Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
CARSIMA 1.8 GDI DYNAMICS 2000R BY GAZIOR!!!
Autor Wiadomość
hessboll2 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI Dynamics
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 14-03-2011, 18:20   CARSIMA 1.8 GDI DYNAMICS 2000R BY GAZIOR!!!

Witam wszystkich Mitsumaniakow, jestem nowy na forum ale historie z mitsubishi zaczołem 3 lata temu, kiedy to pojechałem z tata po samochod do Niemiec. Plany były rozne ale do rzeczy wyjazd na 3 dni, pierwszy jazda troche ogladania masakra samochody jak u nas w szrocikach ale to takie extremalne komisy, wiec pierwszy dzien zakonczył sie fiaskiem, dodam ze nie byłem przekonany tylko na kupno Carismy ogladanie ogladanie 2 dzien od rana to samo i znow porazka nastapiła, ale za to koles z ktorym bylismy zadzwonił do znajomego z innego landu i pytał o Carisme czy nie ma jakiejs? Okazało sie ze jest na naszej trasie i zajedziemy w to miejsce gdzie ona stoi, ale dotarlismy wieczorem wiec postoj koło komisu wiadomo kolacyjka i troszke jak tradycja mowi napilismy sie. Rano pobudka godz 8 otworzyli komis i jest czerwona Carisma wersja Special 98 rok 1.6 16v krotkie ogledziny szybko po kluczyk bo cena była dobra a sie ruskie :mrgreen: kreciły heh i dopytywali o to auto, ale dla zmyły podalismy im wieksza cene zeby nas nie podkupili bo bywało i tak. Silnik zapalony rozgrzał sie w sumie wszystko ok wiec kupujemy decyzja zapadła troszke targow i prosze brief w rece i jest :) , wjazd na lawete i powrot . Jezdzi nia moj tata oczywiscie ja ja tez uzytkuje od czasu do czasu, ale to było przez rok poki nie zakupiłem swojego autka był to tez Japoniec Nissan Primera 97 rok 130km brykało pod maska fajna sprawa w porownaniu do 90km w Carismie. I tak Nissanem sobie jezdziłem wymienilem sporo rzeczy bo lubie dbac o samochody stożek itp itd felgi z orginałkow zamieniłem na 17 Audio itd, po pewnym czasie zaczeła mnie gnebic Primera pod wzgledem spalania spokojnie to ja nie jezdze :twisted: wiec paliła koło 10l/100km , jestem typem z załozenia: ze gazu do auta nie wkładam bo niszczy silnik, wiec i tak było z primera dosc dużych przebiegów nie mam bo do pracy niedaleko, jedynie jakies wieksze wyjazdy i to krecenie sie po miescie drazniło mnie , rocznik nie był za młody bo 97 wiec tak: stwierdziłem wystawie ja za wieksze pieniazki jak sie znajdzie kupiec :rolleyes: sprzedam oczywiscie przesadziłem poniewaz rynek nasiakniety jest takimi Primerkami i ceny strasznie niskie były oczywiscie nikt nie zadzwonił ogłoszenie było na Otomoto wiec co pare dni schodziłem z ceny zeby zobaczyc czy wogole ktos zadzwoni zostały 3 dni do wygasniecia ogłoszenia jestem w pracy, dzwoni tel krotka rozmowa w sumie chciałem i niechciałem sie jej pozbyc ale coz chlopak młody sadzac po głosie bardzo zainteresowany mowi ze jedzie dzis cos zobaczyc miał 200km do mnie i jak mu nie wypali dzis to jutro zadzwoni i przyjedzie ja wziasc tak wziasc zdziwiony byłem bo nie widział auta a juz je bierze ok wiadomo nie podszedłem do tego w jakis powazny sposob sceptycznie nastepnego dnia sytuacja sie powtarza dzwoni i mowi ze bedzie za 3 godzinki mowie ok akurat wyrobie sie w pracy wroce zdaze włozyc akumulator i bedzie jak ta lala wrociłem włozyłem aku a tu oni wjezdzaja hehe krotkie ogledziny jazda probna wszystko gra cene nawet nienegocjonowali wiec umowa podpisana Primery nie ma. Tuz po ich odjezdzie smutno było patrzec jak odjezdzaja ale co tam w głowie juz plany co dalej
odrazu przegladanie ogłoszen w głowie Carisma po lifcie poniewaz z włsnego doswiadczenia wiem ze moj tata wymienił tylko olej filtry i swiece i nic poza tym nie siadło aha jeszzce koncowki drazkow ale to wiadmo na tych naszych drogach Świetnie sie Carisma sprawowała wiec kupie taka sobie ! Przegladajac aukcje odrazu wypatrzyłem Carisme Dynamic rok 2000 nie za nowy ale w sumie młodszy o 3 lata od primery po fotkach odrazu mi sie spodobała , gdzie ona stoi o kurcze w Ostrowcu! swietnie mowie pojechałem wieczorkiem komis był zamkniety ale widziałem ze jest .Nastepnego dnia napalony jak nic pojechalismy ja zobaczyc z mysla dogłebnego przejrzenia samochodu jazdy wizyty u mechanika wszystko ok cena ok stan bardzo dobry blaszka rowniez wiec bierzemy i mineło 2 tygodnie zanim zaczołem nia jezdzic ah te Urzedasy i te wszystkie papiery dodam ze autko z niemiec i rejestracja od samego poczatku czyli akcyzy itd wreszcie nia jezdze autko swietnie sie sprawuje dostało nowy olej filtry powietrza i oleju swiece mi pozostały kurcze koszt 200 zł ale co tam no i oczywiscie rozrzad! Wczoraj pyknołem sesyjke Zobaczcie Ocencie! Za błedy sorki dyslektykiem jestem w pismie:p

Najpierw Primera I Carisma:)

[img] By hessboll2 at 2011-03-14[/img]

A Teraz Nowy Nabytek:)

Z Biegiem Czasu Nowe Fotki Beda:)
Ostatnio zmieniony przez hessboll2 24-03-2013, 19:31, w całości zmieniany 5 razy  

Legionista 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 TD
Wysłany: 14-03-2011, 20:17   

Co to za gumy masz? jak rozmiarowo?

emilio_09 
Mitsumaniak

Auto: Mirage
Wysłany: 14-03-2011, 20:18   

Ja tam na Carismach się nie znam ale cudnie to wygląda :twisted:

hessboll2 
Forumowicz

Wysłany: 14-03-2011, 20:21   

Legionista napisał/a:
215\40\17" :mrgreen: przod natomiast z tyłu musze zmienic poniewaz wariat jakis załoył 215/50 masakra reki nie da sie włozyc i w 4 osoby dociera ale to zaraz zmienimy na taki profilek jak z przodu:)

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Auto: O2 FL
Wysłany: 14-03-2011, 20:32   

Ogólnie Carismy nie wzbudzały jakichś większych emocji u mnie, ale ta jest po prostu mega :) Gratuluję :lol:

wookash83 
Mitsumaniak

Auto: MOC :)
Wysłany: 14-03-2011, 21:21   

tez nie jestem fanem wyglądu Carismy ale ta ma cos w sobie..fajna sztuka

Legionista 
Forumowicz

Wysłany: 15-03-2011, 18:15   

hessboll2 napisał/a:
Legionista napisał/a:
215\40\17" :mrgreen: przod natomiast z tyłu musze zmienic poniewaz wariat jakis załoył 215/50 masakra reki nie da sie włozyc i w 4 osoby dociera ale to zaraz zmienimy na taki profilek jak z przodu:)

Z przodu ci nic nie obciera? Jaki rozstaw 4x114?

BeNeK 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 1.8 16v140km
Wysłany: 15-03-2011, 19:36   

Super Cari :twisted:
Kolego czy mi się zdaje czy często gościsz w Kielcach na KSM-ie przy ul.szczećińskiej ?
pzdr.

hessboll2 
Forumowicz

Wysłany: 15-03-2011, 23:32   

Legionista napisał/a:
hessboll2 napisał/a:
Legionista napisał/a:

Nie wszystko jak najbardziej ok ta wersja ma obnizone zawieszenie i troszke inaczej koledzy pisali ze w normalnej Cari nie da sie włożyc takich oponek :evil:

hessboll2 
Forumowicz

Wysłany: 15-03-2011, 23:36   

BeNeK napisał/a:
Super Cari :twisted:
Kolego czy mi się zdaje czy często gościsz w Kielcach na KSM-ie przy ul.szczećińskiej ?
pzdr.
Nie Kolego Carisma (odkad nia jezdze czyli 2 tygodnie) jezcze nie gościłem w Kielcach ale studiuje tam wiec w ten weekend bede;) :mrgreen:

Legionista 
Forumowicz

Wysłany: 16-03-2011, 15:28   

hessboll2 napisał/a:
Legionista napisał/a:
hessboll2 napisał/a:
Legionista napisał/a:

Nie wszystko jak najbardziej ok ta wersja ma obnizone zawieszenie i troszke inaczej koledzy pisali ze w normalnej Cari nie da sie włożyc takich oponek :evil:

No właśnie zastanawiał mnie ten rozmiar bo u mnie się takie nie zmieściły.

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 16-03-2011, 17:28   

Legionista, może brałeś pod uwagę złe ET felgi czy coś ;)

Legionista 
Forumowicz

Wysłany: 16-03-2011, 20:05   

Saqu napisał/a:
Legionista, może brałeś pod uwagę złe ET felgi czy coś ;)

Normalnie jest dedykowane 44 i szukałem w tych granicach. Żeby koledze nie zaśmiecać tematu to jeżeli się znasz na tym to mógłbyś mi podesłać jakieś informacje o doborze felgi bo nie ukrywam że mam z tym problem (chce 16 bądź 17 na niskim profilu)

Jogurt 
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Wysłany: 16-03-2011, 20:19   

ładna cari, w tej wersji się prezentuje całkiem, całkiem. tylko mieszane odczucia ma co do tylnego spojlera. gratuluje nabytku

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 16-03-2011, 20:25   

Legionista napisał/a:
Normalnie jest dedykowane 44 i szukałem w tych granicach.

no ale to do standardowej szerokości opony to tam 195 miałeś w polifcie. Do opony 215 bankowo za duże et. polecam temat:
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=450

Jogurt napisał/a:
tylko mieszane odczucia ma co do tylnego spojlera.

a to jest ori lotka z tej wersji haha :D
no na żywo trochę lepiej to wygląda ;)

Odpowiedz do tematu