Brak swiateł cofania |
Autor |
Wiadomość |
Frolson83 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-09-2007, 10:20 Brak swiateł cofania
|
|
|
Witam.Nie swieca mi zarówki od wstecznego jak cofam...sprawdziłem wszystkie bezpieczniki,zaróki czy nie spalone,przeczysciłem styki w swiatłach i we wtyczce,ja jak patrzyłem czy dochodzi napiece do tego czujnika w skrzyni begów to mi na tym kablu nie dochiodzi napiece??cos sie mogło stac z kablem????jakies zwarcie alo cos??? |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 21-09-2007, 20:42
|
|
|
Frolson83 napisał/a: | ja jak patrzyłem czy dochodzi napiece do tego czujnika w skrzyni begów to mi na tym kablu nie dochiodzi napiece |
Bo tam nie ma żadnego napięcia.
Czujnik zwiera obwód masy albo rozwiera.
Sprawdzasz na omomierzu - wsteczny włączony - między pinami czujnika 0 Ohm. Wsteczny wyłączony - nieskończoność (przerwa). |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 21-09-2007, 22:05
|
|
|
mi też nie działa ale można sie przyzwyczaić daj znać jak rozwiążesz problem i ile $ kosztowało pozdrawiam |
|
|
|
 |
Frolson83 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 10:52
|
|
|
Sprawdze tak jak mówisz bo jusz 2 razy by mio dupe ubili pod szkoła jak cofałem bo nie swieci nic a yjazd jest tam fatalny!! |
|
|
|
 |
kscman [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 16:58
|
|
|
zobaczcie bo mzoe swieca jak sie wcisne guzik halogenow ??
tzn tych swiatel przeciwmgielnych ja tak mam heh |
|
|
|
 |
Frolson83 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 17:15
|
|
|
to u mnie wcale, nawet jak włacze przeciwmgielne to tak samo lipa... w poniedziałek bede patrzył takjak poradził mi josie.... pozdrawiam |
|
|
|
 |
marek.b [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 20:01 swiatlo cofania
|
|
|
bez omomierza tez mozna- kabel od czujnika polaczyc z masa i po sprawie -jak po zmasowaniu i na wlonczonym zaplonie beda swiecic to padl czujnik jak nie -szukasz dalej |
|
|
|
 |
CENTURION_ALARM [Usunięty]
|
Wysłany: 24-09-2007, 23:45
|
|
|
Ja miałem przełacznik - minus trzeba pamiętac
N jakiś czas pomagało wykręcic czujnik przeczyścic i wkrecic |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 14-03-2008, 23:55
|
|
|
odkopuję frolson83 jakieś postępy?? bo chętnie zabrał bym sie za to u siebie jeżeli w poniedziałek pogoda dopisze |
|
|
|
 |
|