Pajero Sport - rorzad 3.0 v6
carsontaxi - 24-01-2017, 16:20 Temat postu: rorzad 3.0 v6 witam . ile robicie 3.0 v6 na rozrządzie ? nie mam pojecia kiedy byl wymieniany ,silnik jest pewnie kolizyjny
goral54 - 27-01-2017, 18:00
Kolego ... tak troszkę niezrozumiale piszesz ... co to znaczy silnik kolizyjny ?
Dwa ... sugerujesz się stanem licznika jeśli chodzi o wymianę rozrządu ?
Ja jak kupuje auto to bez względu na to co było robione w/g poprzedniego właściciela lub w/g tego co "niby" pokazuje licznik sam robię to co uważam za stosowne a są to m. in. płyny, oleje i rozrząd ... ot ... takie podstawowe rzeczy
carsontaxi - 28-01-2017, 17:10
samochod dopiero kupiony , stan licznika 260 tys , brak jakichkolwiek karteczek z opisem lub data wymiany oleju , niewiem jak dlugo nim bede jezdzil i zastanawiam sie nad wymiana rozrzadu i oleju w skrzyni. silnik chodzi cichutko ,skrzynia ok. ciekawi mnie czy ten silnik jest kolizyjny czyli przy zerwaniu paska silnik bedzie szrot, wiem ze sa silniki bezkolizyjne np.audi
zbyszekm2 - 01-02-2017, 10:51
carsontaxi napisał/a: | samochod dopiero kupiony , stan licznika 260 tys , brak jakichkolwiek karteczek z opisem lub data wymiany oleju , niewiem jak dlugo nim bede jezdzil i zastanawiam sie nad wymiana rozrzadu i oleju w skrzyni. silnik chodzi cichutko ,skrzynia ok. ciekawi mnie czy ten silnik jest kolizyjny czyli przy zerwaniu paska silnik bedzie szrot, wiem ze sa silniki bezkolizyjne np.audi |
Schemat jest zawsze takie, że zawsze po zakupie wymienia się filtry, oleje i rozrząd.
|
|
|