Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Centralny zamek z pilota-pomocy!!!
Autor Wiadomość
motyl 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi galant EA6A 4D68
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-11-2008, 00:18   Centralny zamek z pilota-pomocy!!!

Witam.Zwracam się z prośba o pomoc w założeniu sterownika do centralnego zamka by śmigało z pilota a nie z kluczyka.Mam gala '99.Centralny ma z kluczyka:(kupiłem standardowy sterownik,domykanie szyb itp.Działa na elektrycznych jak i pneumatycznych siłownikach.Mam do tego instrukcje ale nie mam pojęcia gdzie to podłączyć. :(

Matik608 
Mitsumaniak

Auto: BMW E61 3.0D
Wysłany: 11-11-2008, 00:28   

motyl, a gdzie to kupiles? u mnie centralny nie dziala od poki mam gala i musze z kluczyka otwierac:(

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 11-11-2008, 00:33   

Matik608 - a próbowałeś zaprogramować pilot'a ? :>
Motyl - a Tobie to sie przyda chyba : cos o pilocie i to

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
Ostatnio zmieniony przez Juiceman 11-11-2008, 00:38, w całości zmieniany 1 raz  

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-11-2008, 00:36   

a jak sie programuje?? moj gal stal prawie rok bez akumulatora u wroga wiec moze dlatego nie dziala?? dioda na pilocie mruga jak sie nacisnie czyli pilot chyba jest dobry

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 11-11-2008, 00:39   

Kluczyk do stacyjki przekrecasz na ON od wew. zamykasz i na pilocie zamykasz otwierasz na pilocie tez otwierasz a pozniej tylko na pilocie sie bawisz. :) Tak dzialalo w Carismie zaraz poszukam tematu to Ci wkleje;)

[ Dodano: 11-11-2008, 00:41 ]
no i jest

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-11-2008, 00:49   

dzieki Juiceman, :) teraz mi sie juz nie chce isc do samochodu:) jutro rano sie pobawie:) oj byl bym szczesliwy jak by to zadzialalo :D

motyl 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-11-2008, 01:03   

matik608- kupiłem to na allegro
Juiceman-ciekawe informacje,że ja tego nie znalazłem.Tylko moje autko nie ma alarmu :shock:

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-11-2008, 01:06   

ile dales za centralke??
moj Gal tez chyba nie ma alarmu

motyl 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-11-2008, 01:18   

Matik ceny są od 50 do kilku stów.Ja mam taki bajer z domykaniem szyb i kanał na klapę bagażnika bądź zapłon.Dwa piloty i instrukcję.W sterowniku muszę przelutować parę ścieżek w zależności od tego jakie auto ma siłowniki(a jakie ma gal '99 2.0 TD?? mnie się wydaje że pneumatyczne ale mogę się mylić) no i podłączyć ale gdzie???

irekkczek 
Forumowicz

Auto: EA5A 99r.
Wysłany: 11-11-2008, 10:35   

galant ma siłowniki elektryczne.
Jeśli masz galanta przed liftingiem to wpinasz się w wiązce od strony kierowcy pod skrzynką z bezpiecznikami, parz na ten post: KLIK

tak jak widać: brazowy - jest to zamykanie
bialo - zielony - jest to otwieranie

jak wepniesz centralkę w te kable to wszystko powinno działać dobrze.
Sytuacja wygląda inaczej gdy masz galanta po liftingu i zamek centralny nie będzie chciał działać po podaniu mu masy na te kable to wyżej napisałem, czyli np. jak podasz mu masę na brązowy to powinien się zamknąć samochód.
Jeśli będzie inaczej to musisz wpiąć się w wiązce od strony pasażera, tak samo wygląda kostka od strony pasażera jak ta od kierowcy pokazana w poście, do którego podałem CI link.
A kolory kabli od strony pasażera to "chyba" fioletowo biały" i/lub fioletowo zielony...
ale miejmy nadzieję , że masz galanta przed liftem to poprzednia konfiguracja powinna działać. Jak nie to daj nać, zaglądnę do swojego auta i wtedy się wyjaśnią kolory kabli. Pozdrawiam

motyl 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-11-2008, 10:54   

wiesz chyba mam po lifcie:)chromowy grill,halogeny okrągłe,głośniki wysoko tonowe itp.kumpel miał bez tych bajerów i plastikowa podsufitkę wiec chyba tamten przed liftem.pozdrawiam

[ Dodano: 11-11-2008, 10:58 ]
czy w tej kostce jest wszystko???tzn kierunki domykanie szyb.Gdzie to podłączyć??wiedząc jakie są siłowniki mogę już prze lutować centralkę pod siłowniki elektryczne.Dzieki

irekkczek 
Forumowicz

Auto: EA5A 99r.
Wysłany: 11-11-2008, 11:41   

jesli chodzi o kierunki to wiem , że nie ma w tej akuratnie kostce.
Kierunki chyba znalazłem we wiązce , która wchodzi do kolumny kierowniczej, niestety aktualnie nie pamiętam kolorów kabli, ale jeśli chciałbyś sam je znaleźć to wyciągnij kierunki z błotników i zobacz jaki kolor kabla(chyba zielono czarny, albo czarno zielony). Zwróć też uwagę na grubość kabla, bo pamiętam, że mnie był ciut grubszy, ale miał taki sam kolor i to niestety nie był kierunek.
Rónież kostka ta zawiera wszystkie kable wchodzące do drzwi kierowcy więc... powinieneś znaleźć tam szyby, ale ja niestety nie podłączałem szyb tylko alarm więc nie pomogę w kolorach.

co do centralnego zamka to polecam to sprawdzić, ponieważ niektóre galanty z 99r. mają jeszcze centralkę przed liftem.

motyl 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-11-2008, 12:36   

czyli na początek zamieszam przy drzwiach kierowcy>Dzięki za informacje

Odpowiedz do tematu