[MSS ALL] [ELEKTRONIKA] wyświetlacz komputera |
Autor |
Wiadomość |
słoik
Mitsumaniak
Auto: MSS 2000 1,3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-03-2010, 14:04 [MSS ALL] [ELEKTRONIKA] wyświetlacz komputera
|
|
|
Witam
Proszę o pomoc. Ostatnio miałem podłączone do zapalniczki urządzonko, które padło w trakcie pracy. po uruchomieniu mojego miśka wyświetlacz komputera nie działa (nie wyświetla ani temperatury, spalania w zasadzie w ogóle nawet się nie podświetla). Zastanawiam się czy ten wyświetlacz jest na tym samym bezpieczniku co zapalniczka i to kwestia bezpicznika (nie miałem jeszcze czasu spr) czy to coś poważniejszego.
Proszę o pomoc |
Ostatnio zmieniony przez cns80 21-05-2010, 10:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
*Luki
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.9 DiD 102km, 03 r
|
Wysłany: 18-03-2010, 22:38
|
|
|
Witam. Miałem ostatnio podobne przeboje. Zrobiłem zwarcie jak rozbierałem zegary, żeby je przeczyścić. Przepalił mi się bezpiecznik, ale nie całkiem (tzn. stykał się, bo przepalił się tak z boku), działy mi się różne komedie. A to wskazówka od paliwa po zgaszeniu, zamiast na zero to na fuul leciała, a to komputer przestał działać, radio też wysiadło (a z tym to było najlepsze, bo odtwarzacz cd działał cały czas???). Wszystkiemu był winny bezpiecznik (pod maską) jeden z tych w takiej żółtej obudowie (są w niej trzy). Dopiero po wyjęciu dało się zauważyć, że jest spalony. Wszystko wróciło do normy: wskazówka, komputer, radio. Z tego co pamiętam to zapalniczka mi działała, więc jest chyba na innym. Ale z moich obserwacji wynika, że różne bezpieczniki są ze sobą jakoś powiązane (chodzi mi o to, że jak się spali ten od zapalniczki to też może komp nie działać). Przede wszystkim to sprawdź te trzy w obudowie- one chyba za to odpowiadają. |
_________________ Lukas |
|
|
|
 |
halbog
Mitsumaniak Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 465 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: 18-03-2010, 23:05
|
|
|
*Luki napisał/a: | Przede wszystkim to sprawdź te trzy w obudowie- one chyba za to odpowiadają. | Kolega dobrze Ci radzi, u mnie spaliła się lampka w podsufitce, ale żarnik się nie rozpadł i wtedy też mi jeden z tych potrójnych bezpieczników się przepalił.
Pozdrawiam
Bogdan |
_________________ Z wiatrem we włosach:)
 |
|
|
|
 |
słoik
Mitsumaniak
Auto: MSS 2000 1,3
|
Wysłany: 19-03-2010, 08:05
|
|
|
Wielkie dzięki dzisiaj po powrocie do domku pooglądam te bezpieczniki.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
przemir
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1,3
|
Wysłany: 07-04-2010, 10:32
|
|
|
Czesc
to ja zadam glupie pytanie swiezaka - gdzie w SS znajde bezpieczniki?
dzieki |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 07-04-2010, 10:44
|
|
|
przemir, w DID są w komorze silnika pod szybą od strony kierowcy na przykład w benzyniakach nie mam pojęcia |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
irekmiecz
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Pomógł: 10 razy Dołączył: 20 Mar 2008 Posty: 470 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 07-04-2010, 19:02
|
|
|
przemir oraz przed lewym kolanem kierowcy za małym schowkiem którego trzeba zdemontować by się tam dostać |
|
|
|
 |
rryba
Mitsumaniak

Auto: MSS 4G13 99r.
|
Wysłany: 07-04-2010, 21:44
|
|
|
drtymf napisał/a: | przemir, w DID są w komorze silnika pod szybą od strony kierowcy na przykład w benzyniakach nie mam pojęcia |
w benzyniakach również, bynajmniej w moim 1,3 tak jest |
_________________ Pozdrawiam
Łukasz
 |
|
|
|
 |
jerk1
Forumowicz jerk1
Auto: Space Star2004 1,6;
|
Wysłany: 16-04-2010, 17:48
|
|
|
W 1,6 też tam jest. |
|
|
|
 |
wrocek
Forumowicz
Auto: MSS 1,6 Family 2003-4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2008 Posty: 35 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 13-11-2010, 15:48
|
|
|
Z ostatniej chwili. Mnie również padł wyświetlacz radia, choć CD działało ale przyczyną było urządzonko (FM transmiter) które zrobiło zwarcie w zapalniczce. Sprawdziłem bezpieczniki pod maską i nic, ale od środka (pod kierownicą) padł bezpiecznik zapalniczki (15A). Dobrze, że tylko tyle. Wymiana i wszystko wróciło do normy.
Coraz bardziej przekonuję się do dodatkowych wyjść zapalniczki. Oryginalne, mimo że solidne, to ciężko wcisnąć do niego np. transmiter, a przy wyciąganiu można coś zostawić i zwarcie i bezpiecznik do wymiany. |
|
|
|
 |
|