|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
tweetery w cz3 |
Autor |
Wiadomość |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2008, 16:01 tweetery w cz3
|
|
|
Witam, postanowiłem zainstalować "cykacze" w moim cz3 (fabryka dala tylko 2x przod i 2x tyl). Mam jednak problem z kablem do nich. Po odkreceniu klamki widać kabel, ktory podprowadzony jest idelanie w okolice głośników górnych. Tylko, że jest o 5 żyłowy ;// - próbowałem wszystkich kombinacji par i nic. Czy możliwe, ze to nie jest kable do tweeterów, tylko np do lusterek elektrycznych?? (bo nic innego nie ma w okolicy, a lusterka są u mnie ręcznie regulowane). Z góry dzięki za info!
Pozdrawiam!
[ Dodano: 09-11-2008, 16:14 ]
ok zamykam temat. dla zainteresowanych - wspomniany ponizej 5 zylowy kabel jest jednak od lusterek elektrycznych. kabel od tweeterow jest nieco nizej, ale schowany pod biala folia okrywajaca drzwi, dodatkowo kostka owinieta jest czarna tasma i polaczna z innym kablem - latwo to przeoczyc. dostać się tam można jedynie poprzez demontaż (niekoniecznie całkowity- wypięcie z dolnych i bocznych zatrzasków i uchylenie całości bez zciągania) boczków drzwi.
pozdrawiam! |
|
|
|
 |
kitunio75
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI COLT 1.3 2006r.
|
Wysłany: 08-01-2009, 09:33 Tweetery
|
|
|
Dzięki za informację o "ukrytym" kabelku, bardzo mi pomogła.
Czy nie miałeś problemów z włożeniem tweeterow w miejsce zaślepek drzwi?
Po zamontowaniu są idealnie płasko z drzwiami czy też może lekko odstają?
Pozdrawiam. |
_________________ KITEK |
|
|
|
 |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 09-01-2009, 08:37
|
|
|
jak kupiłem niefabryczne tweetery. kratkę-maskownicę od starych usunąłem, a w dziury od zewnątrz wsadziłem tweeter z kołnierzem (dobrałem taki idealnie tam pasujący) - ogólne wyszło całkiem ok.
pozdrawiam!
[ Dodano: 25-03-2009, 17:36 ]
uzupełniam do tematu:
"Witam,
do colta kupilem tweetery Hertz DT 16. Kosztowały chyba w okolicach 100 pln. Kupowałem je w Saturnie (zdaje się, że na allegro też takie są), sprzedający chwalił, że w miarę przyzwoite. Dla mnie najważniejsze było, że idealnie pasują do colta (zależało mi na tweeterach wkladanych od zewnątrz - myślałem, że uda się nie sciągać boczków drzwi). Z tweeterami dołączone były zwrotnice, których nie wykorzystałem (być może to błąd). Musiałem też obciąć fabtyczne kostki i zakończyć je konektorami.
Poniżej kilka fotek jak to wyszlo (sorry za jakość, fotki robione telefonem)
Jeżeli chodzi o wrażenia po zamontowaniu to coż, raczej bez szału - nadzywczajnej różnicy nie ma. Wydaje mi się, że problem jest jednak w dolnych głośnikach, które są po prostu marne. Dlatego jak się ociepli, chciałbym się za nie zabrać i nie wiem czy nie polecałbym zacząć właśnie od nich - ew. od razu góra i dół jak już będziesz miał sciągniety/uchylony boczek drzwi.
Jeżeli nie masz nic przeciwko, to podrzuce ten tekst do posta dotyczącego tweeterów - może komuś jeszcze się przyda.
Pozdrawiam!
Gorzkim" |
|
|
|
 |
|
|