Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
LUBUSKIE OT
Autor Wiadomość
rzoberto 
Mitsumaniak
Robert

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-07-2011, 22:59   

Noo. Chyba wakacje sobie wszyscy zrobili :D

seba77 
Mitsumaniak
www.cb-Polska.pl

Auto: Galant 99r. 2.5 V6 A/T Tip.
Wysłany: 07-07-2011, 22:32   

No Ja to się boje odzywac bo Frost mnie skrzyczy hehe wkońcu nie mam juz mitsu :( :twisted: Ale powiem wam ze z forum mazdy juz sie wypisałem :) to nie to samo co MM. :P

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 07-07-2011, 23:16   

nie ma ktoś przypadkiem jakiejś luźnej felgi 14" z rozstawem 5x114,3 :D potrzebuję na przymiarkę :P

Pieraś 
Mitsumaniak

Auto: Kombi Elegance
Wysłany: 03-08-2011, 22:20   

RaVcio to jest tak, ze w sumie tla nie ma. Masz logo miska, i pod spodem mitsumaniaki.pl
To jest na folii transportowej - jakies 5x7cm. Jedno mam z przodu na masce, a drugie z tylu na szybie

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 04-08-2011, 15:32   

Gdzie w ZG można Cię zastać w godzinach 7:00 - 15:00 :-)

Pieraś 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-08-2011, 19:10   

Pracuje w ADB na Trasie Północnej.
Między 13, a 14 mam przerwę w pracy - dzwoń (PW) to się zgadamy.
Zwykle o 13 wychodze gdzieś i na 14 wracam.

RAFIkSierra 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Wagon 1998
Wysłany: 06-08-2011, 09:08   

Witam wszystkich z rejonu lubuskiego. Mieszkam w Żarach. Kupiłem miesiąc temu Galanta i jak na razie cieszę się autem. Mam nadzieję, że zagoszczę tu na dłużej. Poprzednim autem/modelem jeździłem przeszło 12 lat, więc mam nadzieję, że w przypadku Mitsubishi też się przywiążę do tego autka. Wszystko zależy od tego jak się będzie sprawował :) . Pozdrawiam wszystkich.

RaVciO 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-08-2011, 13:39   

Witamy!

Pieraś 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-08-2011, 14:46   

Siemasz Rafik ... bedzie bardzo zadowolony. Ja za kazdym razem kiedy przesiadam sie z innego auta z powrotem do swojego Gala, to czuje sie jakbym byl na mega wygodnym fotelu.

Jak czasem w innych dzialach czytalem jakies tam narzekania na fotele, to sobie pomyslalem, ze chyba kogos dobrze pogielo :-) Jest zajeprzyjemnie w Galu.

Jak moja zona nie lub duzych aut itp ... a jezdzi lanosem i twierdzi, ze tez za duzy to w Galu moim (kombi) czuje sie jak ryba w wodzie i juz wcale jej gabaryty nie przeszkadzaja :D

RAFIkSierra 
Forumowicz

Wysłany: 07-08-2011, 07:57   

fajnie :)

jeździ mi się tym dobrze. na początku tylko musiałem wymienić wahacz przód lewo wygięty, bo łomotał strasznie, i bałem się tym jeździć. wymieniłem i jest ok. najgorsze, że nikt nie potrafił mi zdiagnozować w zawieszeniu galanta co odpowiada za łupanie, byłem na dwóch różnych trzepakach i wszędzie mówili, że jest git. dopiero jak wlazłem tu na forum, to jeden z pierwszych postów, na które trafiłem, to właśnie temat nt. klepania w zawieszeniu galanta. dokładnie na podstawie tego postu określiłem, który to wahacz mi klepie i wymieniłem go. od tego czasu w aucie błoga cisza :) :) banan na twarzy na maksa.

co do wygody ... nie ma na co narzekać. fotele wygodne. jak wsiadłem pierwszy raz do miśka to od razu czułem się dobrze. :)

wcześniej ok. 12 lat jeździłem fordami sierra. miałem trzy auta w tym ciągu, z każdego modelu produkcyjnego .. MK1, MK2, MK3. mam i będę miał sentyment do tych aut. miałem z nimi bardzo wiele radości tak na drodze jak i na torach podczas organizowanych spotów i zlotów klubowych. w czasie tych 12. lat auto zawiodło mnie tylko raz, kiedy to łańcuch rozrządu wyszedł mi górą silnika - poza tym auta wytrzymały wszystko co musiały przeżyć. fakt, że mam pewne uszkodzenie umysłowe (boję się oddać swój samochód do jakiegokolwiek miejscowego mechanika :) ) sprawia, że nauczyłem się sam rozbierać, składać, naprawiać swoje samochody. ale opłaciło się to .... nigdy nie musiałem się zastanawiać czy dojadę. jeśli trzeba było jechać wsiadałem w auto , tankowałem i ognia. auto musiało pojechać i wrócić.

mam głęboką nadzieję, że galant też będzie mi służył długo, podobnie jak fordy. jeśli tak będzie, i okaże się to auto niezbyt awaryjne, to zapewne zwiążę się z nim na dłużej, bo jakoś przywiązuję się do swoich aut, a dwa, że podoba mi się to auto. przód tego galanta przy stanięciu z innymi autami obok, po prostu je zabija :) :)

najgorsze jest to, że 12 lat jeździłem autami RWD. nauczyłem się nimi jeździć na torach, na drogach i po bezdrożach. umiałem je opanować w każdej porze roku. ..... i całe lata doświadczenia poszły w p..... :) ..... muszę się od nowa uczyć jeździć i prowadzić auto FWD, a nawyki to straszna rzecz, a tu zima się zbliża :) :)

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 07-08-2011, 09:39   

a no właśnie :P galant byłby kozacki jak by był rwd :D

RAFIkSierra 
Forumowicz

Wysłany: 07-08-2011, 10:18   

no cóż. nie można mieć wszystkiego. po tylu latach spędzonych w stajni forda szanuję ten model ze względu na rozwiązania konstrukcyjne i inne takie, które zdążyłem mocno poznać przez tyle lat zabawy z tą marką, ale niestety z powodu wieku, auta które mnie bawiły/interesowały wychodzą powoli z życia, a ford niestety nie robi nic RWD, co byłoby w zasięgu finansowym normalnego użytkownika. inni producenci RWD na rynku....no cóż...musiałbym kupić albo BMW, albo Mietka. no BurakenMotorenWerke...to wiadomo, a na Mietka jestem jeszcze za młody kurcze :) :)
z uwagi na to, że musiałem się z tego powodu pożegnać z fordem, zacząłem poszukiwania jakiegoś ładnego FWD na osłodę :) , a z uwagi na to, że galant podobał mi się od zawsze....padło na misiubishi :) na szczęście znalazło się auto dość i szybko i dość ładne, i tak mi już zostało na razie. co dalej? .... zobaczymy...zależy wszystko od Misia; jak się będzie sprawował.

chwilowo najważniejsze rzeczy doprowadziłem pomału do użyteczności. a to brak rolety bagażnika, a to nieświecące żarówki tu i tam, a to brak bębenków zamków w drzwiach, i inne.
potrzebuję jeszcze jakichś ładnych alusów do auta i muszę jeszcze zobaczyć o co common z ABSem, bo coś jest nie halo od samego początku. sprzedający auto wyciągnął bezpiecznik i przekaźnik od ABSu, a ja nie zwróciłem na to uwagi przy zakupie. gdy miałem auto już po domem, jak trafiłem na ten temat w samochodzie, to wsadziłem i bezpiecznik, i przekaźnik, i okazało się, że kontrolka od ABSu świeci się cały czas. nie wiem co to znaczy, ale zakładam, że nie jest najlepiej, a nie mam czasu na wymruganie błędów auta (zakładając, że się da). to tyle co mnie nęka na dziś w tym aucie. po za tym ... auto idzie jak wściekłe :) :) ostatnio przeleciałem 500km po autostradzie śmierci za Wrocław i z powrotem do Żar jadąc z prędkościami 120-160, resztę baku dopaliłem na mieście, pojechałem zatankować pod korek , i z wyliczeń wyszło mi , że misiek spalił 9.15 litra Pb - jest radość; sierra przy tych prędkościach podróżnych przerzucała ok. 12-13 litrów :)

rus_one 
Mitsumaniak

Auto: Colt(sold) MSR 1,8 94r sold
Wysłany: 09-08-2011, 15:55   

Cytat:
a no właśnie galant byłby kozacki jak by był rwd

Było by kozak jakby cokolwiek rozsądnego RWD dało się kupić. Tak jak kolega nie lubię BMW, merca też nie i co? I nie ma wyboru... Może 3k gt ale nie stać mnie za bardzo i za ciasny. Ehhhh motoryzacja idzie w złą stronę. Całe szczęście że terenówki jako tako się trzymają :mrgreen: Tak tak- myślę nad następną :mrgreen:

[ Dodano: 09-08-2011, 15:56 ]
Cytat:
a no właśnie galant byłby kozacki jak by był rwd

Było by kozak jakby cokolwiek rozsądnego RWD dało się kupić. Tak jak kolega nie lubię BMW, merca też nie i co? I nie ma wyboru... Może 3k gt ale nie stać mnie za bardzo i za ciasny. Ehhhh motoryzacja idzie w złą stronę. Całe szczęście że terenówki jako tako się trzymają :mrgreen: Tak tak- myślę nad następną :mrgreen:

No i witam kolegę :)

A to mój colcik :-) )) Sprzedany... MSR 1,8 automat 94 r sprzedany... MM nr. 507 Obecnie hmmm- opel

Uploaded with ImageShack.us

RaVciO 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-08-2011, 19:27   

Z RWD pozostaje chyba jeszcze omega, ale w porównaniu z galantem to praktycznie nie wygląda.

rzoberto 
Mitsumaniak
Robert

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
Wysłany: 10-08-2011, 14:33   

No i BMW chciała zgwałcić moją CARI. Na szczęście miałem hak i dostał tylko hak, zderzak i tłumik, na szczęście leciutko :)

Odpowiedz do tematu