Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
AKADEMIA JAZDY OPEL - WRAŻENIA
Autor Wiadomość
Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-10-2005, 17:50   AKADEMIA JAZDY OPEL - WRAŻENIA

Ale się działo :lol:
Po kolei to będzie tak - przyjechaliśmy bardziej lub mniej punktualnie :wink: ale jednak :D

Opłatę zbierał Arrow i kazał wszystkim cyrograf podpisać że jakby co to nie my :lol:
Później poszliśmy do biura gdzie było jedno pytanie - czego oczekujemy po zajęciach i krótka odpowiedź - nauczyć sie bezpiecznie jeździć. Usłyszelismy tylko: Aha i zaproszono nas do wjazdu na miejsce zajęć.

A potem się działo :!:

To było akurat pierwsze ale nie najprostsze ćwiczenie - slalom po płycie poslizgowej z instruktorem "życzliwie" pomagającym za pomocą ręcznego hamulca :wink: Na zdjęciu Piotras walczy z Coltem (lub na odwrót)

Drugie ćwiczenie było "łatwiejsze" - szybki najazd na przeszkodę w ostatnim momencie odbicie i szybki powrót dawał wejście w poslizg już na poczatku "ślizgawki: - przejazd przypominał walkę z pijaną krową :wink: ale najlepsi z nas robili Altoneny raz za razem :D

Tak to wyglądało ze środka samochodu Bartka
Tak się kręcił Jerzyk
Tak Witek w-wa
Tak Piotras
A tak miało to wyglądać i czasem wyglądało

Ostatnia konkurencja szkolenia to sprawdzenie kto i jak potrafi juz sam i swoim samochodem jeździć. Proste zasady - cztery bramki na śliskim, nawrotka na betonie i powrót na sliskim do pierwszej bramki gdzie następowało hamowanie. Proste :?: Otóż nie bardzo. Ale bardzo pouczające. Jutro zapodam wyniki (zapomniałem kartki wybaczcie)

I jeszcze tytułem sprawdzenia listy - za udział wzięli (i wydali kasę :P )
1. arrow - Mitsu 3000GT SL
2. Bartek - Mitsu Galant 2,4GDI aut
3. piotras - Mitsu Colt CJ0 1,6
4. piwkotom - Mitsu Carisma 1,8
5. witek w-wa - Mitsu 3000GT VR4
6. jerzyk Mitsu - Lancer 1,3
7. Konrad - BMW 535
8. Fido - Subaru Legacy
9. RamJet Mitsu 3000GT VR4
10. Hubeeert - OPEL ASTRA 1,4

Nieobecni
1. Firebee - usprawiedliwiony bo z IKEA Marki trafił pod Most Siekierkowski, następnie przez Tamkę na Rondo Jazdy Polskiej i stwierdził że w Warszawie sami szaleńcy jeżdżą opuszczając po 3 godzinach walki z korkami to piękne miasto nad Wisłą.
2. Slo_mo :?: - nieusprawiedliwiony - niestety nie dałeś znaku życia. Może nastepnym razem.

Dodatkowo był skuty_jastrzab - w charakterze widza ale nastepnym razem kto wie :wink:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 13-10-2005, 18:29   

Nooooo fajnie bylo :) Taka przygoda uczy pokory, polecam wszystkim pewniakom posiadajacym superautka (Mitsu) zeby zobaczyli co ich auto potrafi a o czym ich kierowcy czesto nie wiedza :lol:
Ostatnio zmieniony przez piwkotom 13-10-2005, 18:44, w całości zmieniany 1 raz  

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2005, 18:34   

Warto, warto, warto... Ja wreszcie zacząłem rozumieć swój samochód

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 13-10-2005, 18:43   

piwkotom napisał/a:
Nooooo fajnie bylo :) Taka przygoda uczy pokory, polecam wszystkim pewniakom posiadajacym superautka (Mitsu) zeby zobaczyli co ich auto potrafi a o czym ich kierowcy czesto nie wiedzom :lol:

Albo żeby się przekonali czego nie potrafią a co ich auto potrafi im pokazać :wink:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 13-10-2005, 20:40   

Skromniacha, tylko w podtytule napisal, co sie tak naprawde dzialo......... Hubus prowadzil Astrolota, a nas prowadzily Miski (i inne potworki), my tylko troche probowalismy je zmusic do jazdy tam, gdzie my chcielismy - z mizernym skutkiem......

Coz napisac - szkola przetrwania przy braku przyczepnosci... Sporo nauki przed nami, bo Colt Piotrasa w rekach instruktora pokazal niezbicie, ze w takich warunkach 95% zalezy od kierowcy, 4% od opon i 1% od calej reszty.......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 13-10-2005, 21:13   

ja wiem jedno, ze macie nadprzecietne korki w tej wawie.. nastepnym razem prosze o pilotaz Firka:(
ale chociaz bylem w Wawie:).. 600km tam i z powrotem, 10 minut w ikei, 4godziny w korkach... :twisted:

pozdro
Firek
Ostatnio zmieniony przez Firebee 13-10-2005, 21:14, w całości zmieniany 1 raz  

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Wysłany: 13-10-2005, 21:13   

No tak po tym jak instruktor sie nim przejechał stwierdzam że to chyba naprawde dobre autko zważywszy że opony (barumy) miał dużo gorsze niż astra huberta a instruktor zrobił nim taki sam czas (bardzo porównywalny) jak astrą na dunlopach. Respekt. Pozatym naprawde samoocena swoich umiejętności spada odrazu na wstepię o 1/2 jak nawet nie o 3/4. Pomimo tego że było ślisko jak na lodzie to technika jazdy zupełnie inna (nie ma co pomagać sobie gazem - z gazem wykonałem ładny ślizg bokiem przez całą płytę :D co zreszta jest na filmie huberta ). I nie wiem jak was ale mnie dzisiaj bolą rece w ramionach :)

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm
Ostatnio zmieniony przez piotras 13-10-2005, 21:21, w całości zmieniany 1 raz  

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 13-10-2005, 21:18   

<ściana>
Z A P O M N I A Ł E M ! ! !
Zabiegany ostatnio jestem no i dupa...ahhh

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Wysłany: 13-10-2005, 21:26   

Piotras - jest to efekt, ktory przerabialem jakis czas temu, jak znajomas stwierdzil po pierwszym mion KJSie - czyt. "Bartek, ty nie umiesz krecic kierownica....." Teraz nie odczuwam boli - nauczyl mnie wprawdzie techniki dobrej przy krotkim przelozeniu, ale i w dupowozie sie sprawdza), ale znam Twoje

PS. A Firka nastepnym razem doprowadzimy od Lomianek, stamtad moze nie zacznie zwiedzac Wawki.......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

piotras 
Forumowicz

Wysłany: 13-10-2005, 21:31   

Ten ból to zakwasy. Jak sie tak zbyt czesto nie manewruje to o taki efekt łatwo. Własnie stwierdziłem ogladaj filmiki ze pojezdziłbym sobie tak i dzisiaj znowu

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Wysłany: 13-10-2005, 21:34   

Wiem, ze to zakwasy, ale te zakwasy nie biora sie z powietrza, tylko (wierz mi lub nie) z nieumiejetnego krecenia fajera...... wkladasz w to za duzo sily, z ktorej 90% idzie w gwizdek

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14

piotras 
Forumowicz

Wysłany: 13-10-2005, 21:44   

Mysle że te dolegliwości są po tym jak musieliśmy przy małej predkości krecić prawo - lewo na suchym. Chciałem to zrobic bardzo szybko i chyba troszke przedobrzyłem. I jeszcze zapomniałem ze mam poobijane lewe kolano od boczku tylnych drzwi twojego samochodu - tak żeś szalał :)

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 13-10-2005, 22:18   

aj jaj jaj ;)

nie no jak dla mnie suuuper oby wiecej takich szkolen a nasi mitsumaniacy beda jezdzic bezpieczniej i pewniej.

pozdrowki

jerzyk 
Mitsumaniak

Auto: Fiat Grande Punto 1,4 2006
Wysłany: 13-10-2005, 22:55   

Witam Was. Moje wrażenia są super . Nie zawsze robiłem to co chciałem i samochód też ale jak to sie mówi trening czyni mistrza . Praktyka i jeszcze raz praktyka . Po tylu latach jazdy [23] wiem że trochę wiem. Ale będzie lepiej. Już mogę zapisać się na next kursik.

ps: Jak były boczne wyjazdy z płyty po zakrętasach to nie mieliście stracha ?

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2005, 23:00   

jerzyk napisał/a:
ps: Jak były boczne wyjazdy z płyty po zakrętasach to nie mieliście stracha ?

Taak... wyjazd bokiem ze śliskiej powierzchni na suchy beton był bardzo emocjonujący, zwłaszcza jeśli było to w fazie ograniczonego panowania nad autem :wink:

Odpowiedz do tematu