Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Prosze o pomoc w małym wzbogaceniu Lancera 2.0 DiD z 2008
Autor Wiadomość
siebastian
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2008, 07:51   Prosze o pomoc w małym wzbogaceniu Lancera 2.0 DiD z 2008

Jutro odbieram mój samochód z salonu i chciał bym coś po zmieniać w wyglądzie w środku jakieś gadżety neony itd itd jeśli ma ktoś jakieś pomysły lub doświadczenie to prosze piszcie , jeśli może znacie miejsce gdzie mógł bym zdobyć jakieś akcesoria to też piszcie.
Pozdrawiam
Sebastian

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-05-2008, 08:19   

neony?? ...nie rob tego temu samochodowi. Ladna, duza fela, ewentualnie delikatny spoilerek (np. cos z wersji EXO X) i tyle. Ten samochod jest na tyle ladny w serii ze nie ma co poprawiac fabryki.
Pozdroo

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2008, 08:20   

Jaka wersja? Neony .... :roll:
Warto zmienic koncowke wydechu na jakas ladna, polecam firmy Ulter.
W srodku nakladki na pedaly np.

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 08-05-2008, 08:36   

eee Panowie, bez przesady, kazdemu sie podoba cos innego. I wedlug mnie wszystko moze fajnie wygladac jesli zna sie umiar i wykona sie to profesjonalnie. Neony kupione w sklepie i pociagniete jakos prowizorycznie oczywiscie ze wszystko zepsuja, ale jesli wykona sie instalacje podswietlajaca z umiarem i zachowaniem dobrego smaku to moze wygladac fajnie. Ja widzialem takie dwie. Jedna wykonana na diodach led (ale to robil z zamilowania samochodziarz i elektronik) gdzie dobral fajnie barwe i jasnosc diod i bardzo delikatnie podkreslil niektore elementy (slowo klucz: "NIEKTORE" i do tego nie swiecilo sie to caly czas, tylko w niektorych sytuacjach). A druga instalacja, na podobnym poziomie, tyle ze fabryczna jest w Mini. Tam jest jeszcze lepszy bajer, bo kierowca ma fabrycznie (nie wiem czy w kazdej wersji, ja taka jezdzilem) przyciski za pomoca ktorych moze zmieniac kolory iluminacji. Ale obie te instalacje charakteryzuja sie tym ze sa zrobione ze smakiem, swiatlo jest odpowiedniej barwy i o odpowiednim natezeniu.
A oprocz tego widzialem cala mase instalacji na neonach gdzie swiatlo bylo tak zarowiaste ze psulo caly efekt (a wersje hardcore posiadala jeszcze blache ryflowana zamiast dywanikow co tylko wzmagalo efekt jasnosci i tylko bilo po oczach).

Ja np wolalbym takie fajnie swiecace diody LED niz jakies nakladki na pedaly z supermarketu (jaesli nakladki to tylko z oryginalnego katalogu, od wersji, np EVO (jesli sa)).

A pierwsze co to fajne felgi. To jets element ktory moim zdaniem radykalnie zmienia wyglad auta.

Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

siebastian
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2008, 08:47   

Felgi będe zmieniał napewno , co do neonów to miałem na myśli podkreślenie delikatnie wnętrza samochodu podkreślenie kokpity pod listwą która idzie przez cały kokpit oczywiście na czerwono ( cieniutkim giętkim neonem ) pod kolor podświetlania i będzie się to włanczało jak załącze światła , nakładki tak jak wyżej jakieś orginały spoiler już kupiłem taki jak w EVO X.
Pozdrawiam

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 08-05-2008, 09:17   

siebastian napisał/a:
będzie się to włanczało jak załącze światła

Czyli przez cala dobe :)

siebastian
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2008, 09:20   

he he he masz racje :)

kowzan
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2008, 10:55   

arekp napisał/a:
siebastian napisał/a:
będzie się to włanczało jak załącze światła

Czyli przez cala dobe :)

Ja mam u siebi swiatla ustawione tak, ze wlaczaja sie razem z silnikiem, ale bez podswietlenia deski (dzieki czemu w dzien widze wyraznie wyswietlacz radia, tak na marginesie), a przelacznik w lewym wichajstrze przy kierownicy wlasciwie wlacza tylko podswietlenie deski.

CAN-Bus daje nieskonczone mozliwosci majstrowania przy ustawieniach samochodu :)

siebastian
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2008, 23:45   

Odebrałęm autko dzisiaj też mam tak światła ustawione jak ty :)

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 10-05-2008, 00:16   

kowzan napisał/a:
CAN-Bus daje nieskonczone mozliwosci majstrowania przy ustawieniach samochodu

A sztukę programowania urządzeń pracujących w sieci CAN doskonale opanowali Francuzi - palące się z niczego kontrolki, ostrzeżenia o nieistniejących awariach itp itd :D
A co do wzbogaceń to proponuje maskę, przód, progi, koła, hamulce i zawias od Evo X :lol:

siebastian
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2008, 09:28   A co do wzbogaceń to proponuje

Progi już zamówiłem :) felgi też mam wybrane już :)

[ Dodano: 20-05-2008, 07:48 ]
Wczoraj zamontowałem xenony i samochód odrazu inaczej sie prezentuje :) spioler tylni już jest , kontaktowałem się z firmą która robi wszystko z carbonu i włukna szklanego i jade dziś lub jutro na przymiarkę , doraiam nadkładke do przodu podobną jak w Evo po wszystkim zamieszcze fotki :)

3Garret3 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Intense 1.8
Wysłany: 17-07-2008, 12:52   

A gdzie kupiłeś spiler i ile on kosztował??? ja swojego miska odbieram dopiero w październiku

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 18-07-2008, 09:15   

Spoilerek można nabyć na Allegro cena ok 350 do lakierowania.

Zorro123
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2008, 21:10   

Nie zakładając nowego wątku zapytam jako ze idzie zima gdzie znaleźć dywaniki gumowe do naszego lancera? Bo wiadomo jak jest jesienią i zimą (i liście i śnieg i błotko i trochę szkoda welurowych a i w samochodzie byłoby czyściej i zapach przyjemniejszy :wink: ) Na allegro są jakieś ale czy będą pasować? Bo maty gumowe do bagażnika są w rozsądnej cenie. Podobność oryginały kosztują ok, 150 zł. Może gdzieś są tańsze?

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 22-08-2008, 22:31   

Nie wiem jak ty, ale ja welurki kupiłem sobie dopiero dzisiaj (orginalne) i nie żałuję tej kaski. Narazie gumiaki mam uniwersalne z saloonuale za nic nie chcą współpracować z wykładzina. Dno i wodorosty. Nawet trochę je podocinałem (kierowca + tył) żeby pasowały do podłogi i nie latały jak ..... . Prawdopodobnie zamówię sobie jesienią orginały też.

Odpowiedz do tematu