Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Szpala85 i tym razem Galant
Autor Wiadomość
szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-04-2009, 10:12   Szpala85 i tym razem Galant

Witam
Zacznę od tego że nie wiem czemu nic nie napisałem o moim byłym już Colcie C53A 1.6 4G61 DOHC 16v GTi z 1989r. :roll: ..... a już wiem czemu bo opisałem go na Coltmani i drugi raz mi się już nie chciało :badgrin: ..... Jeżeli chodzi o Colta C51A 1.3 na gaźniku z 1991 r. jeździ do tej pory ( użytkowany przez moją Mamę :lol: ) ......... więc tak w Grudniu 2008 roku jadąc moim byłym Coltem GTi pękł mi pasek rozrządu :| wiadomo co to znaczy w silniku 4G61 :axe: ( akurat tak się złożyło że kilka miesięcy wcześniej myślałem o zmianie auta na większe ,młodsze ) mechanik powiedział mi o kosztach i że to na pewno mi sie nie zwróci przy sprzedaży Colta ( po prostu po naprawie musiał bym nim jeździć kolejne lata ) , padła decyzja "szukam nowego auta " ,a Colta sprzedaje w takim stanie ..... Po długich poszukiwaniach na Alledrogo , Autogiełdzie i innych portalach wpadły mi w oko 2 auta : 1 Mitsubishi Sigma z 1991 r Srebrna ( szczegółów juz nie pamiętam ) i 2 Mitsubishi Galant z 1994 r Czarny w Automacie ,Model E54A , Silnik 2.0 V6 24v 6A12 DOHC , Wyposażenie : Klimatronic , Pełna Elektryka (szyby, lusterka, szyberdach ) , Szyberdach , TCL , Wspomaganie , Tempomat i inne .... . Najpierw zadzwoniłem do gościa od Sigmy ( Moje marzenie :mrgreen: ) po 5 minutowej rozmowie miałem już dość .... gość cały czas pytał się swojej żony czy : auto ma el. szyby ? , klimę ? , jaki silnik ??? .... najbardziej rozbroiło mnie to " ... sigma kiedyś miała gaz .. ale zbiornik został wymontowany i jeździ na benzynie ... " ... auto definitywnie odpadło :-X ... później telefon do Babki od Galanta , szybka rozmowa , właścicielka miła , wszystko mi powiedziała co było z tym Galem ,co mu dolega ..... po prostu Babka konkretna :biggrin: ..... i po tej rozmowie jeszcze zapytałem się mojej Kobiety " i jak podoba ci się ten Galant ... a ona ... fajny ten przód ma .. taki groźny i do tego czarny :mrgreen: ...." ..... to znaczyło że jej się podoba :twisted: . Szybka organizacja kasy i w czwartek 11,12,2008 z samego rana ruszyliśmy do Poznania po Galanta ( też trzeba dopisać że jechałem go już kupić , nie miałem zamiaru wracać z niczym :finga: ) . Po dojechaniu do Poznania ( + 1,5 godz. błądzenia :twisted: ) przypadkiem jadąc wypatrzyłem mojego Galanta :shock: , krzyknąłem do kolegi "... HAMULCUJ !!!... " i rzeczywiście to był on :mrgreen: . Po oględzinach i 30 min. jeździe próbnej Zakochałem się w Galancie ( podczas jazdy próbnej wcisnąłem sprzęgło i próbowałem zmienić bieg :twisted: zapomniałem ze to automat .... :twisted: właścicielka mnie cenzura jak małego Kazia :axe: pewnie dlatego że miała żołądek w gardle , tak dałem po hamulcach :axe: ) i cóż .... kupiłem to cudo ( Właścicielka była twarda w negocjacjach ceny i opuściła mi tylko 100 zł :wink: niewiele ale zawsze coś ... auto kupiłem za 6400 zł (jako bonus dostałem opony letnie prawie nówki i parasolkę :lol: ) . Wracając nowo zakupionym autem do Jeleniej Góry miałem okazję przetestować Galusia w trudnych warunkach pogodowych ( padał deszcz + mgła + noc ) od razu zwróciłem uwagę na kiepskie światła z przodu :roll: .Po powrocie do domu auto postawiłem pod blokiem i poszedłem spać :badgrin: . Następnego dnia podjechałem pod biuro i miałem okazję dokładniej się przyjrzeć furmance oto kilka fotek :

Od tego czasu wiele się zmieniło :
Auto zostało zarejestrowane w Jelenie Górze ( było z ty trochę problemów ale nie chce mi się juz pisać )
Zdjąłem te wieśniackie kołpaki
Colt GTi został sprzedany
Założyłem Bi-Xenony 4300K ( nie .... nie oślepiają innych kierowców , byłem na stacji diagnostycznej i pan powiedział że wszystko jest OK , też zostało przetestowane na drodze w nocy kolega jechał z naprzeciwka i to jego zwykłe żarówki (w soczewkach) w Audi bardziej oślepiały niż moje Chińskie Xenony :finga: .... )
Zmieniłem podświetlenie w włącznikach na białe diody
Zmieniłem podświetlenie w klimatronicu na białe
Zmieniłem podświetlenie literek i cyferek od biegów ( i zepsułem :axe: )
I inne ......

A teraz naprawy :doubt: :

Łącznik stabilizatora Lewa strona
Wahacz przedni dolny z tyłu prawy
Wahacz przedni dolny z tyłu lewy ( po spotkaniu z mega dziurą )
Łożysko + Piasta ( po spotkaniu z mega dziurą )
Układ wydechowy ( tez po spotkaniu z dziurą )

Jak na razie to tyle z napraw .

Teraz czas na aktualne fotki :

I to na tyle .... jak na razie :twisted:
Ostatnio zmieniony przez mkm 14-04-2011, 22:49, w całości zmieniany 2 razy  

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 07-04-2009, 17:06   

szpala85, a gdzie zdjęcie parasolki? :D

Faktycznie czarny mu pasuje.Brak tylko alusów :(

Do tego to HB :twisted:

Wygląda na zadbany egzęplarz :)

szpala85 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-04-2009, 20:14   

jacek11 napisał/a:
szpala85, a gdzie zdjęcie parasolki? :D

jutro zrobię to zobaczysz jaka wypaśna ta parasolka ( z funkcją automatycznego otwierania ) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jacek11 napisał/a:
Brak tylko alusów :(

to prawda alusów jeszcze nie ma wszystko zależy od tego ile mi $$$ zostanie po wakacjach :wink:
jacek11 napisał/a:
Wygląda na zadbany egzęplarz :)

to prawda jest bardzo zadbany ...z tego co zauważyłem to rdza pojawiła się tylko przy przednim prawym kielichu , jak się maskę otworzy to rzuca się w oczy piękna ruda , ale jest to do zrobienia więc rdzy praktycznie ni ma :mrgreen:

Piospi 
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance 03' 2.5 V6
Wysłany: 07-04-2009, 23:10   

Bardzo ładny Galancik, niech Ci dobrze służy ! :)

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Wysłany: 07-04-2009, 23:31   

szpala85 napisał/a:
z tego co zauważyłem to rdza pojawiła się tylko przy przednim prawym kielichu , jak się maskę otworzy to rzuca się w oczy piękna ruda ,

To akurat jest prezent od firmy :mrgreen:
Większość tak ma,więc nie ma się co przejmować :wink:

NYSAN 
Forumowicz

Auto: C50 , S13, Plymouth
Wysłany: 10-04-2009, 20:13   Re: Szpala85 i tym razem Galant

szpala85 napisał/a:
Witam
Zacznę od tego że nie wiem czemu nic nie napisałem o moim byłym już Colcie C53A 1.6 4G61 DOHC 16v GTi z 1989r. :roll:

Nie 89 a 88 rok panie Szpala . Zrobiłeś mnie w bambuko , przepłaciłem za niego , miał być 89 a okazało się że je 88 . :mrgreen:

szpala85 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-04-2009, 09:23   

NYSAN napisał/a:
Nie 89 a 88 rok panie Szpala . Zrobiłeś mnie w bambuko , przepłaciłem za niego , miał być 89 a okazało się że je 88 . :mrgreen:

:roll: :roll: :roll: jak to możliwe :?: :?: :?: przecież z numeru VIN wychodził 89 r :roll: :roll: :roll: to on był jeszcze starszy :?: :?: :?:

NYSAN 
Forumowicz

Wysłany: 11-04-2009, 13:02   

Ta , w kwitach ma 88 :)

szpala85 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-04-2009, 13:25   

NYSAN napisał/a:
Ta , w kwitach ma 88 :)

To od razu cię przepraszam :oops: nie wiedziałem o tym :roll:
może poprzedni właściciel jak sprowadził Colta do Polski to się pomylił i wpisał 88 rok :wink:

NYSAN 
Forumowicz

Wysłany: 11-04-2009, 17:07   

spoko , spoko

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 12-04-2009, 13:33   

i pamietac trzeba, ze nowy rok "w fabryce" jest troche wczesniej niz kalendarzowy. Od wrzesnia sie chyba liczy, ale tego nie jestem pewien.

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Wysłany: 12-04-2009, 13:55   

mkm napisał/a:
i pamietac trzeba, ze nowy rok "w fabryce" jest troche wczesniej niz kalendarzowy. Od wrzesnia sie chyba liczy, ale tego nie jestem pewien.

Pewnie stąd to nieporozumienie :wink:
Grunt że wszyscy są zadowoleni :D

TRAWOR76 
Mitsumaniak
DESTRUKTOR

Auto: Lancer VIII, Colt CZ30
Wysłany: 14-04-2009, 10:24   

ładny Galancik !
zatem szerokości i bezawaryjności :wink:
pozdrawiam :)

andi18 
Mitsumaniak

Auto: Galant E52A 1.8 4G93+LPG 96'
Wysłany: 14-04-2009, 14:36   

Faktycznie piękne auto, mało już gali tych roczników w tym stanie i wyposażeniu, zatem Szpala85 dbaj o niego jak o dziecko :!: :!: Jeszcze tak jak pisali koledzy jakieś ładne alusy by się przydały, tylko jakieś spokojne do tego modelu :) Pozdrawiam

szpala85 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-04-2009, 16:30   

O .... :D Dzięki , Dzięki :D
andi18 napisał/a:
zatem Szpala85 dbaj o niego jak o dziecko :!: :!:
Staram się :mrgreen:

ps. w Maju będzie pierwsza wycieczka Galantem po Europie :mrgreen: mam nadzieję że się dobrze spiszę :mrgreen:

Odpowiedz do tematu