awaria elektryki |
Autor |
Wiadomość |
brenik11
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi space star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-01-2011, 22:11 awaria elektryki
|
|
|
Witam mam mss 1,9 did i mam problem z elektryką nie wiem może jakieś spięcie czy coś? Najpierw przestało działać oświetenie wewnętrzne jak się otworzy drzwi myślałem że coś z tymi włącznikami ale tam wszystko ok, teraz czasami nie działa wyświetlacz komp. a jak już zaświeci a ja włączę lampkę na podsufitce to znowu gaśnie czasem skaczą wskazówki licznika. Miał może ktoś taki problem ? |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 27-01-2011, 08:56
|
|
|
Bezpieczniki koło lewego kolana kierowcy sprawdzane?
Czy działa Ci zapalniczka? Jest na tym samym obwodzie chyba co wyświetlacz kompa, jeśli też nie działa to może bezpiecznik Ci nie łączy za dobrze.
No chyba, że jakaś kostka nie łączy. |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
SiMa
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 (4g18) Family 2004
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sty 2011 Posty: 368 Skąd: Opole; Kępno
|
Wysłany: 30-01-2011, 22:36
|
|
|
drtymf napisał/a: | Czy działa Ci zapalniczka? Jest na tym samym obwodzie chyba co wyświetlacz kompa |
Dokładnie tak drtymf. Ostatnio źle podpiąłem zasilacz i miałem zwarcie w zapalniczce i od razu zgasł mi wyświetlacz od kompa. Wymiana bezpiecznika naprawiła problem...ale dostać się do nich to tylko japońskie rączki mogą... |
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 31-01-2011, 08:37
|
|
|
SiMa napisał/a: | ale dostać się do nich to tylko japońskie rączki mogą... | ee tam ja nie mam problemu. Ale może kwestia wprawy |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
alidave
Nowy Forumowicz
Auto: mss 1,9 did 2002
|
Wysłany: 12-02-2011, 15:35
|
|
|
bezpieczniki sprawdzone zapalniczka działa nie wiem czy to ma znaczenie ale dzieje się tak odkąd zapalałem inne auto przez kable może jakiś sterownik |
|
|
|
 |
Macenty
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star 1,8 GDI
|
Wysłany: 14-02-2011, 23:14
|
|
|
alidave napisał/a: | bezpieczniki sprawdzone zapalniczka działa nie wiem czy to ma znaczenie ale dzieje się tak odkąd zapalałem inne auto przez kable może jakiś sterownik |
Hej kiedyś zrobiłem spięcie wyjmując żarówkę w oświetleniu bagażnika, padło też oświetlenie wewnątrz, radio i chyba też wyświetlacz, pomogła wymiana bezpiecznika ze skrzynki pod maska jednego z tych w żółtej zespolonej obsadce (by wymienić trzeba ją podważyć z jednej strony cienkim płaskim śrubokrętem i bezpieczniki śmiało do góry). Zapasowe bezpieczniki i "łapkę" do wymiany masz w skrzynce bezpieczników w kabinie po lewej stronie za schowkiem. Powodzenia. |
|
|
|
 |
alidave
Nowy Forumowicz
Auto: mss 1,9 did 2002
|
Wysłany: 17-02-2011, 22:45
|
|
|
sprawdziłem te bezpieczniki były ok oddałem auto do elektryka zobaczymy co powie |
|
|
|
 |
|