[Cari 1.9TD] zaparowane szyby carisma 1.9 |
Autor |
Wiadomość |
tlustychris
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma '98 GLS TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-10-2009, 14:19 [Cari 1.9TD] zaparowane szyby carisma 1.9
|
|
|
witam
otórz ostatnimi czasy pojawił mi sie problem z zaparowanymi szybami ... nawt klima ni chce tego wysuszyc... i co sie okazało ze na dywaniku znajduje sie substancja i jest to płyn chłodzacy... od razu pomysllem ze to nagrzewnica bo pod dywanikiem tez mokro( od strony pasazera)
i teraz moje pytanie co z tym zrobic? jest jakis srodek zeby to uszczelnic? czy trzeba rozbierac cały srodek i wyjac nagrzewnice?
prosze o pomoc bo zaparowane szyby strasznie denerwuja
dodam ze płynu w zbiorniczku wyrównawczym ubywa powaoli ale jednak ubywa |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 09-10-2009, 19:27
|
|
|
Są środki uszczelniające, ale ich nie polecam, zamulają cały układ, zmniejszają wydajność chłodzenia i robią więcej szkód niż pożytku. Niestety w takim przypadku najlepiej wyciągnąć nagrzewnicę i zobaczyć w czym problem, czy przewody puściły, czy nagrzewnica cieknie. Wtedy zdecydujesz co z tym zrobić. Jednak najczęściej kupuje się używaną nagrzewnicę, bo naprawa nie zawsze daje pewność a nakład pracy związany z wyjęciem niewspółmierny do kosztów. |
|
|
|
 |
maciej_edi
Mitsumaniak

Auto: LANCER CS "06
|
Wysłany: 10-10-2009, 07:51
|
|
|
tlustychris, ja niałem podobny problem z golfikiem niestety musiałem wybebeszać deske i wyciagać nagrzewnicę do golfa II kosztowała 40pln więc koszt niewielki ale dłubaniny było. Nie wiem jak jest to w Cari aha i nie radzę lać żadnych uszczelniaczy bo to pogorszy sytuację |
_________________ Lancer Invite+ CS3W 2006 1,6 z Grafix-u
Carisma 2000 1,9TD - klekocik sprzedany
 |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 12-10-2009, 19:47
|
|
|
popieram kolegów i odradzam uszczelniacze. Kolega zalał coś takiego do Laguny i po zimie wymieniał chłodnicę i nagrzewnicę bo się silnik grzał. Wymontuj obejrzyj i napraw lub załóż inną jeśli to nagrzewnica bo może cieknąc na króćcach lub wężach |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
tlustychris
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma '98 GLS TD
|
Wysłany: 30-08-2011, 16:39
|
|
|
watek stary ale nie mialem sie kiedy zabrac do tego stad moje pytanie:
jak wyjąć ta nagrzewnice? mam wersje z klimatronikiem. trzeba sciagac calą deskę? czy da rade jakoś to inaczej wymontowac? robił ktoś to kiedys???
idzie zima więc pomożcie |
|
|
|
 |
|