To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Coś nowego dla regionu - czyli czapki regionalne

grzesiopol - 06-02-2017, 15:22
Temat postu: Coś nowego dla regionu - czyli czapki regionalne
Jako, że nie potrafię siedzieć na tyłku rzucam propozycje abyśmy stworzyli coś nowego.
Np czapkę

Z tego co już ustaliłem w zaprzyjaźnionej firmie możliwość haftu w każdym miejscu oprócz daszka, czapki nie są u nich szyte więc nie ma takiej możliwości. Ewentualnie możemy zakupić sobie czapki takie jak wyżej i uzupełnić je o nasze zachcianki.

Tomi89 - 06-02-2017, 17:26

Czapka spoko, można zamówić na alliexpress taka jak wyżej są w cenie znalazłem za 6,5$ z przesyłką może też taniej by się znalazło do wyboru czarna albo biała jest. Nie wiem jak u nas w PL z cenami za takie.
grzesiopol - 06-02-2017, 21:41

W PL 44 złoty plus przesyłka, na ali znalazłem najtaniej za 4,49$. Dwie jutro zamawiam na próbę, białą i czarną :mrgreen: w cenie 6,65$ za sztukę z darmową przesyłką.

Popatrzę jeszcze na stronach producentów czapek, czysta czapka to coś około 8 zł. W "mojej" firmie koszt czapki to chyba coś koło 6-7 zł. ale nie robią haftu na daszku. A w moim projekcie który gdzieś tam się kręci w głowie potrzebny jest haft na daszku. Zobaczę na necie jaką można sobie konfigurację zrobić takiej czapeczki.

Lucek_37 - 06-02-2017, 22:23

Grzesiu dobry pomysł. Ja w ciemno biorę dwie albo trzy bo mało chodzę ale dużo gubię :D
zet-em - 08-02-2017, 18:48

Dla mnie jest super ta na zdjęciu. Chętnie wezmę jedną (albo dwie) :)
grzesiopol - 08-02-2017, 20:33

Jak otrzymam to postaram sie na marcowego spota wziąć obydwie, tj. białą i czarną. Zobaczymy jak to wygląda i ewentualnie mogę zamówić wiekszą ilość na aliexpress. Tylko przesyłka długo idzie i trzeba będzie sie uzbroić w cierpliwość.
tomasek - 09-02-2017, 20:10

Wypadało by ją jeszcze oznaczyć jako lubelskie :wink:
Jaro1974 - 09-02-2017, 21:19

tomasek napisał/a:
Wypadało by ją jeszcze oznaczyć jako lubelskie :wink:

Otóż to :mrgreen:

grzesiopol - 01-03-2017, 20:28

Czapki wczoraj dostałem - wysyłka z Estonii więc w miarę szybka dostawa. Co prawda w dniu spota pracuje ale postaram się zajrzeć z czapkami na chwilę.

[ Dodano: 08-03-2017, 21:30 ]
Niestety nie będzie mnie w niedzielę na spocie, ale mój zastępca będzie :mrgreen: i może weźmie czapki żeby pokazać. Z tego co widzę to raczej nie ma sensu dorabiać napisów. Chyba, że na bokach czapki np. lubelskie lub mitsumaniaki albo aba te napisy po jednym na stronę.
Ewentualnie można poszukać jakiejś firmy która nam uszyje czpki wg. naszego projektu. Ale musicie mi pomóc znaleźć taką firmę, resztę damy radę zrobić sami.

[ Dodano: 13-03-2017, 21:27 ]
Pytanko kontrolne a właściwie kilka.
1. Czy czapki mają być jednego koloru czy ze wstawkami np. jak ta poniżej?

2. Jaki kolor kolory?

3. Co umieszczamy na czapkach i gdzie?

Moja propozycja to:
Czapka tak jak na zdjęciu w kolorze głównym czarnym, z wstawką na daszku w kolorze niebieskim zbliżonym do tego co nasze koszulki i lamówka w kolorze białym. Dodatkowo napis mitsumaniaki lub lubelskie na daszku. Na środku czapki tylko diamenty. Z boku po lewej napis lubelskie lub mitsumaniaki (zamiennie z napisem z daszka czyli albo to albo to). Regulacja na blaszkę z tłoczeniem diamentów.
O takie coś mi chodzi jak poniżej

Może jakieś inne propozycje?????

Jaro1974 - 13-03-2017, 21:36

Grześ powiem Ci że czarne z tą wstawką niebieskiego byłoby git. Co do napisów to lubelskie na daszku a mitsumaniaki z boku. Tak ja to widzę. Uważam że inny kolor czapki nie byłby taki ładny to raz a dwa to na innym kolorze diamenty by gdzieś się zgubiły. Ja bym obstawiał tą opcję kolorystyczną podaną przez Ciebie.
tomasek - 13-03-2017, 21:41

Popieram Jarosława :mrgreen:
plecho1 - 13-03-2017, 21:56

Też mi się podoba i pewnie z dwie bym zamówił :)
Tomi89 - 13-03-2017, 21:57

Podbijam w to co wyzej :twisted:
Jaro1974 - 13-03-2017, 21:58

Grzesiek Ty rób listę na czapki lepiej :twisted: :wink:
Lucek_37 - 13-03-2017, 22:00

Wchodzę w to.