Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:15
Instrukcja obsługi do MMCS
Autor Wiadomość
diodamen 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II
Wysłany: 30-11-2008, 19:14   Instrukcja obsługi do MMCS

Witam,
posiada może ktoś instrukcję do MMCS w języku polskim? Jeśli tak to prosiłbym o przesłanie. Byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
diodamen

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 24-12-2008, 12:14   

jeśli interesuje Cię instrukcja w języku angielskim to jakoś w nowym roku mogę poskanować - autko sprowadzone z USA zatem mam tylko angielską wersję :)

Pytanie za to czy masz mapy na Polskę? ewentualnie czy jeśli sprowadziłes z USA też to czy zdejmowałes kod na DVD

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-12-2008, 00:43   

Właśnie stałem się posiadaczem Outka z takim ustrojstwem,kupione w Polsce,nowe,lsniace i pachnace,ale.... dziwna polityka firmy lub/i niedopatrzenie i nie otrzymałem wymienianej w temacie instrukcji-a jak wiadomo nawet z forów (??) zagranicznych obsługa (a bardziej konfiguracja i wprowadzanie zmian) nie należy do tych intuicyjnych :P
Oczywiście od razu monitowałem i mam mieć za jakieś 10 dni...Jutro i tak jeszcze zrobie srogą minę :evil: i bede postulowal o wersje elektroniczna do czasu az papierzaka nie otrzymam...
Jak już bedę coś miał to zaraz zapodam. :D

Dodano nieeeeco pozniej:
Uwaga: forma dopełniacza liczby mnogiej for jest niepoprawna, jedyna poprawna forma to forów.- zrodlo Wikipedia.
Ostatnio zmieniony przez karol_alasz 20-02-2009, 03:02, w całości zmieniany 1 raz  

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 30-12-2008, 11:10   

karol_alasz napisał/a:
forów

For. :wink:

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 31-12-2008, 00:12   

karol_alasz napisał/a:
Właśnie stałem się posiadaczem Outka z takim ustrojstwem,kupione w Polsce,

pytanko - czy masz może możliwość i jakiegoś fachurę co się może podpiąć do tego z kompem, żeby zgrać oprogramowanie z kompa?
może masz też w wersji elektronicznej mapy do niego na Polske - będę wdzięczny za info

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Wysłany: 31-12-2008, 00:27   

Nic do rączki- wszystko w aucie....
Elektronicznej wersji instrukcji to nie dadza bo za latwa do rozpowszechnienia...jak tylko dostane w swoje rece książkę to zaraz będzie wersja elektroniczna :wink:

Cytat:
czy masz może możliwość i jakiegoś fachurę co się może podpiąć do tego z kompem, żeby zgrać oprogramowanie z kompa?

Ani widu ani słychu-świeżak jestem zupełny w japończykach.Swoją drogą nie powinno to być jakoś szczególnie trudne skoro mapy są wgrywane na HDD..(ale sam wydłubywać go nie będę sie starał-wyglada mi na to ,że taki specjalny cyngwajs trzeba miec zeby go wysunac) Nie omieszkam zapytac w serwisie ,bo mi sa jeszcze winni "skandynawskie" światła

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 31-12-2008, 08:07   

karol_alasz napisał/a:
jak tylko dostane w swoje rece książkę to zaraz będzie wersja elektroniczna :wink:
No a ta instrukcja zamieszczona w temacie Polska Instrukcja Użytkownika jest wersją bez MMCS :?:
Pytam, bo sam nie ściągałem.

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 31-12-2008, 08:21   

tam jest tylko instrukcja do autka generalnie
a co do dysku znalazłem coś takiego:

http://loapsh.wordpress.c...-removal-guide/

ja generalnie zamierzam zrobić coś takiego, że ten dysk chce wyjąc i wrzucić tam zamiast 30 GB powiedzmy koło 100 bo dyski nie są aż takie drogie a pojemnośc zawsze sie przyda
mam nadzieje ze uda się pokombinować coś mojemu qmplowi który się u mnie w autku zajmuje elektroniką - mam go za magika więc i nadzieje pokładam spore - niestety krucho u niego z czasem więc musze być cierpliwy

Hiszpan 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-12-2008, 08:28   

DominoS napisał/a:
tam jest tylko instrukcja do autka generalnie
Tak podejrzewałem i dzięki za potwierdzenie
Jak Wam się uda zdobyć wersję do MMCS to możecie udostępnić w tamtym temacie.
Jeżeli oczywiście to nie problem

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Wysłany: 31-12-2008, 09:47   

Możesz być pewny Hiszpan...
Wracając do tej instrukcji którą dają do autka(tę samą ,którą można ściągnąć) to w rozdziale komfort jest instrukcja do tego systemu audio i głosowego i za jej pomocą można przynajmniej sparowac telefon(komendy sa podane itp),no ale nie jest to takie znowu jasne dla wszystkich .Ale już np zegara nie moge sobie sam ustawic i nie wiem nawet czy się da na 24h przestawic... I wogole jest cokolwiek wkurzające ,ze przy tej cenie auta brakowalo jakiejkolwiek instrukcji a dealer udaje Greka...Podobno nawet nie moga zamowic na zapas albo na sprzedaz bo te instrukcje do MMCS sa zamawiane pod konkretny egzemplarz samochodu.

Hiszpan 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-12-2008, 10:50   

karol_alasz napisał/a:
czy się da na 24h przestawic...
W większości przypadków nie ma takiej opcji. Wersje 07 i 08 miały tylko 12h tryb pracy. Wyjątkiem jest np. Robercik64, który wymieniał radio i dostał takie z 24h trybem :p
W Twoim przypadku czyli 08 Navi :? - nie wiem
Była już dyskusja na ten temat tutaj - jeżeli go już czytałeś - NM ;)

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Wysłany: 31-12-2008, 11:27   

DominoS
Dzięki za ten link-naprawde ostro rozpracowuja ten MMCS-patrzeć tylko jak bedzie mozna sobie jakiekolwiek mapy wgrywac :mrgreen: nawet nie trzeba się prosic w ASO zeby zrobili in-motion-DVD :P

Edycja: Jak ktos lubi grzebac to spoko wszystko da radę zrobić po lekturze forum z Twojego linka...Jak ktos baaardzo lubi swoja muzyke i wyjezdza w dalekie trasy to powiekszenie przestrzeni dyskowej jest podstawa,bo z tego co gdzies przeczytalem to z tych 30GB całe 24 idzie na mapy a 6 na muze...A z tego co doczytałem na rzeczonym forum goście jezdza juz na 120GB :mrgreen: Ja osobiscie czekam na mozliwosc wpisania innych map bo te fabryczne na Polske sa troche przestarzale-jakby wejsc na Google Earth i zobaczyć albo dopiero co budowany market co juz od dobrych 6 lat trzepie kase albo łąkę na miejscu wlasnego mieszkania....

Hiszpan
Jezeli ma to jakies znaczenie to ja posiadam rok modelowy 2009-to teraz ciekawi mnie to czy wyposazenie to wewnetrzne jest z rokiem produkcji zwiazane czy jak? Jak on wymienial radio niedawno to w sumie tez powinienem miec ten nowszy model u siebie...ale to moze w radiu a nie w MMCS-ie ,bo z tego co sprawdzalem do tej pory to soft jest z 2006 u mnie...
Ostatnio zmieniony przez karol_alasz 06-01-2009, 10:14, w całości zmieniany 1 raz  

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2009, 09:47   

No właśnie - jeśli chodzi o tą przestrzeń na muzę to wcale nie jest tak dużo. nie zostaje tego więcej niż kilka GB. Jest też jeden minus - wgrać możesz tylko jak wkładasz płytę audio, bo jak CD z mp3 to nie ma opcji "kopiuj". tylko zwykłą audio ripuje na mp3. Albo gdzies nie doczytałem i nie znalazłem opcji - jeśli tak to mnie poprawcie :)
a co do map to też czekam na jakieś polskie aktualizacje. Z tego co wiem Navteq ma całkiem niezłe pokrycie i jakoś też co dwa lata chyba wypuszcza aktualizację - poprzednią miał ponoć w 2006 wiec pod koniec 2008 powinien zaktualizować - ale nie przyglądałem się sprawie - trzeba by bardziej poszperać
Tak czy inaczej przydałby się ktoś kto już ma ten system na Polskę, żeby zgrać soft

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Wysłany: 07-01-2009, 19:19   

No dobra, jest instrukcja... Bede ją pedeefował,ale poprosiłbym o cierpliwość bo tak samo "tłusta" jak ta do samochodu :P . No i nie spodziewajcie sie fajerwerków-prawie calutka dotyczy nawigacji...Jak już przerobie to wrzucę na rapida i podam linki-chyba ,ze ktoś ma inna propozycję tu na forum?

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2009, 20:46   

możesz na rapida ale oprócz tego proponuje wrzucić do działu download tam gdzie są wszystkie instrukcje - najlepiej zapodaj link potem też do rapida Wichurze - on sie opiekuje tym działem i na pewno przerzuci

Odpowiedz do tematu