Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
awaria elektryki
Autor Wiadomość
brenik11 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi space star
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-01-2011, 22:11   awaria elektryki

Witam mam mss 1,9 did i mam problem z elektryką nie wiem może jakieś spięcie czy coś? Najpierw przestało działać oświetenie wewnętrzne jak się otworzy drzwi myślałem że coś z tymi włącznikami ale tam wszystko ok, teraz czasami nie działa wyświetlacz komp. a jak już zaświeci a ja włączę lampkę na podsufitce to znowu gaśnie czasem skaczą wskazówki licznika. Miał może ktoś taki problem ?

drtymf 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Wysłany: 27-01-2011, 08:56   

Bezpieczniki koło lewego kolana kierowcy sprawdzane?
Czy działa Ci zapalniczka? Jest na tym samym obwodzie chyba co wyświetlacz kompa, jeśli też nie działa to może bezpiecznik Ci nie łączy za dobrze.
No chyba, że jakaś kostka nie łączy.

SiMa 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 (4g18) Family 2004
Wysłany: 30-01-2011, 22:36   

drtymf napisał/a:
Czy działa Ci zapalniczka? Jest na tym samym obwodzie chyba co wyświetlacz kompa

Dokładnie tak drtymf. Ostatnio źle podpiąłem zasilacz i miałem zwarcie w zapalniczce i od razu zgasł mi wyświetlacz od kompa. Wymiana bezpiecznika naprawiła problem...ale dostać się do nich to tylko japońskie rączki mogą... :wink:

drtymf 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Wysłany: 31-01-2011, 08:37   

SiMa napisał/a:
ale dostać się do nich to tylko japońskie rączki mogą... :wink:
ee tam ja nie mam problemu. Ale może kwestia wprawy :)

alidave 
Nowy Forumowicz

Auto: mss 1,9 did 2002
Wysłany: 12-02-2011, 15:35   

bezpieczniki sprawdzone zapalniczka działa nie wiem czy to ma znaczenie ale dzieje się tak odkąd zapalałem inne auto przez kable może jakiś sterownik

Macenty 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1,8 GDI
Wysłany: 14-02-2011, 23:14   

alidave napisał/a:
bezpieczniki sprawdzone zapalniczka działa nie wiem czy to ma znaczenie ale dzieje się tak odkąd zapalałem inne auto przez kable może jakiś sterownik

Hej kiedyś zrobiłem spięcie wyjmując żarówkę w oświetleniu bagażnika, padło też oświetlenie wewnątrz, radio i chyba też wyświetlacz, pomogła wymiana bezpiecznika ze skrzynki pod maska jednego z tych w żółtej zespolonej obsadce (by wymienić trzeba ją podważyć z jednej strony cienkim płaskim śrubokrętem i bezpieczniki śmiało do góry). Zapasowe bezpieczniki i "łapkę" do wymiany masz w skrzynce bezpieczników w kabinie po lewej stronie za schowkiem. Powodzenia. :wink:

alidave 
Nowy Forumowicz

Auto: mss 1,9 did 2002
Wysłany: 17-02-2011, 22:45   

sprawdziłem te bezpieczniki były ok oddałem auto do elektryka zobaczymy co powie

Odpowiedz do tematu