Polecane Warsztaty |
Autor |
Wiadomość |
filipczos
Mitsumaniak
Auto: Galant '90 [4g37] gaźnik
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-01-2009, 22:28
|
|
|
mozecie polecic kogos z przemysla badz okolicy co by wzmienil uszczelke pod glowica?
mieszkam dopiero od jakiegos czasu w Przemyslu i nie wiem gdzie sie udac bo jak narazie gdzie sie udalem i jak powiedzialem marke i rocznik to rezgnuja z naprawy. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 19-01-2009, 14:12
|
|
|
Podjedź do tego zakładu - gość solidnie robi auta: Auto-Mech
Sam ostatnio u niego cały tylny zawias robiłem. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
daro2110 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2009, 19:32
|
|
|
a macie jakiś zaufanych fachowców na północy województwa albo na pograniczu bo byłem raz w serwisie i byłem zadowolony tylko ta odległość |
|
|
|
 |
filipczos
Mitsumaniak
Auto: Galant '90 [4g37] gaźnik
|
Wysłany: 21-01-2009, 15:26
|
|
|
saphire, Dzięki.
I to niedaleko mnie, musze podjechac pogadac |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 21-01-2009, 15:50
|
|
|
filipczos napisał/a: | I to niedaleko mnie, musze podjechac pogadac |
Wjeżdżasz jak na dziedziniec sklepu meblowego, przejeżdżasz przez niego do samiutkiego końca i tam po prawej stronie jest warsztat. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
polbo
Mitsumaniak Karpik egzotyczny :)

Auto: Colt CJ1A 1.3 ['96]
|
Wysłany: 17-03-2009, 23:24 Re: Serwis - Wojciech Kaszuba, Rz-ów ul. Dębicka
|
|
|
Okiren napisał/a: | A tu nikt nie jeździ chyba, bo przez cały tydzień nie wiedziałem żadnego miśka Chyba, że Miśki się nie psują
...
|
Bylem dzis u tego Pana.
[Serwis - Wojciech Kaszuba, Rz-ów ul. Dębicka
www.perfectservice.pl
http://www.kaszuba.ipr.pl/ ]
Problem z Coltem, taki jak tutaj:
http://www.mitsubishi-gra...e84f62f4b6ddd0b
Wymienio filtr paliwa+regulacja zaplonu. Podpieli auto pod komputer.
Poprosilem, zeby mi reflektory ustawili (bo troche za nisko swiecily ["troche bardzo" ])
operacja byla nieco uciazliwa, ale wykazali sie cierpliwoscia i swiatla super.
Niestety... co do problemow z moca i obrotami (jak w temacie przytoczonym wyzej) - nie pomogli. Po zmianie filtra i regulacji jest troszke lepiej, ale wciaz jezdzi jak furmanka a nie samochod.
Zaplacilem 90pln - cena dosc atrakcyjna, szkoda, ze nie pomogli w najwazniejszej sprawie.
Ma ktos jakies doswiadczenia z ta firma? Kolesie dosc obcykani, ale zastanawiam sie czy jeszcze do nich isc.
Dzis nie bylo juz czasu wiec wszystkiego nie sprawdzili. Nie chcialbym tylko caly czas po 100-ce im placic i nie widziec efektow |
|
|
|
 |
marcnow
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 08-04-2009, 11:36
|
|
|
To ja dorzuce swoje 3 grosze na temat zakładu p. Kaszuby.
Byłem u nich 3 razy. Dwa razy były to sprawy serwisowe jak wymiana olejów czy badanie techniczne i miałem pozytywne odczucie co do ich pracy.
Ostatnio miałem pierwszy problem z autem a mianowicie nie chciał mi odpalać. Kręcił rozrusznikiem i nic. Jeden dzień odpalał jak mu się chciało, drugi dzień to samo (był weekend więc nie mogłem od razu z tym pojechać, żeby to sprawdzić), na trzeci dzień w niedzielę się poprawiło i palił za każdym razem (dziwna sprawa).
Pojechałem w poniedziałek do p. Kaszuby, ale przypuszczałem, że ciężko będzie cokolwiek sprawdzić bo wtedy też palił bez problemu. Ale sobie myśle, że przynajmniej sprawdzą na kompie może jakiś błąd tam siedzi. Auto stało cały poniedziałek od 12. Dopiero o 16 się dowiedziałem, że w końcu podpięli pod kompa i jest jakiś błąd, ale nie wiedzą co on oznacza i muszę czekać do następnego dnia bo muszą gdzieś tam podzwonić się dowiedzieć co to jest. I tutaj już się zdziwiłem, bo wydaje mi się, że powinni wiedzieć co oznaczają dane błędy, a poza tym trwało to dość długo jak na podłączenie pod kompa. No trudno, podobno dużo pracy mieli.
We wtorek pojechałem odebrać autko, powiedzieli, że jest jakiś błąd na cewkach i trzeba je sprawdzić, ale oni tego nie dadzą rady zrobić. Ale po wykasowaniu błedów auto odpalało caly czas. No to wsiadam do auta i... i zonk nie odpali... Przyniósł kompa i znów ten błąd, wykasował i odpaliło.
Pojechałem od razu na Krakowską (powiedzieli, że tam sprawdzą mi te cewki) a tam mogłem przyjechać ale dopiero w czw. No to powiedziałem, że przyjadę, wsiadam do auta i znów problem, kilkanaście razy próbowałem i nie odpali.
Jakiś tam mechanik wykazał chęć pomocy, przyniósł kompa i znów błąd, ale nie na cewkach tylko błąd immobilisera wykasował i auto pali od tamtego czasu bez żadnych problemów
Dziwne jest to, że komputer u p. Kaszuby tego błędu nie wykazał. Naszczęście nic u nich nie zapłaciłem bo w sumie nic nie zostało zrobione |
|
 |
daro2110 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2009, 12:43
|
|
|
ja miałem ten sam problem tylko mi odpalał za 16 razem i pojechałem do Boguchwały i ze zlokalizowaniem błędu i wymiana przepalającej sie antenki od immobilizera zapłaciłem 200 zł i po godzince był mój misiek gotowy |
|
|
|
 |
marcnow
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 08-04-2009, 18:46
|
|
|
Jeśli problem u mnie się powtórzy (tfu tfu) to też od razu uderzę do ASO, bo nie widzi mi się jeździć od jednego do drugiego mechanika. Na razie wygląda na to, że był to tylko błąd kompa bo problem nie powrócił, szkoda tylko, że pierwszy mechanik tego nie zdjagnozował. |
|
 |
daro2110 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2009, 12:09
|
|
|
to dziwne bo jak mi odpalil to blad sam sobie usuwal tak mi mowili ze w gdi tak maja a jak nie usuwal to kleme minusowa odlaczyc na kilka minut |
|
|
|
 |
polbo
Mitsumaniak Karpik egzotyczny :)

Auto: Colt CJ1A 1.3 ['96]
|
Wysłany: 14-08-2009, 20:26
|
|
|
Az sie sobie dziwie, ze nie napisalem o tym od razu - odnosnie Pana Kaszuby - moze on rzeczywiscie robi dobrze to co robi, ale pomagierów ma tragicznych - przy wymianie rozrządu - tak wszystko poskrecali, ze sie "jakims cudem" poodkrecalo...
Co do komputera - sam juz nie wiem czy oni wiedza jak sie do tego zabrac. Jak cos nie pasowalo jednym, to probowali innym (i tak przelecieli nawet te do grupy VW), cos im tam pokazalo, stwierdzili, ze OK...
Cyrk zaczal sie jak zaswiecila sie kontrolka CE - wtedy pojechalem do ASO w Boguchwale - podpieli pod kompa - sonda lambda (nie sposob nie wspomniec ponownie, ze wg p. Kaszuby wsio bylo OK)
+++ dla nich, ze bez bicia przyznali sie, ze ich elektryk nie jest poeta w swym zawodzie i w razie powazniejszych problemow - warto poszukac innego. |
|
|
|
 |
4lepy
Nowy Forumowicz
Auto: eclipse 2g
|
Wysłany: 05-01-2010, 19:59
|
|
|
Witam.
Właśnie planuje wymianę rozrządu w moim eclipse 96r, no i szukam sobie warsztatu.
Dzwoniłem do Boguchwały i powiedzieli mi 300zl za robotę (chyba ok cena), tylko, ze za części wyliczyli mi jakieś 1300zl i mam takie pytanie czy to nie aby trochę drogo.
W skład wchodziło kpl rozrządu + pasek klimy,wspomagania,pompa wody. Z tego co pamiętam sam napinacz hydrauliczny kosztował ponad 600zl |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|
|
|