|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Podświetlenie klimatronika |
Autor |
Wiadomość |
ahalek23
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16V 4G92
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 58 Skąd: Rymanów
|
Wysłany: 09-06-2012, 13:33
|
|
|
widzę że macie wiele pytań a brak odpowiedzi to wam napiszę jak zrobić żeby wyświetlacz climatronika świecił cały czas na full.Steruje tym kabelek koloru zielony z białym paskiem .Po włączeniu świateł postojowe na kablu tym pojawia się napięcie 12V
po włączeniu świateł do jazdy również 12V
Jeśli go wytniecie klimatronik cały czas świeci na full
To takie moje spostrzeżenie bo akurat montuje klimatronika u mnie w aucie gdyż nie posiadam klimy(żadnej) |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 11-06-2012, 21:11
|
|
|
Ja mam skandynawską wersję Carismy, ma fabryczny automatyczny włącznik świateł. Wyświetlacz klimy się nie ściemnia, ani nie włącza się jej podświetlenie. Dopiero po przekręceniu pokrętła włączenia świateł podświetla się panel klimy i przyciski, a wyświetlacz po kilku sekundach od zmiany parametrów się ściemnia. To najłatwiejsze rozwiązanie problemu, najlepiej zamontować sterownik uruchamiany po włączeniu ładowania alternatora. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
ahalek23
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16V 4G92
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 58 Skąd: Rymanów
|
Wysłany: 14-06-2012, 22:04
|
|
|
wichura 1 mam pytanie jak u ciebie wygląda fabryczne załaczanie świateł (automat)?W sensie gdzie jest umieszczone i jak możesz jakieś foto jeśli to nie problem |
|
|
|
 |
Qbadj
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 03-12-2013, 18:00
|
|
|
Witam w mojej cari podswietlanie dzialalo ok jednak jak zmienialem klimatronik( przyciski sie wylamamly) zauwazyle ze, po wlaczeniu stacyji podswietlanie zegara zapalniczki klimatronika i popielniczki jest bardzo mocne wszystko widac bardzo wyraznie jednak gdzy przekrece swiatla na pozycyjne to oswietlenie juz sie zmniejsza i nie jest tak wyrazne, na dodaek w klimatroniku nawet gdy nacisne jakis przycisk to nie podswietla sie mocniej czy to w nocy czy w sloneczny dzien. Chcialby, zeby swiecilo mocon. dodam ze regulator podswietlania jest na max |
|
|
|
 |
lehu
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI (przed lift)
|
Wysłany: 09-12-2013, 23:35
|
|
|
jurekkraków napisał/a: | A tak odnośnie czujnika wewnętrznej temperatury przełożyłem go na wysokości popieliniczki bo jak był w fabrycznym miejscu temperatura od radia fałszowała i podczas podgrzewania w zimie nie było ok.Teraz po przerubce trzyma temperatutę jaką ustwię. |
Jurek, mistrzu, co za przydatną rzecz się dzięki Tobie dowiedziałem. Szkoda, że po prawie 15 latach, ale lepiej późno niż wcale Własnie strasznie mnie drażniło, że zimą nie trzyma temperatury w kokpicie i co paręnaście minut muszę podkręcać temperaturę.
Teraz jestem po pomiarach (wcisnąłem kabelek od termometru w kratkę czujnika temperatury), efekt:
- dwie godziny jazdy,
- temp zew ~0 stopnia,
- temperatura wewnątrz ~22 (termometr leżał przy lewarku zmiany biegów),
- na climatronicu już miałem nastawione z 28, i czułem dalej chłód (startowałem od 20),
- temperatura za kratką czujnika oryginalnego +32 stopnie (delta urosła do 10 stopni, na koniec trasy, po 20 minutach była ok 5 stopni)
Pozdrowienia,
p.s.
Jakieś wskazówki, jak łatwo przenieść ten czujnik i gdzie najlepiej? Na wysokości popielniczki, bodajże jest lampka (ręki teraz nie dam uciąć), boję się, że tam też się bardziej nagrzewa.
edit, lampki nie zauważyłem, widocznie tę pamiętam z lancera ;] |
|
|
|
 |
|
|