To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Rozpórka - Lancer CYxA

Anonymous - 19-01-2009, 00:49
Temat postu: Rozpórka - Lancer CYxA
STRUT TOWER BAR - INTENSE, RALLIART, 1.8(DIESEL ENGINE) INFORM.
STRUT TOWER BAR REMOVAL AND INSTALLATION

Mam pytanko, czy ktoś moze wie gdzie dorobie sobie rozpórki na przod do Lancera x ? Nigdzie nie ma a z usa wygladaja mało masywnie jakos;/ ma ktos jakis pomysl kto jak i za ile by zrobil ?

Jestem z okolic Katowic.

SHARKI - 19-01-2009, 18:21

znaleźć kowala
tomekrvf - 19-01-2009, 19:08

Kupić oryginalną od Lancera. Koszt około 800PLN.
piomic - 19-01-2009, 20:00

Kupić intense - od razu odpadnie Ci problem z halogenami i będziesz miał lepsze audio...
Anonymous - 19-01-2009, 22:06

To ze nie wyglada solidnie nie znaczy ze nie spelni swojej roli.
piomic - 19-01-2009, 22:19

Zwłaszcza, że siły działają wzdłuż rozpórki, nie w poprzek. Swoją drogą swojej jeszcze nie widziałem, a jeżdżę od października... To chyba dobrze?
tomekrvf - 19-01-2009, 23:22

piomic napisał/a:
Swoją drogą swojej jeszcze nie widziałem, a jeżdżę od października... To chyba dobrze?

Dobrze że nie zaglądasz pod maskę? Moim zdaniem źle.

piomic - 19-01-2009, 23:38

Rozpórka nie jest pod maską tylko pomiędzy przednimi kołami (jeśli dobrze widzę w katalogu).
Ta łącząca gniazda u góry jest mi znana, co więcej widziałem również jej siostrę w EVO i wiem, czym się różnią (a jest to istotna różnica i nie polega na grubości).
A pod maskę czasem zaglądam. Z racji błota płyn w spryskiwaczach często się kończy. :wink:

tomekrvf - 20-01-2009, 00:48

piomic napisał/a:
Rozpórka nie jest pod maską tylko pomiędzy przednimi kołami (jeśli dobrze widzę w katalogu).

W Lancerze raczej nie ma potrzeby montowania rozpórki pomiędzy wahaczami ponieważ rama pomocnicza do której przykręcone sa wahacze jest płaska i sztywna.

piomic - 20-01-2009, 07:49

Nie wiem, nie znam się. Wiem tylko, że w katalogu w opisie wersji intense figuruje płaska rozpórka pomiędzy przednimi kołami na obrazku widoczna poniżej silnika. Sądziłem (być może błędnie), że o ten kawałek stali chodzi. Natomiast rura łącząca kielichy u góry jest mi znana, sądziłem jednak, że występuje we wszystkich wersjach, więc po co ktoś by jej szukał...
Anonymous - 20-01-2009, 08:16

piomic napisał/a:
Natomiast rura łącząca kielichy u góry jest mi znana, sądziłem jednak, że występuje we wszystkich wersjach, więc po co ktoś by jej szukał...
Wystepuje z 1.8 od wersji intense a w dieslach w kazdej wersji.
piomic - 20-01-2009, 14:05

Ali-En napisał/a:
Wystepuje z 1.8 od wersji intense a w dieslach w kazdej wersji.
Tak, wiem. Po prostu w katalogu jest narysowana POD silnikiem, nie NAD - stąd błędny wniosek, że to nie o to chodzi.
mobista - 05-06-2009, 08:12
Temat postu: [CY3A 1.8] Lancer Sportback - rozpórka kielkichów przednich.
Przymierzam się do zakupu rozpórki. Czy ktoś może już ją zakładał do Lancer'a? Jakie są odczucia/różnice w prowadzeniu samochodu?
fargo - 05-06-2009, 08:56

Ja mam fabryczną to nie wiem jak się śmiga bez.... \:D/
Luk - 05-06-2009, 10:44

Tak naprawdę to musiałbyś się przejechać wersją z rozpórką i bez pod rząd i na tej samej trasie... Lancer ma i tak sporą sztywność karoserii i nie jestem pewien, czy w normalnej jeździe zauważył byś różnicę. Ja np. myślę, że wykorzystuję możliwości samochodu na maks. 50%, a jak raz pojechałem na 100% (zakręt z piskiem i tyłek mi wywiozło - zadziałała kontrola trakcji) to widzę że była to już jazda na krawędzi kwalifikująca się na tor, a nie normalną drogę :)
Do sportu - warto założyć (ale normalny Sportback i tak nie będzie nigdy sportowym autem), do normalnej jazdy - wg mnie nie ma potrzeby.