|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dlaczego L200 krzywo stoi tzn lekko przechylone? |
Autor |
Wiadomość |
Blekota [Usunięty]
|
Wysłany: 17-02-2009, 11:21 Dlaczego L200 krzywo stoi tzn lekko przechylone?
|
|
|
Witam szanownych forumowiczów! Nabyłem niedawno nowego L200, ogólnie nie ma się do czego przyczepić - chciałem samochód uniwersalny. Na tandetne wykonanie i wołowaty silnik można przymknąć oko, ale powiedzcie mi szanowni Koledzy - dlaczego stojąc na równym podłożu - moje mitsu przechyla się znacząco na lewą stronę ??? czyżby wada produkcji? Widziałem w tematach że chyba nie tylko ja tak mam W Satallu gadają że się ułoży, że może był sztorm i na promie się przechylił i mu tak zostało no dla mnie to nie jest śmieszne bo nawet moja dziewczyna zauważyła że krzywo mi stoi co robić? |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 24-02-2009, 22:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Blekota [Usunięty]
|
Wysłany: 17-02-2009, 12:02
|
|
|
co to jest OME? Gdzie mam zmienić, za ile i co mi to da?
P.S.Spodziewalem sie milszego powitania a nie zaraz spier... |
|
|
|
 |
miczon
Mitsumaniak

Auto: L 200 '08
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 17-02-2009, 12:21
|
|
|
Witaj Blekota, to spier... nie było do Ciebie, tylko taki zacytowany dowcip, majacy na celu zobrazowanie tematu
Blekota napisał/a: | no dla mnie to nie jest śmieszne bo nawet moja dziewczyna zauważyła że krzywo mi stoi co robić? |
Blekota napisał/a: | przechyla się znacząco na lewą stronę |
Nie przejmuj się. Z tego, co się orientuję, to u większosci (facetów) użytkowników tego forum, przechyla się na lewą stronę, więc o ile to "znacząco" nie przekracza 2,5cm, to nie masz się czym martwić i możesz uspokoić dziewczynę
Ten temat był już opisywany na farum, a ja miałem na myśli ofc L200 |
Ostatnio zmieniony przez miczon 17-02-2009, 12:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bartman [Usunięty]
|
Wysłany: 17-02-2009, 13:05
|
|
|
HugoOrmo napisał/a: |
...wymien zawieszenie na OME i po klopocie |
Prawda jest taka, że nikt tego jeszcze nie sprawdził, przynajmniej z forumowiczów i nie wiadomo, czy na takim zawieszeniu również nie będzie cierpiała na krzywicę.
Oprócz OME jeszcze Ironman oraz Dobinsons maja w katalogach zawieszenia do Elek. |
|
|
|
 |
Blekota [Usunięty]
|
Wysłany: 17-02-2009, 13:07
|
|
|
HugoOrmo napisał/a: | komplet zawieszenia kosztuje okolo 4k PLN mozna zrobic w wiekszosci serwisow off-road, poprawia komfort, podnosi bude | Ok Dziękuję, czyli nie ma szans na pokojowy i bezpłatny powrót do pionu?
Nie ściąga mi na lewo ale pochył jest bardzo odczuwalny. Dziewczyna na miejscu pasażera opada na mnie w czasie jazdy przez przechył i to jest fajne ale trochę obciach mieć nową krzywą furę Wam to nie przeszkadza |
|
|
|
 |
Bartman [Usunięty]
|
Wysłany: 17-02-2009, 13:16
|
|
|
Napewno na Ciebie nie leci, gdyż standardowe przechylenie poprzeczne pasa drogowego to 2% w kierunku pobocza, czyli na szerokosci l-ki mniej wiecej 1,6 cm, wiec jadac masz tylko ok 5mm różnicy pomiędzy stronami, a to już zaniedbywalny rząd wielkości...Mitsubishi i tak dużo dla Ciebie zrobiło, ponieważ gdyby elka była przechylona na prawo, byłoby to dużo bardziej odczuwalne.
Reasumujac ....proszę się nie czepiać, tylko cieszyć że nie jest gorzej. |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 17-02-2009, 13:22
|
|
|
znajdz droge dobrze wykonana w Polsce... czesc jest nachylona w druga strone. Gdyby przechylenie Elzuni bylo na prawa strone, kierowca by je zmniejszal swoim ciezarem, nie czaruj, nie masz nic na obrone nieudolnosci konstruktorow Elzuni |
_________________ nam |
|
|
|
 |
Bartman [Usunięty]
|
Wysłany: 17-02-2009, 13:34
|
|
|
namotore, No fakt , nie mam...
Blekota, Krzywica nie jest najgorsza, dobrze, żebyś miał jeszcze świadomość, że Twój nowy samochód nie jeździ poniżej -6 stopni celsjusza, oraz podczas jazdy w terenie zgina się w nim rama, czy też może paka się po niej przesuwa powodując wgniecenia kabiny, bierze też olej podczas szybkiej jazdy, jest sporo egzemplarzy w których przeskakuje coś w przekładni kierowniczej, rdzewieją w nim progi, lakier ściera się podczas mycia, jeżeli to jeszcze nie wszystko to niech ktoś mnie poprawi....Tak więc witaj w gronie zadowolonych posiadaczy Mitsubishi... |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 17-02-2009, 13:40
|
|
|
HugoOrmo, ostrzeżenie przed ostrzeżeniem Na przyszłość weźże takie info w cudzysłów....
Blekota napisał/a: | P.S.Spodziewalem sie milszego powitania a nie zaraz spier... |
Spoko, spoko Nie do Ciebie było tylko taka anegdotka jest
Swoją drogą:
Blekota napisał/a: | nawet moja dziewczyna zauważyła że krzywo mi stoi |
SZACUNECZEK
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Blekota [Usunięty]
|
Wysłany: 17-02-2009, 13:41
|
|
|
No dziękuję za pocieszenie. Będę się przyglądał uważnie wszystkiemu Dziś przy -9 odpalił ale pewnie tylko dlatego że dolewam 2 litry bezolowiowej na każde 40 litrów oleju w baku. Oleju nie bierze, leję syntetyk. Co jeszcze może mi się zdarzyć w podróży? |
|
|
|
 |
Bartman [Usunięty]
|
Wysłany: 17-02-2009, 13:49
|
|
|
Ależ oczywiście, spada wąż gumowy od turbiny - cybant jest "fabrycznie" słabo dokręcony...warto skontrolować, bo jak zgubisz na trasie to tylko 80km/h...no i nastraszyć się można bo huk jak spada... |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 17-02-2009, 16:45
|
|
|
PROTESTUJĘ
Dzisiejszy temat, w dodatku pod tak frapującym tytułem, a już powycinany.
Jackie napisał/a: | Nie do Ciebie było tylko taka anegdotka jest
Swoją drogą:
Blekota napisał/a: | nawet moja dziewczyna zauważyła że krzywo mi stoi |
SZACUNECZEK
Pozdrawiam |
Nawet anegdotki wycinają...
BTW Namotore jeszcze nic nie wyjaśnia |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 17-02-2009, 17:00
|
|
|
Wszystkie Elżunie od Albercika są nierowne |
_________________ nam |
|
|
|
 |
Blekota [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2009, 08:08
|
|
|
Węża mi poprawiali w serwisie podobno, resory mi nie piszczą bo mokro wszędzie. Progi mam jeszcze bez dziur, chociaż zawiesiłem się gdzieś i są pokrzywione całe. Wiecie może gdzie jakieś nowe tanio załatwić? Hiluksa miałem kupić zczipowanego fabrycznie, tam nie ma tylu niedoróbek...
No i by mi prosto stał |
|
|
|
 |
Bartman [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2009, 08:22
|
|
|
Jak założysz nowe fabryczne, to pokrzywisz tak samo jak te pierwsze.
Co to znaczy tanio? To określenie dość względne
A o moich nowych progach jest tutaj:
http://forum.mitsumaniaki...=24758&start=45 |
|
|
|
 |
|
|