Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie mogę zapalić. Możliwe przyczyny i rozwiązania?
Autor Wiadomość
szubi33 
Nowy Forumowicz

Auto: colt
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-02-2011, 18:02   Nie mogę zapalić. Możliwe przyczyny i rozwiązania?

cześć

wczoraj jeździłem samochodem bez większych problemow. Wróciłem kolo 12 a potem kolo 16 musiałem ponownie wyjechać. Jednak mój colt 1.3 96 rocznik już nie chciał zapalić. dzisiaj rano podłączyłem akumulator do akumulatora w samochodzie koleżanki i trochę przeczekawszy aż się podładuje bo takie dawał sygnały ze jest słaby. To jednak nie pomogło wiec pojechałem kupić nowy akumulator i po podłączeniu ..... bez niespodzianek nie zapalił ?? co to może być olej w normie ...

Wcześniej jak zapalałem to zdarzało się ze musiałem trochę po naciskać gaz żeby zaskoczył a po włączeniu już normalnie chodził a ja nie wciskałem gazu do dechy tylko spokojnie rozpędzałem albo nawet trochę czekałem.

Były tez momenty ze nie mógł wskoczyć na wysokie obroty i dopiero po pewnym czasie to sie udawało.
Ostatnio zmieniony przez szubi33 03-02-2011, 13:54, w całości zmieniany 1 raz  

Mani3k 
Forumowicz

Auto: Space Wagon '90r GLXi
Wysłany: 01-02-2011, 22:40   

hej,

paliwo jest?
rozrusznik kreci?
jak zakreci rozrusznikiem i puscisz kluczyk to słychac przez chwile bzyczenie pompy paliwowej?

napisz cos wiecej co zaobserwowales bo po tym co napisales to niczego nie mozna wywnioskowac, a gdybac mozna tydzien caly

pozdrooo

szubi33 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-02-2011, 12:00   

tak paliwo jest rozrusznik sie kreci, poprostu nic nie działa wczesniej jak wlaczalem i lekko dociskalem gaz to sie zapalal po pewnym czasie a teraz juz nie. zero reakcji

KlaudiuszBdg 
Mitsumaniak

Auto: Colt '00
Wysłany: 02-02-2011, 15:11   

Jest iskra ? Jak nie to sprawdz aparat zaplonowy+kable+swiece
Sprawdz kompresje i plyny (ich poziom i klarownosc)

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 02-02-2011, 15:13   

Aparat zapłonowy wyzionął ducha. U mnie było tak, że czasem zgasł, potem się to nasilało, uspokoiło się na 4 miechy a potem się wypiął na mnie i już nie pojechał :P

Mani3k 
Forumowicz

Auto: Space Wagon '90r GLXi
Wysłany: 02-02-2011, 19:05   

hej,

ale tez niech sprawdzi pompkę paliwową czy ona w ogóle pracuje, może padła, pech chciał że znienacka

pozdroo

szubi33 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-02-2011, 22:24   

dobra mogę zmienić temat tylko powiedz mi jak to się robi??

bylem u mechanika i macie racje świece zalane była benzyna, wymieniać całe okablowanie bo już się kruszyły i na dzień dzisiejszy aparat zapłonowy będą wymieniać, jutro będą wyniki tego :) mam nadzieje ze pozytywne.

dzięki za wszelki info

[ Dodano: 03-02-2011, 13:56 ]
wymienili aparat zaplonowy+kable+ świece i dalej maja problem z uruchomieniem :( zasugerowałem ze to może pompa maja sprawdzić wiec akcja w toku ...

[ Dodano: 03-02-2011, 18:58 ]
niestety samochód dalej w zakładzie jutro jedzie do elektryka bo nie ma iskry ....
jutro podłączają do komputera i zobaczymy...

pompa działa,

[ Dodano: 04-02-2011, 16:17 ]
Nic z tego był u elektryka i dalej dupa macie jeszcze jakies propozycje cos sie mogło zepsuc ??

KlaudiuszBdg 
Mitsumaniak

Auto: Colt '00
Wysłany: 06-02-2011, 12:24   

A jest pewnosc ze wymieniony aparat jest sprawny ? Jest wkoncu ta iskra po powrocie od elektryka czy nie ?

Odpowiedz do tematu