|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
gaz w krakowie |
Autor |
Wiadomość |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-05-2010, 17:47 gaz w krakowie
|
|
|
Czy ktoś ma własną, lub zasłyszaną opinię o takim zakladzie LPG :
Rafał Gałuszka, Kraków ul. Karola Darwina 68a
www.gazujemy.pl
?
zastanawiam się nad montażem a opinie o tarnowskich zakladach sa bardzo rozne, ogolnie negatywne.. |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
miki4x4
Mitsumaniak Miki
Auto: to co w podpisie
|
Wysłany: 06-05-2010, 19:39
|
|
|
w Elpi Gaz na Wielickiej/Gersona pracuje kilku moich kumpli. Rabacik jakis załatwię w razie czego |
_________________ Mitsubishi Galant 2.4 GDI 99r
Nissan Patrol 2.8 TD 94r
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
|
Wysłany: 06-05-2010, 20:13 Re: gaz w krakowie
|
|
|
j-rules napisał/a: | Czy ktoś ma własną, lub zasłyszaną opinię o takim zakladzie LPG :
www.gazujemy.pl
?
zastanawiam się nad montażem a opinie o tarnowskich zakladach sa bardzo rozne, ogolnie negatywne.. |
CZAKRAM ma dobre opinie z tego co wiem
a co do Krakowa, to moja instalacja była zakładana w EKO-CARS, Myśliwska 51
co prawda nie była zakładana za mojej kadencji, więc nie znam szczegółów, ale narzekać nie mogę, mam BRC, oglądali to goście z Czakramu i nie mieli zastrzeżeń |
_________________ 02132/KMM
Obecnie w mojej stajence:
Infiniti Q50S Red Sport (09.2023 - ?)
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )
Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)
|
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
|
Wysłany: 06-05-2010, 21:24
|
|
|
miki4x4, brzmi kusząco, a czy Twoje ziomy to sprytne chłopaki? pal6 rabacik, byle dobrze zamontowali podtlenek )
tomek84, Czakram w Tarnowie? Oj, złego sie nasluchalem, a równiez i doswiadczylem... (ze robia na odwal sie, ze klient sie liczy do poki kasy nie wylozy, ze jak cos nie gra to auto stoi i wymieniaja bez specjlanej diagnozy kolejne bebechy, ze niechlujnie zakladaja instalke, to samo zresza z Expertem-Roczniakiem..)
Juz nawet wiem jaka instalke bym chciał miec jesli juz zakladac, ale szukam pewnego zakladu ktory zainstlauje to fachowo i nie bedzie robil ze mnie idioty (a o to nie trudno wszak moja wiedza o lpg-żenada)
[ Dodano: 06-05-2010, 21:30 ]
tomek84, Masz BRC sequent 24? jak Tobie to chasa? |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
|
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
|
Wysłany: 07-05-2010, 00:24
|
|
|
Ja zamieniłem w moim Eclipse 2 gen na STAG4 w październiku 2009. Z instalacji jestem mega zadowolony, spalanie w Korkowie 12 PB do 12,5 LPG to praktycznie zero różnicy, jeśli chodzi o moc również różnicy nie widzę. Montowałem na ul. Makuszyńskiego za SKP numeru budynku nie pamiętam, ale za to mogę podać nr tela 608 862 448. Robiłem wcześniej u nich kilka samochodów i nigdy nie narzekałem. Co do Elpi-Gaz na Gersona robią również dobrze ale drażni mnie podejście do klienta tzn. wieczna łaska i kolejki, podczas ostatniej wizyty u nich w sprawie właśnie tej przekładki z 2 gen na sekwencje, zanim zdążyłem coś zapytać, pracownik Elpi mnie prawie opierniczył, że zajmuje mu jego cenny czas.
Mieszkam w Podgórzu więc do Elpi mam blisko, jednak wolę przekulać całe miasto na Makuszyńskiego. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
|
Wysłany: 07-05-2010, 01:10 Re: gaz w krakowie
|
|
|
j-rules napisał/a: | Czy ktoś ma własną, lub zasłyszaną opinię o takim zakladzie LPG :
www.gazujemy.pl
|
kolega kolegi, nawet jego Golf IV jest chyba na zdjęciach. Ogólnie zadowolony |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
|
Wysłany: 07-05-2010, 01:25 Re: gaz w krakowie
|
|
|
www.gazujemy.pl
?
Kilka ulic na północ od nich na ulicy Geodetów zakładali mi gaz do mojej ex "sierry" Bardzo nietypowy silnik shelby 2.3v6 Było to kilka dobrych lat temu ale bardzo pozytywnie wspominam ten zakład. Pół roku za darmo regulowali i przerabiali instalacje aż w końcu zaczęła pracować jak powinna |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
Dragonfair
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.6 16v 1994r sedan
|
Wysłany: 13-05-2010, 08:06 kontynuacja z zamknietego watku ;)
|
|
|
Witam kolezanki i koledzy chciałbym zasiegnac porady odnosnie lpg w lancerze 1.6 16v GLXi 1994 poniewaz mam za ciezka noge i serce mnie boli gdy patrze na wskaznik poziomu paliwa w baku z ciezkim sercem postanowilem zamontowac LPG i tu moje pytanie czy zna ktos sprawdone miejsce w KrK gdzie fachowo montuja LPG jesli tak bardzo prosze o odp
ps.
martwi mnie tylko czy Misio nie zrobi sie zamulony
i oczywiscie jak instalacje wybrac
w jednym warsztacie w skawinie pan proponowal mi montaz LPG za 2300 zl z wlewem LPG w baku
z tego co pamietam to byla jakas instalacja 300...... sekwencja tam 2 lata gwarancjii
montaz w jeden dzien oraz autko zastepcze |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
|
Wysłany: 13-05-2010, 10:20
|
|
|
Dragonfair napisał/a: | tu moje pytanie czy zna ktos sprawdone miejsce w KrK gdzie fachowo montuja LPG |
Adaho_krak napisał/a: | Montowałem na ul. Makuszyńskiego za SKP numeru budynku nie pamiętam, ale za to mogę podać nr tela 608 862 448. Robiłem wcześniej u nich kilka samochodów i nigdy nie narzekałem. |
Dragonfair napisał/a: | martwi mnie tylko czy Misio nie zrobi sie zamulony
i oczywiscie jak instalacje wybrac |
Adaho_krak napisał/a: | Ja zamieniłem w moim Eclipse 2 gen na STAG4 w październiku 2009. Z instalacji jestem mega zadowolony, spalanie w Korkowie 12 PB do 12,5 LPG to praktycznie zero różnicy, jeśli chodzi o moc również różnicy nie widzę. |
Dragonfair napisał/a: | w jednym warsztacie w skawinie pan proponowal mi montaz LPG za 2300 zl z wlewem LPG w baku |
Na Makuszyńskiego za STAG4 (czyli nowsza instalka niż STAG300) z butlą w kole, gwarancja 2 lata - cena 2300. Montaż w jeden dzień niestety brak auta zastępczego. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Dragonfair
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.6 16v 1994r sedan
|
Wysłany: 13-05-2010, 16:51 re
|
|
|
BARDZO DZIEKUJE |
|
|
|
 |
t.o
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W 2.5 V6 SE
|
Wysłany: 20-05-2010, 14:57
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | Ja zamieniłem w moim Eclipse 2 gen na STAG4 w październiku 2009. Z instalacji jestem mega zadowolony, spalanie w Korkowie 12 PB do 12,5 LPG to praktycznie zero różnicy, jeśli chodzi o moc również różnicy nie widzę. Montowałem na ul. Makuszyńskiego za SKP numeru budynku nie pamiętam, ale za to mogę podać nr tela 608 862 448 begin_of_the_skype_highlighting 608 862 448 end_of_the_skype_highlighting. Robiłem wcześniej u nich kilka samochodów i nigdy nie narzekałem. Co do Elpi-Gaz na Gersona robią również dobrze ale drażni mnie podejście do klienta tzn. wieczna łaska i kolejki, podczas ostatniej wizyty u nich w sprawie właśnie tej przekładki z 2 gen na sekwencje, zanim zdążyłem coś zapytać, pracownik Elpi mnie prawie opierniczył, że zajmuje mu jego cenny czas.
Mieszkam w Podgórzu więc do Elpi mam blisko, jednak wolę przekulać całe miasto na Makuszyńskiego. |
Co do Elpi na Gersona 30 to muszę niestety przyznać rację, podejście do klienta żenujące.
Gazowałem u nich 2 samochody, co prawda było kilka drobnych wpadek monterskich ale przymykam oko na takie rzeczy, aczkolwiek spowodowane to było ich pośpiechem i świadomością, że na placu czekają kolejne auta.
Jeszcze jak pracował tam niejaki Wojtek to można było sensownie porozmawiać i ktoś zastanowił się w czym problem itp. Teraz najchętniej wymieniali by połowę instalki...
Na szczęście są inni, którym się chce |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

|
Wysłany: 03-07-2010, 11:37
|
|
|
ok, czas na mnie;)
potrzebuje gazownika, dla którego nie obce będzie zakładanie gazu do samochodu ponad 200 konnego i dysponuje hamownią, żeby na niej wszystko zestroić
póki co znalazłem jedynie GODULA, robią na landi renzo, cena 1k * ilość cylindrów, co u mnie wychodzi 5k, czyli trochę dużo.
Są jeszcze jakieś zakłady gazowe w Krakowie które ustawią wszystko dobrze? |
|
|
|
 |
greguar
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.5 v6 99r
|
Wysłany: 03-07-2010, 14:26
|
|
|
witam,
ja zostawiłem wczoraj swego Gala w Power-Gas na Powstanców, odbieram w jutro czyli w bożą niedzile zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale to zakład z polecenia, sprzęt mają,
do mocnych silników gaz montują np. Saab 9-5 Aero. Zatem jestem spokojny. Napisze po odbiorze co i jak. Aha z tego co pamiętam to do 15 lipca jest promocja -10%,
Mi wyszła instalka na Stagu i Magic jetach, butla w kole , wlew koł owlewu paliwa za 3100 pln brutto |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

|
Wysłany: 03-07-2010, 15:30
|
|