyk. Co jeszcze może mi się zdarzyć w podróży? :shock:

Bartman
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2009, 13:49   

Ależ oczywiście, spada wąż gumowy od turbiny - cybant jest "fabrycznie" słabo dokręcony...warto skontrolować, bo jak zgubisz na trasie to tylko 80km/h...no i nastraszyć się można bo huk jak spada...

elili
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2009, 16:45   

PROTESTUJĘ :!:

Dzisiejszy temat, w dodatku pod tak frapującym :badgrin: tytułem, a już powycinany.
Jackie napisał/a:
Nie do Ciebie było tylko taka anegdotka jest ;)
Swoją drogą:
Blekota napisał/a:
nawet moja dziewczyna zauważyła że krzywo mi stoi

SZACUNECZEK ;)
Pozdrawiam

Nawet anegdotki wycinają...

BTW Namotore jeszcze nic nie wyjaśnia :?:

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 17-02-2009, 17:00   

Wszystkie Elżunie od Albercika są nierowne :mrgreen:

Blekota
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2009, 08:08   

Węża mi poprawiali w serwisie podobno, resory mi nie piszczą bo mokro wszędzie. Progi mam jeszcze bez dziur, chociaż zawiesiłem się gdzieś i są pokrzywione całe. Wiecie może gdzie jakieś nowe tanio załatwić? Hiluksa miałem kupić zczipowanego fabrycznie, tam nie ma tylu niedoróbek...
No i by mi prosto stał :D

Bartman
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2009, 08:22   

Jak założysz nowe fabryczne, to pokrzywisz tak samo jak te pierwsze.
Co to znaczy tanio? To określenie dość względne :badgrin:
A o moich nowych progach jest tutaj:
http://forum.mitsumaniaki...=24758&start=45

Odpowiedz do tematu