Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie zagazować V6 2.5 w Krakowie/Małopolsce?
Autor Wiadomość
t.o 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5W 2.5 V6 SE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-06-2007, 11:03   Gdzie zagazować V6 2.5 w Krakowie/Małopolsce?

Witam,
pytanie jak w temacie: gdzie w Krakowie lub okolicach zamontuje sekwencje Stag300 u kogoś kto ma o tym pojęcie i nie boi sie Galantów?

Ważniejszy jest dla mnie profesjonalizm wykonania od tego czy cena będzie niższa np. o 3 stówki.

I mówię od razu: FUGAZI odpada po wcześniejszych doświadczeniach z nimi! :P

Z góry dzięki za info.
t.o

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 30-06-2007, 11:47   

t.o, ja swojego Klipsa serwisuje na Wielickiej w ELPIGAZ, oni są mniej więcej na wysokości STATOLI, między Nowosądecką a Na Kozłówce, z tym że wjazd do nich jest skomplikowany tzn. jadąc od centrum Wieicką, trzeba skręcić na Kozłówku w lewo na światłach przy kościele, później odrazu w lewo w ulice wybrukowaną kostką, tą ulicą do końca i znów w lewo, do końca w prawo i wjeżdzasz do ELPIGAZ. Druga firma jest od tego tygodnia na ul.Makuszyńskiego 4, nie pamiętam nazwy, wcześniej byli na Dobrego Pasterza, ja w sumie wole do nich jeździć, ale mam dość daleko. Dobrze robią mało liczą. W Elipgaz też dobrze robią, ale wieczne kolejki i dośc drogo.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

O'Spring
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2007, 22:58   

Mam problemy, które polegają, ogólnie, na bardziej skomplikowanym układzie, jakim jest mój Misiek z instalacją LPG.
Kupiłem moje auto z gazem i chwalę to sobie. Szczególnie chwaliłem, jak przez dłuższy czas mieszkałem we Francji i musiałem 60km codziennie dojeżdżać do pracy.
Jednak ten układ był kiedyś świetnie wyregulowany przez poprzedniego właściciela we Wrocławiu.
Dziś już tak dobrze nie jest. Świetnie by było mieć w jednym warsztacie obsługę LPG i oryginalnej mechaniki Miśka. Chyba w Krakowie to nie jest możliwe. Polecany przez Was Pan Leszek nie bardzo chce mi pomóc z gazem. Spece od LPG, do których jeździłem doktoryzowali się nad tym samochodem całymi dniami i nie wiele to dawało.
Teraz mi wybucha. Rozwaliło mi już filtr powietrza. Ciągle są problemy z wybijaniem zaworu przy tankowaniu. Na benzynie praca silnika jest mniej elastyczna i pali się lampka serwisowa.
Może spróbowałbym z tym serwisem na Makuszyńskiego 4. Czy masz może jakiś do nich telefon? Z czasem jest, ocywiście, tak sobie i dobrze by było umówić się, a nie jechać w ciemno.

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 05-09-2007, 07:23   

Swego czasu jak miałem problemy z instalacją (PRINS - II generacji) i nikt niechciał się nią zajać, nawet serwis rzeszowski panowie z Zielonek mi wzieli misia i zrobili. Adres:

Autogaz Holandia Józef Dudzianiec
Wegrzce 301 , gm. Zielonki
tel. 122858301

Jakie plusy i minusi ode mnie dostali znajdziecie tutaj:
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=2766

kupujepolskieprodukty.pl

waldi-1 
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Wysłany: 05-09-2007, 09:41   

T.O ja natomiast poleciłbym ci gaziarza z okolic krakowa o dokładnie z olkusza, znajduje sie obok basenu, to jest przy głównej drodze ,są naprawde dobrzy ja sie u nich serwisuje dwa razy w roku i sobie chwale mam zwykła instalke i dzieki B jiemiałem jeszcze wybuchów

http://forum.mitsumaniaki...p=968287#968287

O'Spring
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2007, 01:40   

Dziękuję bardzo za te porady. Muszę jednak na początek znaleźć jakiś zakład blisko tak, bym mógł zostawić samochód na cały dzień i pojechać do pracy. Oczywiście, jak mnie przyciśnie to może się okazać, że Wasze porady będą bardzo cenne. Na razie, nie jeżdżę na gazie.
Jeszcze raz dziękuję.

waldi-1 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-09-2007, 08:51   

Samochód mozesz tez w sobote zostawic lub przyjechac na 3 , 4 godzinki i pozwiedzac ,pokupować

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 06-09-2007, 10:32   

O'Spring napisał/a:
Może spróbowałbym z tym serwisem na Makuszyńskiego 4.

Serwis jest na ul.Makuszyńskiego 9 :) i polecam, jako jeden z niewielu serwisów w KRK, poradzili sobie z moim misiem. :) Dodatkowo na plus można zaliczyć, że wszędzie gdzie pytałem, regulacje swego czasu kosztowała 40PLN (bezskuteczna), a u nich tylko 20PLN i to skuteczna.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

O'Spring
[Usunięty]

Wysłany: 09-09-2007, 20:50   

Adaho_krak napisał/a:
Druga firma jest od tego tygodnia na ul.Makuszyńskiego 4,

Dzięki za poprawkę na Makuszyńskiego 9. Nie jest łatwo ich znaleźć i nie udałoby mi się to gdyby nie poprawka. Jeszcze nie wydaję oceny. Na razie się z nimi umówiłem. Byłem również u Pana Leszka. Na szczęście mój Miś nie wymaga niczego więcej niż standardowe serwisowanie. Nie jest to mało, bo przyszedł czas na rozrząd.
Pisałem wcześniej, że wybuchy rozwaliły mi obudowę filtra powietrza. Może mi ktoś pomóc w znalezieniu czegoś takiego? Chodzi o dolną jego część. Górna jest w porządku, ale jak będzie trzeba to kupię komplet. Szukałem na forum. Szukałem na allegro, są tylko górne części z rurami. Chodzi o obudowę filtra powietrza do MSS 1.6. Z góry dziękuję.

waldi-1 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-09-2007, 20:53   

wysłałem ci na pw jak zechcesz skorzystasz

O'Spring
[Usunięty]

Wysłany: 09-09-2007, 22:37   

Pewnie, że skorzystam. Dzięki.

t.o 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-10-2007, 13:57   

O'Spring napisał/a:
Pewnie, że skorzystam. Dzięki.

A czy macie może doświadczenia z firmą ECO CARS Bis Bochenek, z ulicy Gersona 30?

Zastanawiam sie nad założeniem u nich STAG300 do swojej V6-tki i chętnie usłyszałbym opinie kogoś kto miał z nimi doczynienia.

Pozdrawiam
t.o

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 30-10-2007, 20:07   

t.o, ELPI-GAZ bodajże, jeśli tak to dobrze robią, ale dość drogo.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 30-10-2007, 21:25   

adaho trzeba sie bedzie ustawic do tego twojego zakladu pod koniec miecha... dasz rade? bo chyba tez cos chciales robic? a ja dla pewnosci bede poprawial bo nie wiem jak jest...

t.o 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-10-2007, 09:29   

Adaho_krak napisał/a:
t.o, ELPI-GAZ bodajże, jeśli tak to dobrze robią, ale dość drogo.

No właśnie nie jestem pewien co do tej nazwy.
Byłem jakiś czas temu u Leszka (mechanika) z inną sprawą, i do gazu polecił mi zakład właśnie na Gersona, bo jego znajomy tam gazował Galanta i jest zadowolony ale dokładnego adresu nie zdołali sobie przypomnieć.

Montowałeś w tym ELPI coś kiedyś? :>

pozdro!
t.o

Odpowiedz do tematu