To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - rorzad 3.0 v6

carsontaxi - 24-01-2017, 16:20
Temat postu: rorzad 3.0 v6
witam . ile robicie 3.0 v6 na rozrządzie ? nie mam pojecia kiedy byl wymieniany ,silnik jest pewnie kolizyjny
goral54 - 27-01-2017, 18:00

Kolego ... tak troszkę niezrozumiale piszesz ... co to znaczy silnik kolizyjny ?
Dwa ... sugerujesz się stanem licznika jeśli chodzi o wymianę rozrządu ? :D

Ja jak kupuje auto to bez względu na to co było robione w/g poprzedniego właściciela lub w/g tego co "niby" pokazuje licznik :) sam robię to co uważam za stosowne a są to m. in. płyny, oleje i rozrząd ... ot ... takie podstawowe rzeczy :)

carsontaxi - 28-01-2017, 17:10

samochod dopiero kupiony , stan licznika 260 tys , brak jakichkolwiek karteczek z opisem lub data wymiany oleju , niewiem jak dlugo nim bede jezdzil i zastanawiam sie nad wymiana rozrzadu i oleju w skrzyni. silnik chodzi cichutko ,skrzynia ok. ciekawi mnie czy ten silnik jest kolizyjny czyli przy zerwaniu paska silnik bedzie szrot, wiem ze sa silniki bezkolizyjne np.audi
zbyszekm2 - 01-02-2017, 10:51

carsontaxi napisał/a:
samochod dopiero kupiony , stan licznika 260 tys , brak jakichkolwiek karteczek z opisem lub data wymiany oleju , niewiem jak dlugo nim bede jezdzil i zastanawiam sie nad wymiana rozrzadu i oleju w skrzyni. silnik chodzi cichutko ,skrzynia ok. ciekawi mnie czy ten silnik jest kolizyjny czyli przy zerwaniu paska silnik bedzie szrot, wiem ze sa silniki bezkolizyjne np.audi

Schemat jest zawsze takie, że zawsze po zakupie wymienia się filtry, oleje i rozrząd.