|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] tylnia lotka |
Autor |
Wiadomość |
orz1
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi Colt CAO 1.6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 147 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 14-01-2008, 11:48 [ALL] tylnia lotka
|
|
|
poszukuje tylniej lotki do CAO , na allegro jak zwykle nic nie ma , jak ktoś z was ma to dajcie znać , aa i przy okazji sposób mocowania, bo nie za bardzo podoba mi się dziurawić dach. |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 17-01-2008, 00:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 14-01-2008, 12:01
|
|
|
powodzenia ja szukalem pol roku dzien w dzien, z reguly mijalem sie z koncem aukcji o kilka minut... W koncu kupilem od forumowicza.
Moj cytat z coltmanii:
Nie wiem czy to cos wniesie do tematu, ale kiedy ja montowalem lotke to pomierzylem mniej wiecej jak ma zamontowana kolega maklakus u siebie, po czym sam przystopilem do montazu. Przybory potrzebne to:
- wiertarka + wiertla z tego co pamietam 6 i 8 i 10 mm. (rozwiercalem po kolei zeby miec rezerwe w razie czego)
- pilnik na wszelkiego (mi sie przydal do minimalnej korekty)
- miarka
- olowek
- zdjecia zamontowanej lotki od srodka klapy, w komorce
- cos to zabezpieczenia dziur (ja uzylem smaru grafitowego, ale to doraznie)
Najpierw mniej wiecej zaznaczylem miejsca wiercen, lotka u michala byla fbrycznie zamontowana w odleglosci 5mm od konca klapy. Jak sie potem okazalo minalem sie o kilka mm jednak wiercac pod katem wiekszymi wiertlami zniwelowalem roznice. Podczas wiercenia zaczalem od najmniejszego wiertla, wywiercilem skrajne dziury, przymierzylem lotke, dokonalem korekty i tak kilka razy. W miedzy czasie zaznaczylem mniej wiecej srodkowa dziure i wywiercilem. Okazalo sie ze machnalem sie o ok 5mm, ale podczas rozwiercania znow zniwelowalem roznice i pomoglem sobie nieco pilnikiem. Przy srodkowej dziurze nalezy bardzo uwazac, bo latwo mozna pogiac blache. Mi udalo sie nic nie uszkodzic. Po wpasowaniu lotki skrecilem skrajne sruby, potem srodkowa i dokonalem pomiarow. Z prawej wyszlo idealnie 5 mm, z lewej 4 mm wiec gitara, lotka nie przeszkadza w otwieraniu klapy.
Calosc roboty zajela ok 45min.
Nie bede oszukiwal, robilem to troche na czuja, takze jak macie czas to dobrze pomierzcie u kogos kto ma lotke badz dziury po niej. Ja bylem zbyt podniecony swiadomoscia posiadania lotki
powodzenia |
|
 |
mugen [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2008, 12:10 Re: tylnia lotka
|
|
|
orz1 napisał/a: | poszukuje tylniej lotki do CAO , na allegro jak zwykle nic nie ma , jak ktoś z was ma to dajcie znać , aa i przy okazji sposób mocowania, bo nie za bardzo podoba mi się dziurawić dach. |
trzeba sledzic niedawno kupilem spojler ze stopem wraz z klapa za 250zl (czarne, szyba oklejona folia Foliatec ) u mnie boki spojlera zamocowane sa na sruby srodek przyklejony klejem narazie sie trzyma |
|
|
|
 |
orz1
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi Colt CAO 1.6
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 147 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 15-01-2008, 22:43
|
|
|
Dzięki , teraz już przynajmniej będe wiedział jak zamocować, bo niektórzy mówią żeby zrobić to na klej do szyb czy jakoś tak, ale coś mi się w to wierzyć nie chciało , w końcu lotka ma za zadanie docisnąć troszke tył autka, a nie wyglądać, Pozdrawim |
|
 |
|
|