|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lekki lift |
Autor |
Wiadomość |
jabol66
Forumowicz
Auto: PII 2,8 3,0 3,5
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Posty: 206 Skąd: EZD zduńska wola
|
Wysłany: 04-08-2009, 22:34 Lekki lift
|
|
|
Witam mam pytanie ponieważ nie chcąc "ujeżdzać" pajero II kupiłem sobie w teren Pajero I krótkie 87 rok z tyłu na resorach. Mój problem polega na tym że nie wiem jak jak tanim jkosztem (za auto dałem 4 tyś plus opony i rozrząd wyszło 6,5 razem więc...) zwiększyć wykrzyż auta, ponieważ po gurkach widze że wykrzyż jest praktycznie zerowy, koła praxcują minimalnie. Ewentualnie proszę o pomoć też w lifcie w góre zarówno przód jak i tył. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mighn
Mitsumaniak
Auto: Shogun '92 2.5 TDI Long
Pomógł: 4 razy Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 270 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 04-08-2009, 23:06
|
|
|
Pajero w terenie porusza się na 3 kołach - taka już uroda tego autka, i trzeba się przyzwyczaić. Ciut wykrzyż zwiększysz wywalając drążek stabilizacyjny przodu, ale na czarnym będziesz wtedy cierpiał okrutnie. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-08-2009, 15:11
|
|
|
jabol66, bude w gore na tulejach no a potem to juz nowa zawiecha. Na "Rajdach" jest gdzies opis jak domowym i niedomowym sposobem zrobic body-lift.
http://www.forum4x4.pl/vi...hp?f=19&t=40307 |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
acinski [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2009, 12:11
|
|
|
Lift budy w jedynce to betka. Dla jednej osoby to 2 godziny pracy o pojara jest podniesiona. Nie baw się w podnoszenie o 2 cale (z angli toto przyszło) bo trzeba się potem użerać z wajchami bo haczą o budę. Lift 4cm załatwia sprawę i liftu i problemu z lewarami. Sprawdzone własnoręcznie. Resory podniesiesz bez problemu. Jesli potrzebujesz wskazówki jak to tu masz linkę mojego autorstwa. http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=19&t=65246 W tym dziale wstawiam powoli co i jak zmotać. |
|
|
|
 |
|
|