Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
11-04-2014, 12:19
Rejestrator video - temat zbiorczy
Autor Wiadomość
kkriss 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Prius
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-02-2012, 07:02   Rejestrator video - temat zbiorczy

Witam
Ze względu, że rejestratory staniały, myślę o kunie, np. goclever dvr.
W sumie tania rzecz a może uratować skórę.

Czy ktoś ma jakiś rejestrator?
Zastanawia mnie jak to zamontować na stałe, aby nie rzucał się w oczy złodziejom? Bo nie mam ochoty go zawsze montować i odczepiać, jak już to umiejscowić go na stałe i zapomnieć.

Także szukam rozwiązania jak to dobrze zakamuflować lub jaki inny rejestrator da się łatwo zakamuflować.

Proszę o jakieś porady.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 11-04-2014, 12:21, w całości zmieniany 2 razy  

milo 
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Wysłany: 12-02-2012, 12:42   

Tak coraz więcej rejestratorów pomocne urządzenie ,jak kupować to z diodami podczerwieni żeby w nocy mogło nagrywać , najlepiej w okolicy lusterka wstecznego na szybie ,zawsze można samą kamerę z czujnikiem ruchu zmocować przy lusterku i podłączyć do rejestratora można się pobawić
Tu jest ciekawe i nie takie duże http://allegro.pl/kamera-...2067949901.html

Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 12-02-2012, 12:53   

Jeśli chcesz ukryć takie urządzenie, to może zainteresuj się jakąś kamerą, np. taką:
http://www.ram.net.pl/pro...ducts_id=112233
Praktycznie to samo, tylko nie ma wyświetlacza i ma trochę mniejszy kąt widzenia ale jest dużo mniejsza.

pierafal 
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Wysłany: 12-02-2012, 22:29   

Od ok 2 miesiecy uzywam goclever'a dvr hd. I przyznam szczerze ze jestem troche rozczarowany tym urzadzeniem. Glownie z powodu nienajlepszej moim zdaniem jakosci video. Na odtwarzanym filmie praktycznie nie ma mozliwosci odczytania rejestracji samochodu jadacego przed toba dalej niz 5-10m! W nocy to juz jest wogole porazka, poza oslepiajacymi kamerke swiatlami samochodow praktycznie nic nie widac na takim filmie. Przejezdzajac obok stacji paliw mozesz miec trudnosci z odczytaniem cen paliw, a to przeciez ogromne litery. Jedyne co faktycznie dokumentujesz to sposob w jaki ty jedziesz samochodem, generalnie zachowanie na drodze twoje ale bez szczegolow oraz to co sie dzieje przed toba. Podsumowujac rejestrator jest ok, aczkolwiek oczekiwalbym czegos wiecej. Z drugiej strony to dopiero raczkujaca branza i za kilka lat beda napewno lepsze urzadzenia.

Na karcie 2GB zapisuje film ok 35min (w najwyzszej rodzielczosci), w kawalkach po max 15 minut. Przy czym pomiedzy zakonczeniem pierwszego filmu i rozpoczeciem nowego nie ma ciaglosci, jest przynajmniej kilka sek przerwy. Na baterii wytrzymuje ok 2 godz.

Sposob mocowania przyzwoity. Diody IR tez sie sprawdzaja w nocy, ale gdybys chcial nagrywac cos np w domu. Moim zdaniem w samochodzie, w trasie nie specjalnie sie przydadza.

Jesli chodzi o maskowanie, to na przedniej szybie mam pas przeciwsloneczny wiec rejestrator specjalnie nie rzuca sie w oczy.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 29-05-2012, 08:31   

Trochę droższe od standardowych rejestratorów ale ciekawe urządzenia:
http://www.dipol.com.pl/k...metr_M70802.htm

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 29-05-2012, 12:48   

kkriss, nazwij ten temat konkretnie. Rejestrator czego? Parametrów pracy silnika? Video?
A poza tym nazwę zaczynamy z wielkiej litery i dodajemy tag.

milo 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-10-2012, 07:48   

Testowałem ostatnio taki rejestrator http://allegro.pl/rejestr...2667201295.html
Powiem szczerze słaba jakość wideo i to jest główny problem jeszcze jak się powiększy zoom to tragedia pozostałe funkcje ok można podłączyć do zewnentrzego monitora, radia av
Jak ktoś ma podobny idt.. warto opisać tu i zastanowić się nad kupnem w ciemno :D

Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td

gmd4f 
Mitsumaniak

Auto: Lexus IS200
Wysłany: 06-10-2012, 08:53   

Dobrze wiedzieć, bo sam zastanawiałem się nad takim wynalazkiem. Jeśli są problemy z odczytaniem tablic rejestracyjnych, czy innych szczegółów, to trochę mija się z celem. Niby rozdzielczość HD...ale co z tego jak soczewka obiektywu wielkości główki od szpilki. :lol:

azbest 
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance 2.5 V6 + LPG
Wysłany: 06-10-2012, 17:55   

Ja do tego celu używam telefonu. Wystarczy ładowarka samochodowa i uchwyt na szybę. Mój telefon wartości 500zł Nagrywa 30 klatek/s w jakości 720p dzięki czemu można odczytać rejestrację pędzących z naprzeciwka samochodów. Bez dodatkowych kosztów. Jedyny minus że codziennie trzeba poświecić przed startem około 7 sekund na wyciągnięcie telefonu z kieszeni ;-)

marcinzam 
Mitsumaniak

Auto: ASX 2016 1.6 did ClearTec
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 06-10-2012, 18:51   

azbest napisał/a:
Ja do tego celu używam telefonu. Wystarczy ładowarka samochodowa i uchwyt na szybę. Mój telefon wartości 500zł Nagrywa 30 klatek/s w jakości 720p dzięki czemu można odczytać rejestrację pędzących z naprzeciwka samochodów. Bez dodatkowych kosztów. Jedyny minus że codziennie trzeba poświecić przed startem około 7 sekund na wyciągnięcie telefonu z kieszeni ;-)

czyli te 7s dyskwalifikuje na starcie :D

milo 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-10-2012, 11:21   

azbest napisał/a:
Ja do tego celu używam telefonu. Wystarczy ładowarka samochodowa i uchwyt na szybę. Mój telefon wartości 500zł Nagrywa 30 klatek/s w jakości 720p

To tylko telefon

Jest tu lepsze tak mi się wydaje może ktoś testował :?: http://allegro.pl/kamera-...2683792864.html
Mam kamerę toshiba tylko problem z zamocowaniem obraz rewelacyjny http://allegro.pl/szok-ce...2678819803.html

Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td

Zhan 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 '99 EA5A tiptronic
Wysłany: 07-10-2012, 11:40   

milo napisał/a:
Mam kamerę toshiba tylko problem z zamocowaniem obraz rewelacyjny http://allegro.pl/szok-ce...2678819803.html

A ta kamera potrafi nadpisywać po zapełnieniu karty pamięci?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 07-10-2012, 12:31   

azbest napisał/a:
Mój telefon wartości 500zł Nagrywa 30 klatek/s w jakości 720p dzięki czemu można odczytać rejestrację pędzących z naprzeciwka samochodów.
Też mam bajerancki telefon, ale wolałem mieć tańszy rejestrator, który nagrywa w takich samych parametrach, wogóle nie musze się zastanawiać czy zabierać za każdym razem fona gdy tankuje na stacji, zatrzymuje się na postój, etc.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

azbest 
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance 2.5 V6 + LPG
Wysłany: 07-10-2012, 17:49   

Ja to tylko tak w ramach, że zamiast wydawać 200 zł na kamere która ma strasznie kiepską jakość to już lepiej zapędzić telefon z kieszeni do roboty ;-) Jeżeli natomiast kogoś stać na nieco droższą zabawkę i ten ktoś ceni sobie ten komfort to jak najbardziej ma to sens ;-) Sam bym sobie taki konkretniejszy wideorejestrator zakupił... ten wydatek jednak będzie musiał jeszcze troche poczekać ;-) A ! i jeszcze jeden minus telefonu że w nocy nic nie nagram :P

milo 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-10-2012, 11:36   

Zhan napisał/a:
A ta kamera potrafi nadpisywać po zapełnieniu karty pamięci?

Nic nie znalazłem w opisie

Rejestrator ten http://www.prestigio.pl/p.../Roadrunner_500 spełnia moje oczekiwanie przetestowany .
Czyli tanie kupując z pseudo hd nie oczekujmy coś dobrego a filmiki z YouTube nie zawsze odzwierciedlają tą kamerę co prezentują sprzedawcy i większość jest kręcona innymi kamerami liczy się tylko zbyt

Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td

Odpowiedz do tematu