[ALL] Kontrolka od ręcznego |
Autor |
Wiadomość |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2007, 14:27 [ALL] Kontrolka od ręcznego
|
|
|
czy może ktoś mi powiedzieć dlaczego kontrolka pali sie chociaz nie mam zaciagnietego recznego? jednak czasem gasnie powiedzmy 1/10 razy gasnie. Stalo sie tak po tym jak psiknalem w reczny WD40;] o co chodzi... |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 19-10-2007, 01:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 21-02-2007, 14:42
|
|
|
A płyn hamulcowy w zbiorniczku masz? - kontrolka jest wspólna dla ręcznego i poziomu płynu |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2007, 14:52
|
|
|
a nie wiem czy mam;] a jak sprawdzic czy mam? bo tam cos ciezko sie odkreca ten bialy(?) pojemnik
[ Dodano: 21-02-2007, 14:52 ]
a od tego psikniecia WD40 moglo cos sie stac czujnikowi od recznego? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 21-02-2007, 15:16
|
|
|
Czujnikowi raczej nic nie zaszkodziło, ale zbiorniczek jest ciut przezroczysty i bujając samochodem powinieneś zauważyć lustro płynu. Jak nic nie widzisz, to pewnie dlatego, że płynu nie ma |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2007, 15:25
|
|
|
a nie mozna poprostu odkrecic tego pojemnika jakoś? w koncu plyn jakos tam sie wlewa... |
|
|
|
 |
yossarian1983 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2007, 15:49
|
|
|
zapor, mozna to poprostu odkrecic i wtedy zobaczysz czy masz plyn. Ja tez tak mialem z ta kontrolka i okazalo sie ze plywak od pomiaru poziomu plynu sie zawiesil - wystarczylo go tylko lekko ruszyc i problem zniknal na jakis czas. Zauwazylem ze plywak sie zaiwesza jak zostawie auto na noc na lekkim spadku - widocznie wtedy sie plywak zawiesza.
Pzdr. |
|
|
|
 |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2007, 17:46
|
|
|
kupilem plynu , dolalem na max i teraz jest dobrze:) |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-02-2007, 00:37
|
|
|
zapor, gratuluje usuniecia skutku a nie przyczyny i na Twoim miejscu biegiem skontrolowalbym stan klockow i szczek hamulcowych. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
endriu24 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 07:12
|
|
|
Cześć wszystkkim.
Ja chciałem się zapytać czy ta kontrolka przy nie zaciągniętym ręcnym ale przed odpaleniem może się palić a po odpaleniu gaśnie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 07:14
|
|
|
dzis bede mial przeglad wiec bede chyba wszystko wiedzial, dzieki za rade Hubeeert[/b] |
|
|
|
 |
kaeres [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 10:13
|
|
|
tutaj sie klania stan w jakim kupiles samochod.
Jezeli plynu po prostu ubywa to czym predzej skontroluj caly uklad hamulcowy.
Jezeli wlales odrobinke i przestala swiecic kontrolka, a uklad okaze sie sprawny to pewnie tylko plywaczek sie zawiesil i wystarczylo go palcem puknac aby sie odhaczyl.
@endriu
Przy zaciagnietym recznym kontrolka MUSI sie palic zawsze chyba masz przekrecony zaplon czy to na ON czy na START. |
|
|
|
 |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 11:56
|
|
|
otoz dokladnie po kolei to bylo tak:
Kiedys pewnego dnia zostawilem auto przed blokiem na minimalnym skosie na krawezniku, t nie bylo pierwszy raz. Rano jak wsiadlem to kontrolka od recznego sie ciagle paliła, pomyslalem ze spowodowane jest to tym ze dzien wczesniej psiknąłem tam w reczny WD40, no ale jak juz ktos na forum na pisał ze to nie moze byc od tego...nastepnie dokladnie w zeszla sobote wpadlem w dziure,(lewym kolem) i w prawym teraz cos obciera przy hamowaniu
tak kolo 20km/h i az do zatrzymania, nie wiem moze jak wpadlem w ta dziure to troche samochodem 'pobujało' i wyszlo to ze cos jest z ukladem hamulcowym? dlaczego wiec jezeli wjechanie w dziure bylo powodem to problemy sa tylko z jednym kołem?
[ Dodano: 22-02-2007, 11:59 ]
aha a co do tego plywaka w zbiorniczku od plynu hamulcowego, to poziom byl na minimum i pływak był w pionie i jakos w dół schodził, jak dolalem to sie podniósł i jest pod skosem i kontrolka zgasła |
|
|
|
 |
endriu24 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 13:37
|
|
|
Kaeres przeczytaj dokładnie jak jest napisane. Przy nie zaciągnietym ręcznym pali się kontrolka a jak się odpali autko to gaśnie? |
|
|
|
 |
biedrzyk [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 23:01
|
|
|
u mnie jest to samo od dzisiaj...wydaje mi się to ma wpływ na to mróz bo wczoraj mrozu nie było i było wsyztsko okey...co wy na to? |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2007, 08:49
|
|
|
biedrzyk napisał/a: | u mnie jest to samo od dzisiaj...wydaje mi się to ma wpływ na to mróz bo wczoraj mrozu nie było i było wsyztsko okey...co wy na to? | Nie sądzę. Płyn hamulcowy nie ma prawa zamarznąć. Jeśli zamarza, należy go bezwzględnie wymienić.
A zawieszenie się pływaka mogło nastąpić zupełnie przypadkowo. |
|
|
|
 |
|