Przesunięty przez: mjsystem 20-08-2015, 10:10 |
Nawigacja - Radio 2DIN - Lancer CYxA |
Autor |
Wiadomość |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 11-02-2010, 11:14
|
|
|
rezon napisał/a: | jaca71 napisał/a: | Ogólnie o spasowaniu. Do deski całej ramki jest na granicy, ale radia do ramki to już trochę poniżej przyzwoitości. |
mazin napisał/a: | To zostaje custom-made z Bariery Dźwięku jak w aucie obeera | albo coś ROF-a. Miał kupić ktoś do Lancera - kupił już i zamontował? |
Albo -ogólniej- cokolwiek z dedykowanych. Dedykowana ma przewagę ergonomiczną i anatomiczną
No i - zainstalowane. Antena zamieniona na taką do CB, antena FM schowana pod tapicerką, dodatkowe gniazdo 12V w podłokietniku (w miejscu przycisków podgrzewania foteli), CB we wnęce, kamera cofania (od outlandera po maleńkiej przeróbce), w desce pioneer avic f910bt. Ramka metry, niestety jej spasowanie w górnej części pozostawia wiele do życzenia, ale popracuję nad tym samodzielnie jak zrobi się cieplej.
Zdjęcia:
Avic
CB we wnęce
Dodatkowe gniazdo zapalniczki
Antena w dachu
Kamera cofania |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
Wojt77 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2010, 20:00
|
|
|
Dzisiaj Nokia udostępniła bezpłatną nawigację między innymi do modelu E71. Zastanawiam się jak przymocować telefon w Lancerku tak żeby nie używać przysafki do szyby i znalazłem coś takiego http://www.uchwyty-samoch...8aa52a304531d2a
Czy ktoś z Was może ma taką konsolę? Co o tym myślicie? |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 08-04-2010, 20:40
|
|
|
Ja używałem w Outlanderze przed montażem Chińczyka. Dobrze dopasowana do kształtu wlotów. NIestety po demontażu okazało się, że pozostały ślady na wlotach - jakość plastików Mitsu jest beznadziejna |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1929 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 09-04-2010, 00:47
|
|
|
rezon napisał/a: | Miał kupić ktoś do Lancera - kupił już i zamontował? |
Ja kupiłem podobną, ale nie z ROFa. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 09-04-2010, 07:56
|
|
|
apikus napisał/a: | Ja kupiłem podobną, ale nie z ROFa. | bo tego ROF nie sprzedaje. To jest KUDA. Używałem jako mocowanie uchwytu do Nokii 500 tak jak pisałem "przed montażem Chińczyka". Po zamontowaniu ROF1701 Nokia 500 nie jest mi w Outku potrzebna, a podstawka wylądowała w szafie. Tak jak opisują na stronach - jest dobrze dopasowana do samochodu, nie wymaga wiercenia itp. Montaż zajmuje parę minut. |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-04-2010, 17:44
|
|
|
Ja nie mialem na mysli mocowania, tylko nawigacje z DVD.
ps.
Sorry, ale nie mam polskich znakow. |
|
|
|
 |
waldinio
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sedan 1.8
|
Wysłany: 14-04-2010, 13:54
|
|
|
montował ktoś coś takiego
http://www.allegro.pl/ite...ntazdealer.html
bo się zastanawiam czy nie zainwestować
btw czy pod standardowe radio w wersji invite jest wejscie pod suba? czy tylko w rocksford jest? |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-04-2010, 17:02
|
|
|
waldinio, zobacz sobie tutaj http://www.rofaudio.com/product_detail.asp?id=132 będziesz miał za połowę tej ceny . Poczytaj wątek http://forum.mitsumaniaki...4e8db5dd#681044 to niemal ten sam sprzęt i fabryka tylko do Outka.
[ Dodano: 14-04-2010, 17:04 ]
Cytat: | standardowe radio w wersji invite jest wejscie pod suba? czy tylko w rocksford jest? | tylko w rockford. Ale jak kupisz sobie chińczyka to ma wyjście i na sub i na zewn wzmak. WSpółpracuje bez problemów z Rockfordem. |
|
|
|
 |
waldinio
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-04-2010, 20:42
|
|
|
rezon napisał/a: | waldinio, zobacz sobie tutaj http://www.rofaudio.com/product_detail.asp?id=132 będziesz miał za połowę tej ceny . Poczytaj wątek http://forum.mitsumaniaki...4e8db5dd#681044 to niemal ten sam sprzęt i fabryka tylko do Outka.
[ Dodano: 14-04-2010, 17:04 ]
Cytat: | standardowe radio w wersji invite jest wejscie pod suba? czy tylko w rocksford jest? | tylko w rockford. Ale jak kupisz sobie chińczyka to ma wyjście i na sub i na zewn wzmak. WSpółpracuje bez problemów z Rockfordem. |
tak może głupio zapytam, będzie to pasować do lancera? |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-04-2010, 20:59
|
|
|
waldinio napisał/a: | tak może głupio zapytam, będzie to pasować do lancera? | z tego linku co Ci podałem to tak. To od Outka to pewnie nie . Ale do Outka pasuje jak ulał, a gra lepiej niż ori rockford. Ja żałuję tylko, że z powodu doniesienia na policję na oszustwo ASO od razu nie zamontowałem jak otrzymałem paczkę z Chin, tylko czekałem na oględziny 1,5 miesiąca. Zresztą wypowiedzi masz na drugim podanym linku. DO Lancera różni się wielkością ekranu i kratkami wentylacyjnymi. |
|
|
|
 |
waldinio
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-04-2010, 22:58
|
|
|
rezon napisał/a: | waldinio napisał/a: | tak może głupio zapytam, będzie to pasować do lancera? | z tego linku co Ci podałem to tak. To od Outka to pewnie nie . Ale do Outka pasuje jak ulał, a gra lepiej niż ori rockford. Ja żałuję tylko, że z powodu doniesienia na policję na oszustwo ASO od razu nie zamontowałem jak otrzymałem paczkę z Chin, tylko czekałem na oględziny 1,5 miesiąca. Zresztą wypowiedzi masz na drugim podanym linku. DO Lancera różni się wielkością ekranu i kratkami wentylacyjnymi. |
ok, dzieki, czyli jak rozumiem masz to zamontowane? możesz jakieś zdjęcia tego podesłać żeby zobaczył jak to się komponuje w lancerze? niektórzy mi odradzają zakup ze to niby bajer, to co mam gra dobrze ale wiadomo fajnie byłoby mieć nawigację w tym wszystkim, kamere cofania, możliwość odtwarzania dvd, etc |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 15-04-2010, 07:47
|
|
|
waldinio napisał/a: | jakieś zdjęcia tego podesłać żeby zobaczył jak to się komponuje w lancerze? | popatrz w mój profil - moje zdjęcie to niewiele Ci powie jak się to komponuje w Lancerze ale jak koniecznie chcesz to proszę A w podanym wątku jak się to komponuje w Oulanderze masz zdjęć więcej. Ktoś z użytkowników Lancera też już montował i pisał, że po małych przeróbkach pasuje kamera z Outka - też tam jest do kupienia.
[ Dodano: 15-04-2010, 07:51 ]
waldinio napisał/a: | to co mam gra dobrze | ale po zamontowaniu okazało się, że to nwoe gra lepiej. A niby radyjko Rockforda to niemal ósmy cud świata |
|
|
|
 |
waldinio
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-04-2010, 10:37
|
|
|
rezon napisał/a: | popatrz w mój profil - moje zdjęcie to niewiele Ci powie jak się to komponuje w Lancerze |
a bo Ty masz Outlandera nie zwróciłem uwagi |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-04-2010, 00:56
|
|
|
waldinio napisał/a: | montował ktoś coś takiego |
Ja mam tylko nie wiem, czy dokładnie takie, bo zdjęcia urządzonka bardzo małe.
Ja mam takie:
DVD-GPS
Pasuje idealnie w deskę. |
|
|
|
 |
waldinio
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-04-2010, 07:25
|
|
|
apikus napisał/a: | waldinio napisał/a: | montował ktoś coś takiego |
Ja mam tylko nie wiem, czy dokładnie takie, bo zdjęcia urządzonka bardzo małe.
Ja mam takie:
DVD-GPS
Pasuje idealnie w deskę. |
no chyba jest inne, a jakie ma funkcje? jak sie sprawuje? jak gra? |
|
|
|
 |
|