Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
EA2A tuleja metgumowa tylnego gornego wahacza
Autor Wiadomość
corker
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2008, 20:08   EA2A tuleja metgumowa tylnego gornego wahacza

[EA2A]Witam serdecznie bardzo pilnie potrzebuję kodu , symbolu , numeru tulei metalowo gumowej tylnego górnego wahacza na zdjeciu pokazuję gdzie ona jest

zdjecie

Strasznie mi tył auta wali wychodzi ze to ta guma . Będę wymieniał jeszcze tylny łącznik stabilizatora może ktoś też zna numer tej części .Pytanie jeszcze czy coś jeszcze mogę przy okazji wymienić w tylnym zawieszeniu jeśli zdejmę wahacz może podpowiecie coś sensownego .Oczywiście nie będę wymieniał całego zawieszenia bo nie potrzeba ale ....Proszę o podpowiedź.zdjecie

Marti 
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-11-2008, 22:08   

Nie chcę żeby to była reklama ale TU masz dokładnie tą tulejkę, którą potrzebujesz. Numerów nie znam bo Workshop mi poleciał wraz z dyskiem ale jutro mogę poszukać. Pozdrawiam

--------------------------------------------------------------------------------

corker
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2008, 22:24   

Dzieki te ogloszenie widziałem ale ja musze miec te tuleję na czwartek a przesyłka moze nie dojść a jak bedę miał nr. cześci to kupie na miejscu w szczecinie

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 16-11-2008, 23:51   

Ja również nie chcę rekalmować, ale dzwoniłeś do japaneze? Jak wyśle jutro to nie ma siły, że na czwartek nie dojdzie. Mi przychodzi maks dzień lub dwa pow ysłaniu...

corker
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2008, 21:16   

Marti . kupiłem tą z allegro przyszła na czas .Jutro odbieram auto od mechanika ciekawe czy ta tuleja sie sprawdzi. A tak dodam iż dość droga ta guma kupiłem dwie i z ekspres dowozem 135zł to nie mało .

Marti 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-11-2008, 22:33   

@corker jakie miałeś objawy, że pokusiłeś się o wymianę (luzy, stuki....)

--------------------------------------------------------------------------------

corker
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2008, 18:40   

objawy to trzeszczenie słyszalne od kierowcy z tyłu . na początku myślałem iż to coś z tylnymi drzwiami ale nie, potem zauważyłem dźwięk przejeżdżając wolno przez pijanego glinę(próg),nierówności przy wolnej jeździe.Zajrzałem na tylne zawieszenie i luźne łączniki stabilizatora i właśnie ta guma dość mocno wyrobiona ruszając łomikiem widać było że nie spełnia swoich zadań . Ale jeszcze tego nie wymieniłem ,spróbuję w tym tygodniu dam znać co to dało.
Dźwięk coś pomiędzy styropian (bardziej niskie tony niż wysokie) :trzeszczenie ,skrzypienie ,szorowanie -najlepiej to odzwierciedla.

Marti 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-11-2008, 20:26   

Ja mam inne objawy jeżeli chodzi o tył tj. jak jest wilgotno a wręcz mokto odzywa się tylne zawieszenie. Nie są to stuki metaliczne tylko bardziej głuche (jest to wręcz trzeszczenie) i występują tylko przy dużej wilgotności. Luzów nie stwierdziłem choć prawdą jest że nie za bardzo szukałem.

corker
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2008, 20:54   

Trudno powiedzieć ty masz kombi a tam tył troche inny jest.
a tak przy okazji . co ile km trzeba wymieniać napinasz hydrauliczny w EA2A

axg
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2008, 20:59   

Sprawdzic stan napinacza i jesli wykazuje zuzycie to wymienic. Jesli jest ok to co druga wymiane paska rozrzadu.

corker
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2008, 17:23   

Do tematu chciałbym dodać informacje odnośnie tulei metalowo gumowej która jest sprzedawana na allegro a link do niej parę postów wyżej . Otóż ta tuleja nie pasuje do tylnego górnego wahacza o którym mowa w temacie. Chciałem ją zamontować i dobrze że wcześniej zmierzyłem długość tulei w aucie ,okazało się iż oryginalna tuleja jest o 6mm dłuższa. Wiem że można by było dołożyć podkładki ale wg mnie była by to prowizora a ja nie koniecznie chciałbym ryzykować z takim wyjściem z sytuacji.Co do średnicy to nie udało mi się tego sprawdzić gdyż nie wyciągnąłem starej aby nie blokować auta.

Ponownie pytam grono czy ktoś posiada numer takowej tulei ewentualnie czy posiada jej wymiary , może się uda dopasować coś od innego auta.?

marcinzam 
Mitsumaniak

Auto: ASX 2016 1.6 did ClearTec
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 12-05-2011, 09:53   

na co może mieć wpływ zużyta ta tuleja ?

zbir 
Forumowicz

Auto: EA5W 2.5 v6
Wysłany: 17-05-2011, 18:53   

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=55250

Odpowiedz do tematu