Linka do maski |
Autor |
Wiadomość |
raf696 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2006, 08:47 Linka do maski
|
|
|
Witam,
zerwala mi sie linka do otwierania maski. ktos moze mial podobny problem i wie jak ja otworzyc - a moze od razu jechac do serwisu - oraz gdzie mozna w miare tanio kupic taka linke.
pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 06-11-2006, 09:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-11-2006, 09:35
|
|
|
Wierszyk fajny ale nie miał nic wspólnego z pytaniem. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 06-11-2006, 09:37
|
|
|
na pewno sie zerwala? czy ulamal sie naciag na pancerzu i wyskoczyla z uchwytu do otwierania wewnatrz auta ?? - radze sprawdzic jesli nie sprawdzone bo moze to
co do linki poszukac warsztatu, ktory dorabia wszelakie linki i dokupic na wzor starej peknietej |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
raf696 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2006, 10:54
|
|
|
Dzieki za podpowiedz;
a sprawdzic czy linka wyskoczyla z uchwytu do otwierania mozna wewnatrz auta, czy trzeba jakos maske otworzyc? Jezeli trzeba otworzyc maske, to moze ktos zna jakis patent? Domyslam sie, ze trzeba od dolu podejsc i sprobowac ja odhaczyc, czy mozna to zrobic samodzielnie, czy lepiej sie nie meczyc i podjechac do jakiegos warsztatu? Bede wdzieczny za jakies info.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 06-11-2006, 11:10
|
|
|
nie nie, musisz sie rozlozyc pod kierownica i zobaczy czy linka trzyma sie w uchwycie i czy naciaga sie w pancerzu jak ciagniesz za klamke, a co do otwarcia maski - to ze tak sie wyraze UPS! jedyne co mi przychodzi na mysl to wyszarpnac kratki z atrapy i wtedy otworzyc |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
raf696 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2006, 11:15
|
|
|
dzieki Matejko |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 06-11-2006, 11:39
|
|
|
no nie wyglada to za kolorowo - ale zobacz ten ogranicznik linki taki plastik u mnie jest czerwony na koncu pancerza przy uchwycie do otwierania - u mnie on pekl i linka wypadla z naciagu, wsadzilem spowrotem okleilem izolacja i do teraz odpukac dziala
mozesz jeszcze probowac otworzyc jakims drutem przez kratki w atrapie - bo wyszarpujac mozesz je uszkodzic |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 06-11-2006, 13:11
|
|
|
Ja co prawda w lancerze zastosowalem po drobnych przerobkach linke z fso polonez -- cena czyni cuda!!! |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
raf696 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2006, 14:08
|
|
|
jeszcze raz dzieki, czeka mnie pracowity wieczor |
|
|
|
 |
Cracoviaczek
Mitsumaniak
Auto: Chwilowo brak...
|
Wysłany: 05-11-2008, 11:33
|
|
|
Mam wielką prośbę. Jakby ktoś wiedział albo mógł sprawdzić u siebie jakie zakończenie ma linka do otwierania maski od strony zamka (czy taki walec jak od strony uchwytu czy może kulka)? Urwała mi się akurat przy samym zamku i końcówka została pewnie gdzieś na drodze... A chciałem dorobić i gość się pyta jaka ma być końcówka. |
|
|
|
 |
adipaw [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2008, 14:37
|
|
|
patrzyłem u siebie ale bez wyjęcia zamka nie widac bo linka idzie z tyłu |
|
|
|
 |
hermeth
Forumowicz

Auto: Carisma MSX/ S60 T5
|
Wysłany: 08-07-2009, 14:06
|
|
|
Matejko napisał/a: | no nie wyglada to za kolorowo - ale zobacz ten ogranicznik linki taki plastik u mnie jest czerwony na koncu pancerza przy uchwycie do otwierania - u mnie on pekl i linka wypadla z naciagu, wsadzilem spowrotem okleilem izolacja i do teraz odpukac dziala
|
Mam tak samo, też pękł mi ten czerwony plastiki i za każdym razem przy otwarciu spada z uchwytu. A żeby zamknąć maskę muszę rozbierać plastiki pod kierownicą, kombinerkami wcisnąć linkę w pancerz, zamknąć maskę i dopiero wtedy ulokować linkę na zaczep. Bo tak ciężko wchodzi.
Matejko, czy mógłbyś umieścić jakieś foto, jak udało Ci się to przymocować? Z góry dzięki |
_________________ http://www.polskajazda.pl.../Carisma/103736
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=37868
 |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 08-07-2009, 16:08
|
|
|
jeśli koś chciałby linke do cari to posiadam takie cos wiec mozna sie do mnie odezwac na PW lub gg3566733 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 10-07-2009, 09:42
|
|
|
hermeth napisał/a: | Matejko, czy mógłbyś umieścić jakieś foto, jak udało Ci się to przymocować? Z góry dzięki |
nie mam auta, poprostu plastikowa opaska zacisnalem linke w uchwycie tak jak powinna byc i jedynie co to trzeba po otwarciu klamka, odciagnac linke i pozniej mozna zamknac maske |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
mwitek
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 90KM 1998
|
Wysłany: 21-04-2014, 07:07
|
|
|
U mnie linka pękła przy zamku. Maskę udało mi się bezboleśnie otworzyć i teraz czeka mnie wymiana linki.
Próbowałem poruszać starą bo pomyślałem że dokleję nową taśmą i przeciągnę całość ale jest opór. Coś tam te linkę trzyma. Tu pojawia się moje pytanie. Jak to zrobić żeby sięnie narobić a linkę wymienić? Nie widzę specjalnie dostępu więc czy od spodu od koła czy czeka mnie demontaż nadkola? Robił to ktoś z was?
P.s. Jak coś to znam sposób na awaryjne otwieranie maski przy zerwanej linke jak co na pw pomogę |
|
|
|
 |
|