Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] [ELEKTRONIKA] wyświetlacz komputera
Autor Wiadomość
słoik 
Mitsumaniak

Auto: MSS 2000 1,3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-03-2010, 14:04   [MSS ALL] [ELEKTRONIKA] wyświetlacz komputera

Witam

Proszę o pomoc. Ostatnio miałem podłączone do zapalniczki urządzonko, które padło w trakcie pracy. po uruchomieniu mojego miśka wyświetlacz komputera nie działa (nie wyświetla ani temperatury, spalania w zasadzie w ogóle nawet się nie podświetla). Zastanawiam się czy ten wyświetlacz jest na tym samym bezpieczniku co zapalniczka i to kwestia bezpicznika (nie miałem jeszcze czasu spr) czy to coś poważniejszego.
Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez cns80 21-05-2010, 10:28, w całości zmieniany 1 raz  

*Luki 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1.9 DiD 102km, 03 r
Wysłany: 18-03-2010, 22:38   

Witam. Miałem ostatnio podobne przeboje. Zrobiłem zwarcie jak rozbierałem zegary, żeby je przeczyścić. Przepalił mi się bezpiecznik, ale nie całkiem (tzn. stykał się, bo przepalił się tak z boku), działy mi się różne komedie. A to wskazówka od paliwa po zgaszeniu, zamiast na zero to na fuul leciała, a to komputer przestał działać, radio też wysiadło (a z tym to było najlepsze, bo odtwarzacz cd działał cały czas???). Wszystkiemu był winny bezpiecznik (pod maską) jeden z tych w takiej żółtej obudowie (są w niej trzy). Dopiero po wyjęciu dało się zauważyć, że jest spalony. Wszystko wróciło do normy: wskazówka, komputer, radio. Z tego co pamiętam to zapalniczka mi działała, więc jest chyba na innym. Ale z moich obserwacji wynika, że różne bezpieczniki są ze sobą jakoś powiązane (chodzi mi o to, że jak się spali ten od zapalniczki to też może komp nie działać). Przede wszystkim to sprawdź te trzy w obudowie- one chyba za to odpowiadają.

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 18-03-2010, 23:05   

*Luki napisał/a:
Przede wszystkim to sprawdź te trzy w obudowie- one chyba za to odpowiadają.
Kolega dobrze Ci radzi, u mnie spaliła się lampka w podsufitce, ale żarnik się nie rozpadł i wtedy też mi jeden z tych potrójnych bezpieczników się przepalił.
Pozdrawiam
Bogdan

słoik 
Mitsumaniak

Auto: MSS 2000 1,3
Wysłany: 19-03-2010, 08:05   

Wielkie dzięki dzisiaj po powrocie do domku pooglądam te bezpieczniki.

Pozdrawiam

przemir 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1,3
Wysłany: 07-04-2010, 10:32   

Czesc

to ja zadam glupie pytanie swiezaka - gdzie w SS znajde bezpieczniki?
dzieki :D

drtymf 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Wysłany: 07-04-2010, 10:44   

przemir, w DID są w komorze silnika pod szybą od strony kierowcy na przykład w benzyniakach nie mam pojęcia :)

irekmiecz 
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Wysłany: 07-04-2010, 19:02   

przemir oraz przed lewym kolanem kierowcy za małym schowkiem którego trzeba zdemontować by się tam dostać

rryba 
Mitsumaniak

Auto: MSS 4G13 99r.
Wysłany: 07-04-2010, 21:44   

drtymf napisał/a:
przemir, w DID są w komorze silnika pod szybą od strony kierowcy na przykład w benzyniakach nie mam pojęcia :)

w benzyniakach również, bynajmniej w moim 1,3 tak jest :D

jerk1 
Forumowicz
jerk1

Auto: Space Star2004 1,6;
Wysłany: 16-04-2010, 17:48   

W 1,6 też tam jest.

wrocek 
Forumowicz

Auto: MSS 1,6 Family 2003-4
Wysłany: 13-11-2010, 15:48   

Z ostatniej chwili. Mnie również padł wyświetlacz radia, choć CD działało :?: ale przyczyną było urządzonko (FM transmiter) które zrobiło zwarcie w zapalniczce. Sprawdziłem bezpieczniki pod maską i nic, ale od środka (pod kierownicą) padł bezpiecznik zapalniczki (15A). Dobrze, że tylko tyle. Wymiana i wszystko wróciło do normy.
Coraz bardziej przekonuję się do dodatkowych wyjść zapalniczki. Oryginalne, mimo że solidne, to ciężko wcisnąć do niego np. transmiter, a przy wyciąganiu można coś zostawić i zwarcie i bezpiecznik do wymiany.

Odpowiedz do tematu