Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
marzenie się spełniło..... Sport Edition
Autor Wiadomość
fck 
Forumowicz

Auto: Galant Sport Edition
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-02-2010, 16:45   marzenie się spełniło..... Sport Edition

nareszcie jest!
Jakieś 2 lata temu zobaczyłem u mnie w mieście czarnego sport editiona 2.5 Postanowiłem, że kiedyś kupię takie autko, jednak wtedy było poza moim zasięgiem cenowym. Od roku jeździłem galantem tyle, że kombi i zwykłą wersją. Jednocześnie codziennie monitorowałem allegro w poszukiwaniu sportów w dobrej cenie i przyzwoitym stanie. Plan był prosty, miał być to EA w sedanie kolor czarny lub srebrny pełen oryginał. Niedawno pojawił się mój egzemplarz więc wykonałem szybki telefon do kolesia który go sprowadził. W sobotę wybrałem się na oględziny z elektronicznym czujnikiem lakieru i nastanieniem na kupno :mrgreen:
Auto stało w sokółce za białymstokiem jakieś 315 km w jedną stronę od mojego Płocka. Teraz troszkę o aucie. Jeśli chodzi o przeszłość to śmiem twierdzić że jest to bezwypadek. Miał robione nadkola tylne (zero rdzy ogólnie bdb zrobione podejrzewam że w niemcowni bo polski handlarz by tak ładnie tego nie zrobił) i malowany przedni zderzak na pozostałym elementach lakier tak jak wyjechał z fabryki. Poza tym wszystkie szyby, reflektory oryginalne, alu oryginalne borbet z ladnymi oponami, zimówki na stalówkach także, komplet kluczyków, książka serwisowa. Auto w pełni sprawne, wszystko działa więc nie zostało nic innego jak kupić galancika, kosztował mnie 11 800 obecnie robię opłaty wszelkie. Muszę grill zmienić bo jest jakaś podróba i zaczepy ma górne urwane. Wrzucam foto jeszcze od kolesia który go sprowadził własne zrobię jutro :)

Ostatnio zmieniony przez fck 09-02-2011, 22:43, w całości zmieniany 5 razy  

ApAcHoS 
Mitsumaniak

Auto: Volvo C70 Cabrio/ Grandis
Wysłany: 27-02-2010, 16:56   Re: marzenie się spełniło..... Sport Edition

Ajjjj jaki prześliczny! :P

Zmień tylko przednie i boczne kierunki na białe i będzie cacy :wink:

11 800???? jaki rocznik??

Jarucha 
Forumowicz

Auto: Saab 9-3 2.0t
Kraj/Country: UK
Wysłany: 27-02-2010, 17:04   

fajny :) może i ja się dorobie kiedyś Galanta albo Evo :)

ApAcHoS 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-02-2010, 17:06   

Jarucha napisał/a:
fajny :) może i ja się dorobie kiedyś Galanta albo Evo :)

niezły masz rozrzut od galanta do evo :mrgreen:

Jarucha 
Forumowicz

Auto: Saab 9-3 2.0t
Kraj/Country: UK
Wysłany: 27-02-2010, 17:14   

bo galant ładny ;) a Evo to marzenie hehe, troche off to, ale pod rzeszowem piękne EVO X stoi :)

ten srebrny galancik ładny, tylko fajniejsze były by białe kierunki... no i jeżeli bedzie sie spisywał to trzeba pogratulować szczęścia :) Cena bez opłat przywozowych??

ApAcHoS 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-02-2010, 17:18   

No i jakie wnętrze??? welurek czy skórka?? i co na konsoli??? :)

fck 
Forumowicz

Wysłany: 27-02-2010, 18:05   

rok 1998, cena oczywiście bez opłat na tablicach zagranicznych z ubezpieczeniem do połowy marca. Środek standard sport edition welur a na konsoli niby ten carbon :) kierownica, lewarek i ręczny skórzane

ogólnie potaniały nam sporty i coraz więcej ich na allegro i innych portalach tego typu

ApAcHoS 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-02-2010, 18:16   

No to powiem Ci szczerze że masz najładniejsza opcję-no chyba ze byłaby skórka jak Kto lubi...lub jakby było po fl :P

Kaucz 
Mitsumaniak
EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Wysłany: 27-02-2010, 19:31   

Ajj ładniutki :) . Tylko ten wydech taki trochę nie halo :P

"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo.

prelud 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord 2.4 TypeS
Wysłany: 27-02-2010, 20:50   

sztuka zacna :] Szkoda ze nie ma szyberdachu.Co do kierunkow to ostatnio zaczely mi sie podobac pomaranczowe moze dlatego, ze kazdy zaraz po kupnie zmienia na biale,albo juz z takimi kupuje.Wymienilbym jedynie koncowke tlumika bo jakos mi tam nie pasuje.Moze spodoba Ci sie taka jaka ja mam w swoim galu
Ostatnio zmieniony przez prelud 28-02-2010, 12:47, w całości zmieniany 1 raz  

Kaucz 
Mitsumaniak
EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Wysłany: 27-02-2010, 20:54   

Człowieku daj mniejsze foty :D

"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo.

prelud 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-02-2010, 20:57   

nie mam zdjec z bliska tej koncowki dlatego musza byc troszke wieksze.Az takie duze nie sa ;)

wilk88 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant EA6W
Wysłany: 27-02-2010, 21:10   

Prelud ma zdecydowanie najładniejszą końcówkę wydechu jaką widziałem :)

Galant bardzo ładny, pomarańczowe kierunki mogą się podobać ale chyba w ciemniejszych kolorach, do srebrnego jedną opcją są białe ;)
Którymi oczy byś wydłubał za pięć złotych na klatce..."

(EX)-Toyota Corolla E8 DX- pierwszy samochód,wielki sentyment ;)

-Mitsubishi Galant EA6W

fck 
Forumowicz

Wysłany: 27-02-2010, 21:11   

co do kierunków to narazie takie zostają, w zielonym pasowały mi bezbarwne, ale do srebrnego moim zdaniem najlepsze są właśnie pomarańczowe kierunki

co do wydechu no to powiem wam ciekawostkę, że wydeszek ten jest tak samo cichy jak seria co mi się podoba, aczkolwiek z czasem go zmienię napewno bo sterczące w górę fajki to nie jest zdecydowanie mój styl :shock: , a;e teraz są ważniejsze rzeczy np w poniedziałek wymianiam rozrząd.

Prelud super ta Twoja końcóweczka, można wiedzieć gdzie można taką zdobyć ???

i taki mały zaciesz, tapicerka sport edition :lol:

prelud 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-02-2010, 21:26   

jest to koncowka ULTER'a nr katalogowy N16 wymiar 100x160 Koncowka pasuje idealnie w otwor w zderzaku tyle ze jest oryginalnie za krotka.W cenie koncowki moga dorobic (tak jak zrobili dla mnie) przedluzajaca rure zeby mozna bylo dospawac bezposrednio do puszki koncowego tlumika.Jakbys zamawial to min 30cm ;) Przy montazu zawsze lepiej obciac niz kombinowac a i lepiej jest dopasowac na jaka dlugosc chcesz.Jedni wola jak komin wystaje duzo poza obrys zderzaka a ja wole jak tak z 2 cm max.Nic sie ze zderzakiem nie dzieje od temperatury tlumika ani nic sie nie obija.Koszt jaki mnie za nia wyniosl z montazem to ok 120zl takze mysle ze za taka cene warto.Co do dzwieku wydobywajacego sie z tlumika moge powiedziec tyle ze jest prawie tak cicho jak na seryjnej koncowce,slychac delikatny pomruk.

Co do kierunkow to w zielonym ladniej wygladaja biale bo takie mam,ale w srebrnym zostawilbym te pomaranczowe,ale wiadomo kwestia gustu...

Odpowiedz do tematu