Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CJxA] wklad lusterka
Autor Wiadomość
Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-12-2008, 19:28   [CJxA] wklad lusterka

szukalem na forum lecz nie bylo jeszcze takiego tematu .
sprawa jest nastepujaca, ktos chcial sie posepic na moj wklad lusterka (od str kierowcy ) niestety cos mu za bardzo nie wyszlo, bo ani on , ani ja nie mamy teraz wkladu ,sie znaczy ja mam ale caly popekany ...
najsmieszniejsze jest to , ze owy wklad kosztuje 16pln ... a przesylka drugie tyle :D
i teraz pytanie, czy ktos umie mi podpowiedziec jak mam wymienic wklad robiac to krok po kroku ? nie chcialbym niczego uszkodzic, a nie chcialbym tego robic na sile czy tez uszkodzic nowego lakieru na obudowie lusterka.

wojtas20 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9 TD 2000r 90km
Wysłany: 10-12-2008, 14:50   

wymieniałem wkład u siebie miałem instrukcje od gościa z allegro i nie miałem żadnego problemu z tą czynnością a nie jestem tzw. złotą rączką pamiętam wiele z tego ale nie chce Cie w błąd wprowadzić więc tak:
Potrzebujesz ostrego nożyka, zmywacza do paznokci i suszarki do włosów:
Nie odkręcasz lusterka ani nic takiego nie robisz, bierzesz suszarkę do włosów i nagrzewasz ten plastik do którego włożony jest wkład, chodzi o to żeby plastik się rozszerzył co ułatwi Ci wyjęcie szkła.. Do tego użyj nożyka podważasz stary wkład i wyciągasz. Po tej operacji zostanie Ci stary klej który musisz zmyć i odtłuścić użyjesz do tego zmywacza do paznokci.
Jak kupisz wkład to będziesz miał nowy klej. Zakładasz tak samo czyli nagrzewasz suszarką do włosów i wklejasz wkład. Myślę że nie powinieneś mieć z tym problemów, w razie jakichś pytań pytaj, kurde szkoda że nie mam tej instrukcji ale chyba o niczym nie zapomniałem :)

Pozdrawiam 8)

Edit: tutaj masz link do użytkownika od którego kupiłem wkład, pasował idealnie http://allegro.pl/show_us...262&gr_id=18713

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 11-12-2008, 18:42   

dziekuje, wklad wymieniony :)

wojtas20 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9 TD 2000r 90km
Wysłany: 11-12-2008, 22:30   

heh no to się cieszę :)
pytanie do Marcina_Krak - może by przykleić ten temat do FAQ?

knut 
Nowy Forumowicz

Auto: był Colt 1.3 12V '97
Wysłany: 11-02-2010, 15:43   

Mam pytanie, bo w większości katalogów (np. 4cars) wkład do CJ0 jest od 98r. wzwyż. czy były jakieś różnice w wymiarach czy jedynie płaskie/asferyczne?

EDIT: Sama sobie odpowiem. Do 98 r. jest płaskie (ok. 7zł w 4cars.pl), po 98r. asferyczne (ok. 17zł) - pasują zamiennie.
Ostatnio zmieniony przez knut 27-02-2010, 16:45, w całości zmieniany 1 raz  

TRAWOR76 
Mitsumaniak
DESTRUKTOR

Auto: Lancer VIII, Colt CZ30
Wysłany: 22-02-2010, 22:26   

Podłącze się do tematu lusterka, otóż jeśli ktoś z warszawy ma uszkodzone szkło lusterka to polecam zakład na ulicy Świdnickiej 4c. Sam korzystałem kilka razy z ich usług. Wymiana na miejscu w ciągu kilku minut a koszt to chyba coś koło 25zł ( z wymianą) Polecam !!!!
Ps. Oczywiście jest to zamiennik.

Odpowiedz do tematu