Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma] Przyciski sterowania szybami
Autor Wiadomość
maniak30 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,8 GDI GLX '99
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-10-2012, 21:36   

Przysłali....... i z znowu działa jaki luksus.Przycisk z podswietlaniem kosztuje 33 zł tak mam na fakturze a mówiono mi przez telefon że 41 :?:

Dejen 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitshubishi Carisma GDI
Wysłany: 05-11-2012, 19:18   

maniak30 napisał/a:
i u mnie padł przycisk, wiec dzwonie do aso w czestochowie a tu niespodzianka mówią że maja po 350zł za sztukę ......... :finga: powiedziałem im kilka słów.Zadzwoniłem do aso Kielce jak kolega kamir pisał i żadnych problemów tylko że jest nowy cennik 35zł bez podświetlania i 41 z podświetlaniem.Zamówiłem i bardzo miła pani przyśle mi do domu pocztą za pobraniem cena całego zamówienia 41zł ( 35 przycisk + 6 przesyłka).Czekam

mogłbys mi podac nr tel do tego kieleckiego Aso lub link do ich strony ? Z góry dzieki . Pozdrawiam

bart1924 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V
Wysłany: 06-11-2012, 12:27   

Dejen napisał/a:
maniak30 napisał/a:
i u mnie padł przycisk, wiec dzwonie do aso w czestochowie a tu niespodzianka mówią że maja po 350zł za sztukę ......... :finga: powiedziałem im kilka słów.Zadzwoniłem do aso Kielce jak kolega kamir pisał i żadnych problemów tylko że jest nowy cennik 35zł bez podświetlania i 41 z podświetlaniem.Zamówiłem i bardzo miła pani przyśle mi do domu pocztą za pobraniem cena całego zamówienia 41zł ( 35 przycisk + 6 przesyłka).Czekam

mogłbys mi podac nr tel do tego kieleckiego Aso lub link do ich strony ? Z góry dzieki . Pozdrawiam

TELEFON:+48 41 369 34 75
E-MAIL: dkarbowniczek@folwark-samochodowy.pl

http://www.folwark-samoch...rwis/index.html

Legionista 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 TD
Wysłany: 04-12-2012, 12:03   

Padły mi dwa przyciski i teraz się zastanawiam czy kupić same przyciski czy cały panel. Tylko jak wymienić te przyciski? Ktoś pomoże?

bart1924 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V
Wysłany: 04-12-2012, 14:02   

Legionista napisał/a:
Padły mi dwa przyciski i teraz się zastanawiam czy kupić same przyciski czy cały panel. Tylko jak wymienić te przyciski? Ktoś pomoże?

Lepiej zamów dwa przyciski, koszt to około 70zł za oba, bo panelu się nie opłaca - ok. 200zł za używkę, a cenę w ASO zostawię bez komentarza :)
Panel trzyma się w zatrzaskach, aby wymienić przyciski wystarczy go delikatnie podgiąć z jednej strony, wyjąć, odpiąć kabel i rozkręcić, później tylko wymiana przycisków które siedzą w zatrzaskach razem ze sprężynką. Na pewno sobie poradzisz bo wymiana jest banalna.
Możesz też skorzystać ze sposobu robert78, który naprawił przyciski własnym sposobem bez kupowania nowych.

Panel jest wciśnięty, poniżej zdjęcie podglądowe w jaki sposób możesz go wyjąć (na zdjęciu panel z jednym przyciskiem, ale sposób wyjęcia jest ten sam) W panelu od strony kierowcy zatrzaski są chyba też po bokach - proszę o sprostowanie bo już nie pamiętam :)

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 04-12-2012, 19:01   

W panelu kierowcy żeby go wyciągnąć trzeba pociągnąć od przodu (blaszki muszą puścić) :D .
Do wymiany przycisku wystarczy śrubokręt krzyżakowy i piwo :wink: .

Legionista 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 TD
Wysłany: 04-12-2012, 19:09   

Właśnie przycisk od szyby kierowcy mam zrobiony na wzór tego, który pokazał robert78 (pozostałość poprzedniego właściciela). Jednak złamały mi się sprężyny i teraz przycisk lata swobodnie. Będę musiał pokombinować chyba właśnie tym sposobem.

Dzięki za pomoc :)

baxy 
Nowy Forumowicz

Auto: CARISMA 1.6 EXE
Wysłany: 11-03-2013, 07:38   

moze ktos wrzucic zdjecia Robert78 naprawy bo wygasly

c2rlos 
Nowy Forumowicz
c2rlos

Auto: cari 1.8 gdi 2003r
Wysłany: 08-04-2013, 14:18   

Właśnie je oglądałem czyli nie wygasły

Major93 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 10-04-2013, 19:52   

jeszcze do kupienia takich guziczków warto jest rozglądnac sie po zlomowcach gdzie staja powypadkowe cari, tak jak ja czatuje, na caly panel albo na guzik, niestety w tej jednej co stała u mnie w chorzowie, prawych dzwi juz nie było calych a od kierowcy panelu : < jesli chodzi o ceny to caly panel mogą sprzedac nawet za 20-30zł bo nie kazdy z pracowników zlomowca sie zna.. on dostaje na flaszke a my mamy panel, wymieniamy 1 guzik a 3 sprzedajemy :P tak zrobilem z halogenami do colta ;D za 25 zl sprzedał mi gosc a pomyslec ze poszedłem tylko po dywanik do bagaznika :)

Dlugih7 
Mitsumaniak

Auto: narazie brak
Wysłany: 24-04-2013, 16:31   

czy ma ktoś możliwość podjechania i kupienia tych przycisków za w miarę dobrą cenę?
dzwoniłem do serwisu w Gdyni i tylko mają dostępny cały panel za zamówienie, dodzwoniłem się też do Kielc do serwisu ale już nie wysyłają :(
będę bardzo wdzięczny za pomoc

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 24-04-2013, 19:33   

Dlugih7, to niech sprawdzą po numerach:
FIELD067
FIELD066
tylko jeden jest podświetlany a drugi nie :wink: .

Dlugih7 
Mitsumaniak

Auto: narazie brak
Wysłany: 24-04-2013, 22:39   

chcieli tylko nr nadwozia ale i tak powiedział że niespotkał się jeszcze z oddzielnymi przyciskami, więc skończyłem rozmowe

Jarastrn 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 12-07-2013, 11:39   

Witam,
Mam nieco inny problem z tym panelem, mianowicie przy zamykaniu szyby od strony kierowcy nie idzie ona calkowicie do góry tylko w pewnym momencie sama się zniża i pozostaje na tym poziomie - otwarta. Moge ją zamknąć przez kilkukrotne, szybkie przycisnięcie klawisza. Miał ktos podobny problem ? Dziś ten panel rozkręce, poczyszcze, ale nie wiem czy nie jest on po prostu uszkodzony. ps, przycisku, pierwszego od strony szyby oczywiście nie ma :)

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 12-07-2013, 17:56   

Może prowadnica szyby jest przybrudzona i szyba wyczuwając opór automatycznie się zatrzymuje :? .

Odpowiedz do tematu