Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Linka do maski
Autor Wiadomość
raf696
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2006, 08:47   Linka do maski

Witam,
zerwala mi sie linka do otwierania maski. ktos moze mial podobny problem i wie jak ja otworzyc - a moze od razu jechac do serwisu - oraz gdzie mozna w miare tanio kupic taka linke.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 06-11-2006, 09:34, w całości zmieniany 1 raz  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-11-2006, 09:35   

Wierszyk fajny ale nie miał nic wspólnego z pytaniem.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 06-11-2006, 09:37   

na pewno sie zerwala? czy ulamal sie naciag na pancerzu i wyskoczyla z uchwytu do otwierania wewnatrz auta ?? - radze sprawdzic jesli nie sprawdzone bo moze to :)

co do linki poszukac warsztatu, ktory dorabia wszelakie linki i dokupic na wzor starej peknietej
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

raf696
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2006, 10:54   

Dzieki za podpowiedz;
a sprawdzic czy linka wyskoczyla z uchwytu do otwierania mozna wewnatrz auta, czy trzeba jakos maske otworzyc? Jezeli trzeba otworzyc maske, to moze ktos zna jakis patent? Domyslam sie, ze trzeba od dolu podejsc i sprobowac ja odhaczyc, czy mozna to zrobic samodzielnie, czy lepiej sie nie meczyc i podjechac do jakiegos warsztatu? Bede wdzieczny za jakies info.
Pozdrawiam

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 06-11-2006, 11:10   

nie nie, musisz sie rozlozyc pod kierownica i zobaczy czy linka trzyma sie w uchwycie i czy naciaga sie w pancerzu jak ciagniesz za klamke, a co do otwarcia maski - to ze tak sie wyraze UPS! jedyne co mi przychodzi na mysl to wyszarpnac kratki z atrapy i wtedy otworzyc
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

raf696
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2006, 11:15   

:? dzieki Matejko

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 06-11-2006, 11:39   

no nie wyglada to za kolorowo - ale zobacz ten ogranicznik linki taki plastik u mnie jest czerwony na koncu pancerza przy uchwycie do otwierania - u mnie on pekl i linka wypadla z naciagu, wsadzilem spowrotem okleilem izolacja i do teraz odpukac dziala :)

mozesz jeszcze probowac otworzyc jakims drutem przez kratki w atrapie - bo wyszarpujac mozesz je uszkodzic :?
Lexus IS220D
Calish4nia

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Wysłany: 06-11-2006, 13:11   

Ja co prawda w lancerze zastosowalem po drobnych przerobkach linke z fso polonez -- cena czyni cuda!!!

raf696
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2006, 14:08   

jeszcze raz dzieki, czeka mnie pracowity wieczor :wink:

Cracoviaczek 
Mitsumaniak

Auto: Chwilowo brak...
Wysłany: 05-11-2008, 11:33   

Mam wielką prośbę. Jakby ktoś wiedział albo mógł sprawdzić u siebie jakie zakończenie ma linka do otwierania maski od strony zamka (czy taki walec jak od strony uchwytu czy może kulka)? Urwała mi się akurat przy samym zamku i końcówka została pewnie gdzieś na drodze... A chciałem dorobić i gość się pyta jaka ma być końcówka.

adipaw
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2008, 14:37   

patrzyłem u siebie ale bez wyjęcia zamka nie widac bo linka idzie z tyłu :(

hermeth 
Forumowicz

Auto: Carisma MSX/ S60 T5
Wysłany: 08-07-2009, 14:06   

Matejko napisał/a:
no nie wyglada to za kolorowo - ale zobacz ten ogranicznik linki taki plastik u mnie jest czerwony na koncu pancerza przy uchwycie do otwierania - u mnie on pekl i linka wypadla z naciagu, wsadzilem spowrotem okleilem izolacja i do teraz odpukac dziala :)
:?

Mam tak samo, też pękł mi ten czerwony plastiki i za każdym razem przy otwarciu spada z uchwytu. A żeby zamknąć maskę muszę rozbierać plastiki pod kierownicą, kombinerkami wcisnąć linkę w pancerz, zamknąć maskę i dopiero wtedy ulokować linkę na zaczep. Bo tak ciężko wchodzi.
Matejko, czy mógłbyś umieścić jakieś foto, jak udało Ci się to przymocować? Z góry dzięki

adaśko 
Mitsumaniak

Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Wysłany: 08-07-2009, 16:08   

jeśli koś chciałby linke do cari to posiadam takie cos wiec mozna sie do mnie odezwac na PW lub gg3566733

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 10-07-2009, 09:42   

hermeth napisał/a:
Matejko, czy mógłbyś umieścić jakieś foto, jak udało Ci się to przymocować? Z góry dzięki

nie mam auta, poprostu plastikowa opaska zacisnalem linke w uchwycie tak jak powinna byc i jedynie co to trzeba po otwarciu klamka, odciagnac linke i pozniej mozna zamknac maske :)
Lexus IS220D
Calish4nia

mwitek 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 90KM 1998
Wysłany: 21-04-2014, 07:07   

U mnie linka pękła przy zamku. Maskę udało mi się bezboleśnie otworzyć i teraz czeka mnie wymiana linki.

Próbowałem poruszać starą bo pomyślałem że dokleję nową taśmą i przeciągnę całość ale jest opór. Coś tam te linkę trzyma. Tu pojawia się moje pytanie. Jak to zrobić żeby sięnie narobić a linkę wymienić? Nie widzę specjalnie dostępu więc czy od spodu od koła czy czeka mnie demontaż nadkola? Robił to ktoś z was?

P.s. Jak coś to znam sposób na awaryjne otwieranie maski przy zerwanej linke jak co na pw pomogę :D

Odpowiedz do tematu