Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.3] [Audio] zmieniarka
Autor Wiadomość
nodan 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 GLX
Kraj/Country: Denmark
Wysłany: 04-10-2009, 17:49   [MSS 1.3] [Audio] zmieniarka

Witam nabyłem w tym tygodniu to autko. Radio zamontowane jest firmowe z nawigacją - rok 2000. Mam pytanie odnośnie tego czy można podpiąc zmieniarkę do niego, albo emulator zmieniarki? ( został mi taki po audi A4)

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-10-2009, 20:52   

Można podpiąć zmieniarkę, ale tylko Alpine CHM-S630 lub CHA-S634 (MP3). Większym wyzwaniem jest zdobycie kabla, bo zmieniarki są na allegro w cenie ok. 600 zł za CHA.

Chooper napisał/a:
wszystkie te radia najpewniej odpalą pod zmieniarkami 6-dyskowymi Alpiny CHA-S634 (MP3),CHM-S630 (S600, S601, S611, S620), oraz pod 10-dyskowymi SANYO CDF-C350

uwaga: przy polaczeniu ALPINE CHA-S634 adapter laczy sie z Ai-NET z kablem od zmieniacza CD przez adapter kablowy ALPINE KCA-130B. Przed podlaczeniem adaptera przelacz przelacznik interfejsu zmieniarki CD Alpine CHA-S634 z pozycji 1 (ai-net) na pozycje 2 (m-bus)

nodan 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 GLX
Kraj/Country: Denmark
Wysłany: 04-10-2009, 21:21   

A emulator zmieniarki?

Paweł W. 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,6 2002, Nissan Note 1,4
Wysłany: 08-12-2015, 13:52   

Witam,
Dolaczam sie do tematu, poniewaz znalazlem zmieniarke CD 5852, ktora chce podlaczyc do radia CD PH 3850.
Czy macie wiedze dt.podlaczenia,gdzie I jaki kabel moge w W-wie nabyc?
Slucham w aucie b. duzo muzyki I strasznie mnie cieszy perspektywa mozliwosci sluchania z 10 plyt.
Serdecznie Pozdrawiam
Pawel.

[ Dodano: 11-12-2015, 13:17 ]
Koledzy,
Czy w MSS jest jakies dobre miejsce na umieszczenie zmieniarki?
Nie mowie, rzecz jasna, o bagazniku. Czy ktos z MManiakow probowal montowac zmieniarke pod fotelem pasazera, w miejsce schowka/szuflady?

Pozdrawiam
Pawel

macos 
Forumowicz

Auto: Space Star 1,3
Wysłany: 20-12-2015, 12:27   

W swoim MSS zamontowałem zmieniarkę na 10 CD , pod siedzeniem przednim pasażera.
Wyjąłem fotel i zamontowałem pod spodem.

Paweł W. 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-12-2015, 18:59   

Witaj,
Czy bylbys laskaw przeslac mi fotke, jak to u Ciebie wyglada?
Kurcze, ale Twoj MSS fajnie wyglada na tym zdjeciu.

Pozdrawiam
Pawel.

macos 
Forumowicz

Wysłany: 20-12-2015, 21:04   

Tak to wygląda,zdjęcie zrobiłem przed chwilą więc jest ciemne i nie za bardzo wyraźne,zrobione telefonem.Może coś Ci to pomoże,jeśli masz jakieś pytanie ,to śmiało :wink:

Paweł W. 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-12-2015, 19:40   

Witam,
Czy ma ktos pojecie KTO I GDZIE moze zamontowac we Warszawie, najchetniej w okolicach Targowka zamontowac zmieniarke? Moze ktos z Kolegow, Kolezanek moze polecic kogos lub jakis warsztat?
Z gory, bardzo dziekuje.
Najserdeczniej Pozdrawiam
Pawel

[ Dodano: 30-12-2015, 19:27 ]
Macos, mam kilka pytan. Ktoredy poprowadziles przewod od zmieniarki?
Wyglada to rzeczywiscie, bardzo fajowo, czy sam to wszystko podlaczales? Jesli tak, czy czlowiek potrafiacy zmienic kolo poradzi sobie z tym?
Mam oryginalny kabel, takze po przymocowaniu, wystarczy podlaczyc?
P.

macos 
Forumowicz

Wysłany: 30-12-2015, 20:09   

Paweł W. napisał/a:
Macos, mam kilka pytan.

Nie powinieneś mieć najmniejszych kłopotów z podłączeniem pod warunkiem ,że masz dwa przewody.Nie będę operował fachowymi nazwami ,jeden potrzebny do sterowania drugi do zasilania.Ten od sterowania jest okrągły niebieski zakończony chyba 9 pinowymi okrągłymi wtyczkami,zmieniarka i radio mają tylko jedno takie wejście więc podłączenie jest proste.Natomiast zasilający ma wtyczkę płaską do zmieniarki natomiast na drugim końcu do radia ma dwie typowe dla mitsubishi wtyczki radiowe,jedną żeńską drugą męską. W jedną wpinasz wtyczkę która jest w instalacji za radiem ,a drugą do radia.Ot i cała filozofia.Przewody z spod siedzenia przeprowadziłem tunelem,nawet go nie rozkręcałem tylko wcisnąłem,następnie pod schowkiem i do radia.Trzeba się troszkę nagimnastykować aby to przepchać,ja od strony radia przeprowadziłem pod schowek cienki drut i przeciągnąłem wtyczki do radia.Być może są jakieś inne metody podłączenia ,ja opisałem jak jest u mnie.Przewody kupiłem osobno,bo okazuje się że mało kto oferuje w sprzedaży komplet przewodów ze zmieniarką.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 30-12-2015, 20:37   

Czy naprawdę warto się tak bawić w dobie radioodtwarzaczy MP3 z wejściem USB? Jeśli nawet ktoś robi to dla sterowania komputerem pokładowym to przecież komputerem da się też sterować bez oryginalnego radia.

macos 
Forumowicz

Wysłany: 30-12-2015, 21:34   

plecho1 napisał/a:
Jeśli nawet ktoś robi to dla sterowania komputerem pokładowym to przecież komputerem da się też sterować bez oryginalnego radia.

Będę wdzięczny za informację,jak w czasie jazdy mogę przejść z funkcji chwilowego spalania i sprawdzić ile mogę jeszcze przejechać na paliwie jakie mam w zbiorniku na innym radiu niż oryg.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-12-2015, 21:53   

No tego tak całkiem bezproblemowo to się nie da ale czy ta funkcja jest tak bardzo niezbędna i bardziej potrzebna od możliwości podłączenia pamięci zewnętrznej USB z muzyką a nie zabawy z wieloma płytami na których zmieści się max 20 utworów na jednej? Ja u siebie mam ustawione jedynie średnie spalanie ale w sumie jak kto lubi. Kiedyś miałem plan aby oryginalne radio zamontować gdzieś w tunelu środkowym i przycisk DISP wyprowadzić gdzieś w obudowie wyświetlacza ale zrezygnowałem bo i tak najważniejsze jest dla mnie średnie spalanie. Gdyby ten komputer miał dodatkowo chociaż spalanie chwilowe to może i było by warto ale pozostały dystans i średnia prędkość w ogóle mi się nie przydają.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 30-12-2015, 22:04   

macos napisał/a:
Będę wdzięczny za informację,jak w czasie jazdy mogę przejść z funkcji chwilowego spalania i sprawdzić ile mogę jeszcze przejechać na paliwie jakie mam w zbiorniku na innym radiu niż oryg.

A choćby tak :P :
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=69195

macos 
Forumowicz

Wysłany: 30-12-2015, 22:10   

Cytat:
A choćby tak :

Tak ,tak czytałem to zastanawiałem się nawet czy by tak nie zrobić,ale to nie dla mnie majsterkowanie.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-12-2015, 22:15   

Chyba najlepszym wyjściem była by zmiana oryginalnego komputera pokładowego na UKP o czym jest ciekawy temacik w dziale Galanta.

Odpowiedz do tematu