Nie trzeba przekladac kierownicy. |
Autor |
Wiadomość |
miziek [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2009, 11:30 Nie trzeba przekladac kierownicy.
|
|
|
CLICK
No to sie zacznie sciaganie samochodow Czasami az wstyd mi ze jestem obywatelem polski ;/ Kiedy te komunistyczne skape na pieniadze pajace powymieraja. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2009, 11:48
|
|
|
i bardzo dobrze, aktualnie szukam sobie jakiegos auta na zime i taki rhd kupiony w UK za marne pienadze bylby jak znalazl. |
|
|
|
 |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-10-2009, 12:07
|
|
|
Mam mieszane uczucia związane z tym tematem, niby fajnie że się nikogo nie zmusza bo np. jakieś 1-osobowe śmieciarki pracują lepiej jak kierowca jest z prawej strony ale pomyślcie o innych kierowcach-ofermach ujeżdżających swoje osobówki? Jazda z kierą po prawej stronie jest troszkę trudniejsza zwłaszcza poza miastem jak trzeba np. wyprzedzić auto Sam przejechałem kilkanaście tysięcy km anglikiem po autostradach, poza miastem, w mieście, po górach itp. i jakoś większych problemów mi to nie sprawiało ale wyprzedzanie poza miastem jest trochę upierdliwe i np. przez przypadek można za bardzo lewą stronę auta wychylić w lewo i trzasnąć się z autem jadącym z przeciwka...
A co np. z reflektorami przednimi? Jak sądzę asymetryczne światła mijania będą musiały być wymienione bo nie widzę możliwości żeby takie auta oświetlały nieprawidłowo drogę przed autem i pobocza. |
|
|
|
 |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
|
Wysłany: 17-10-2009, 12:29
|
|
|
Paweł_BB napisał/a: |
A co np. z reflektorami przednimi? Jak sądzę asymetryczne światła mijania będą musiały być wymienione bo nie widzę możliwości żeby takie auta oświetlały nieprawidłowo drogę przed autem i pobocza. |
zwłaszcza jeżeli "amerykańskie" światła są złem uniemożliwiającym legalną rejestracje w nasym kraju |
Ostatnio zmieniony przez McDoune 17-10-2009, 15:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2009, 15:07
|
|
|
Paweł_BB napisał/a: | A co np. z reflektorami przednimi? Jak sądzę asymetryczne światła mijania będą musiały być wymienione bo nie widzę możliwości żeby takie auta oświetlały nieprawidłowo drogę przed autem i pobocza. |
nawet jesli to problem, sa specjalne naklejki zaslaniajace snop swiatla |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 17-10-2009, 15:35
|
|
|
arturro napisał/a: | Paweł_BB napisał/a: | A co np. z reflektorami przednimi? Jak sądzę asymetryczne światła mijania będą musiały być wymienione bo nie widzę możliwości żeby takie auta oświetlały nieprawidłowo drogę przed autem i pobocza. |
nawet jesli to problem, sa specjalne naklejki zaslaniajace snop swiatla |
Gość ściga auto z UK i myślisz że będzie szukał jakiś naklejek?? Ludzie stosują palniki zamiast żarówek i mają wszystkich innych w a Ty o naklejkach?? Litości. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2009, 16:01
|
|
|
krzychu napisał/a: | Gość ściga auto z UK i myślisz że będzie szukał jakiś naklejek?? Ludzie stosują palniki zamiast żarówek i mają wszystkich innych w a Ty o naklejkach?? Litości. |
to ze Ty masz takie podjescie do sprawy nie oznacza ze kazdy, |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 17-10-2009, 23:05
|
|
|
arturro, krzychu pewnie nie zamierzal Cie urazic - niestety ma on racje...
tyle kretynow oslepiajacych nielegalnie zamontowanymi palnikami jezdzi, ze zaczynam sie bac oslepien w nadchodzacym czasie szybko zapadajacych ciemnosci...
dzis rano wrocilem z trasy - w Twoje tereny (Lomza) - i bylo tego mnostwo... |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 17-10-2009, 23:23
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | tyle kretynow oslepiajacych nielegalnie zamontowanymi palnikami jezdzi | Niech będą i naklejki, byle Policja egzekwowała ich posiadanie. Tak jak i kontrolę zenonów Niestety wolą czesać za prędkość.... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 18-10-2009, 00:18
|
|
|
JCH napisał/a: | Tak jak i kontrolę zenonów |
co do zenonow, i tego typu hitow z allegro, to ja stosuje zasade, jadacy z przeciwka ma zenony , ktore daja mi po oczach, poprostu wlaczam dlugie ( sprawy tej nie ma ,gdy ktos ma zenony i je dobrze ustawi ) , wiem, ze to moze troche hamskie, ale skoro czlowiek skapi 20pln na ustawienie swiatel i daje mi po oczach, to niech odczuje to co mi daje .
co do anglikow, to ja rowniez nie podzielam zdania, ze jest to dobry pomysl... niektorzy maja problem z opanowaniem samochodu z kierownica po prawidlowej stronie, a co bedzie,gdy usiada do anglika |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2009, 00:46
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | arturro, krzychu pewnie nie zamierzal Cie urazic - niestety ma on racje... |
nie ma racji bo przyklejenie takiej nalepki to kilka sekund i nie sadze ze jesli byloby to wymagane kierowcy tego by nie robili (zaden problem dla patrolu widzac auto z rhd na polskich blachach podjechac troche szybciej i sprawdzic czy sa nalepki)
btw. nie jest latwo mnie urazic nawet piszac ze wiekszosc spoleczenstwa to polglowki.
JCH napisał/a: | Niech będą i naklejki, byle Policja egzekwowała ich posiadanie. Tak jak i kontrolę zenonów Niestety wolą czesać za prędkość.... |
co do ksenonow ostatnio jechalem z kumplem i zatrzymala nas policja (wideorejestrator) tylko po to zeby sprawdzic czy lampy w passacie sa homologowane na ksenon, sprawdzili, spisali i puscili.
trzy dni temu na przegladzie koles sprawdzal mi w pierwszej kolejnosci spryskiwacze, w drugiej poziomowanie i na koniec oznaczenia na lampie (stacja kontroli MPO) wiec zaczyna cos sie dziac w tym kierunku,
zobaczycie sprawa skonczy sie tak jak przyciemniane szyby, w pewnym momencie kazdy chcial takie miec ale jak policja zaczela zabierac dowody rej - obecnie malo kto z tym jezdzi. |
|
|
|
 |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

|
Wysłany: 18-10-2009, 09:35
|
|
|
arturro napisał/a: | nie ma racji bo przyklejenie takiej nalepki to kilka sekund |
A co jeśli źle naklei?
arturro napisał/a: | co do ksenonow ostatnio jechalem z kumplem i zatrzymala nas policja (wideorejestrator) tylko po to zeby sprawdzic czy lampy w passacie sa homologowane na ksenon, sprawdzili, spisali i puscili. |
Ciekawe to co piszesz, nie spotkałem się jeszcze z taką akcją, za szyby kiedyś mnie Policjanci ochrzanili ale na razie jeżdżę z najsłabszymi foliami.
Co do ksenonów to teraz w piątek byłem na przeglądzie okresowym w porządnej Stacji Kontroli Pojazdów i ostro mi auto przetrzepali, nie czepiali się ksenonów (może dlatego że mam soczewkowe Philipsa w lampie z gładkim szkłem a nie jakieś chińskie żarówki włożone do lamp bez gładkiego szkła) ale ustawienie świateł mijania sprawdzili - tak więc gdyby te przeglądy okresowe były robione porządnie i chociaż raz w roku kierowcy ustawialiby światłą byłoby troszkę bezpieczniej no ale co się dziwić jak np. z tego co pamiętam w "Motorze" w badaniach wyszło im że chyba 90% Polskich kierowców ma mocno nieprawidłowe ciśnienie w kołach ja może jestem powalony ale ciśnienie to ja sprawdzam 2 razy w tygodniu a jak np. mam zabrać pasażerów to wyciągam z bagażnika kompresorek i pompuję opony bo dla mnie bezpieczeństwo jest najważniejsze.
Na tym przeglądzie nawet spaliny mi sprawdzali i nie wiem w jakich normach się mieściłem bo nie mam w aucie żadnego kata tylko cały wydech przelot 3" i duży tłumik na końcu ale może autko ładnie spala paliwo i nie było dużo syfów w spalinach |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2009, 10:17
|
|
|
Paweł_BB napisał/a: | A co jeśli źle naklei? |
nie jest to trudne, wszystko jest w instrukcji, a jesli nawet ktos ma dwie lewe rece to zawsze moze podjechac na stacje diagnostyczna i nakleic ta nalepke przy urzadzeniu do ustawiania swiatel. |
|
|
|
 |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

|
Wysłany: 18-10-2009, 10:19
|
|
|
arturro, wszystko fajnie, ale znając awersję naszych rodaków to wszelkich spraw związanych z przepisami jakoś nie chce mi się wierzyć żeby było dużo chętnych do podjechania do mechanika lub SKP |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2009, 10:33
|
|
|
naprawde to nie jest trudne, kosztuje grosze i nie wierze ze ktos robilby problem z naklejeniem tej nalepki:
 |
|
|
|
 |
|