Ceny Lancera 2008r. |
Autor |
Wiadomość |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 26-10-2008, 20:07
|
|
|
A o ile mnie pamięć nie myli to w wersjo lacera off roudowego przeniesienie napędu mogło by być wzorowane (przeniesione) z EVO 9
a wnętrze mi nawet odpowiada
Ostatnio rozmawiałem z jegomościem w wieku może lat 50,który nosi się z zamiarem zmiany avensisa na lancera między innymi ze względu na design zewnętrzny i wewnętrzny oraz moc silnika 1,8.
Coś w tym może być. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
Zorro123 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2008, 14:24
|
|
|
No i znowu MMC pojechał po cenach. Ciekawe czy dotyczy to tylko rocznika 2008 czyli tego co maja na stoku? ciekawe na kiedy są odbiory jak ludzie teraz kupują ale z zamówieniem z Japonii? |
|
|
|
 |
michalek_p
Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 08-11-2008, 13:33
|
|
|
Zamowilem swojego lancera w lipcu 2008. W srode nareszcie go odbieram - po 4 miesiacach oczekiwania....
Od listopada Mitsubishi obnizylo ceny na samochody z 2008 roku . W przypadku lancera sedan to 3 tys. pln - chyba liczy sie data wystawienia faktury - nie podpisania umowy z dealerem. Zostalem objety ta promocja i zaplace mniej 3 tysiace mniej niz w dniu podpisania umowy |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 08-11-2008, 16:44
|
|
|
michalek_p napisał/a: | W przypadku lancera sedan to 3 tys. pln - chyba liczy sie data wystawienia faktury - nie podpisania umowy z dealerem. Zostalem objety ta promocja i zaplace mniej 3 tysiace mniej niz w dniu podpisania umowy | Chyba jednak chyba
Nie chcę Cię martwić ale skoro podpisałeś umowę..... Może sprawdź zatem co podpisałeś. Pozostają Ci chyba tylko negocjacje z dealerem. Dywaniki, alarmy, te sprawy..... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 08-11-2008, 17:01
|
|
|
JCH napisał/a: | michalek_p napisał/a: | W przypadku lancera sedan to 3 tys. pln - chyba liczy sie data wystawienia faktury - nie podpisania umowy z dealerem. Zostalem objety ta promocja i zaplace mniej 3 tysiace mniej niz w dniu podpisania umowy | Chyba jednak chyba
Nie chcę Cię martwić ale skoro podpisałeś umowę..... Może sprawdź zatem co podpisałeś. Pozostają Ci chyba tylko negocjacje z dealerem. Dywaniki, alarmy, te sprawy..... |
Mnie się wydaje że ostatnie zdanie było w trybie oznajmiającym. Znaczy Autor postu już wie że zapłaci mniej |
|
|
|
 |
mily
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
|
Wysłany: 08-11-2008, 17:09
|
|
|
michalek_p napisał/a: | Zamowilem swojego lancera w lipcu 2008. W srode nareszcie go odbieram - po 4 miesiacach oczekiwania....
Od listopada Mitsubishi obnizylo ceny na samochody z 2008 roku . W przypadku lancera sedan to 3 tys. pln - chyba liczy sie data wystawienia faktury - nie podpisania umowy z dealerem. Zostalem objety ta promocja i zaplace mniej 3 tysiace mniej niz w dniu podpisania umowy |
Jestes pewnien, ze obejma Cie ta promocja?! Ja mam te sama sytuacje ze Sportbackiem i pan z BOK centrali powiedzial, ze promocja sie nie nalezy a dealer nie sprzeda mi taniej, bo kupil bez upustu... Ponoc w Mitsu to nie pierwszy raz z tak "super" promocja... Zaczynam wiec pisma pisac, bo podejscie Mitsu niepowazne... |
|
|
|
 |
michalek_p
Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 08-11-2008, 17:52
|
|
|
Tak. Zaplacilem o 3 tys mniej - juz dokonalem przelewu i czekam tylko na to by doszedl..... - niestety trafil sie dluugi weekend
Finalna cena samochodu ustalana jest przez importera i dealer nie ma na nia wplywu - tak mi powiedziano w salonie gdy sie z ciekawosci zapytalem skad roznica (oczywiscie nie zmartwilem sie mniejsza faktura).
Dealer moze dac dodatkowo wlasny upust - ja otrzymalem dywaniki i alarm - ale to juz bylo przy podpisywaniu umowy.
Gdyby samochod przyszedl kilka dni wczesniej (jeszcze w pazdzierniku to promocja by mnie nie objela). |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 08-11-2008, 18:10
|
|
|
No to jesteś do przodu 3 tysie |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Zorro123 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2008, 18:19
|
|
|
Ważne jest co się podpisuje na zamóweniu (jeśli się nie kupuje ze stoku). Czy jest dawany zadatek czy zaliczka bo to dwie różne sprawy. |
|
|
|
 |
mily
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
|
Wysłany: 08-11-2008, 22:41
|
|
|
michalek_p napisał/a: | Tak. Zaplacilem o 3 tys mniej - juz dokonalem przelewu i czekam tylko na to by doszedl..... - niestety trafil sie dluugi weekend
Finalna cena samochodu ustalana jest przez importera i dealer nie ma na nia wplywu - tak mi powiedziano w salonie gdy sie z ciekawosci zapytalem skad roznica (oczywiscie nie zmartwilem sie mniejsza faktura).
Dealer moze dac dodatkowo wlasny upust - ja otrzymalem dywaniki i alarm - ale to juz bylo przy podpisywaniu umowy.
Gdyby samochod przyszedl kilka dni wczesniej (jeszcze w pazdzierniku to promocja by mnie nie objela). |
No popatrz - a koles z Mitsu twierdzil, ze zawsze placi sie cene, jaka masz na umowie/zamowieniu... No to bedzie zgrzyt |
|
|
|
 |
piciu_p [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2008, 08:51
|
|
|
Kiedyś zadałem podobne pytanie do Mazda Motor Poland i pozwolę sobie zacytować odpowiedź:
"Jeśli Pana pytanie wynika z obawy, że preferowana przez Pana wersja samochodu nie będzie dostępna u Dealera przed datą końca promocji, to pragnę Pana uspokoić, że promocja obejmuje zarówno samochody odebrane jak i zamówione w okresie obowiązywania promocji. Oznacza to, że nawet jeśli wybrane przez Pana auto Mazda5 będzie zamówione do produkcji i odbierane za kilkanaście tygodni, to i tak zostanie objęte obecnymi warunkami promocyjnymi. Jeśli natomiast na dzień odbioru samochodu obowiązywać będą korzystniejsze warunki promocyjne niż obecne, Pana samochód również będzie nim podlegał."
Krótko mówiąc - zawsze na korzyść klienta!!! |
|
|
|
 |
|