Carisma - Ogólne - Cari Dodatkowe wyposażenie
Sylwan - 12-02-2017, 16:56 Temat postu: Cari Dodatkowe wyposażenie Witam
Ostatnio zacząłem się zastanawiać nad zamontowaniem do mojej Cari czegoś dodatkowego, chodzi o min:
- zmiana konsoli klimatyzacji z manualnej na elektryczną
- zmiana licznika prędkości na taki, który wyświetla przebieg
- dołożenie ogrzewania foteli
- dołożenie tempomatu
- blokada otwierania okien
+ ewentualnie wymiana wyświetlacza na poliftowy
I tu się rodzi pytanie, co z tych rzeczy jest możliwe do zrobienia a nad czym nawet nie warto się zastanawiać. Auto to Cari rok 1997.
remi - 14-02-2017, 11:48
Klimatyzacja, bez problemu. Dokładne opisy masz na forum. Pamiętaj, że nie wystarczy zmienić samej konsoli, zmieniasz całą masę rupieci. Grzane fotele...praktycznie plug & play, podobno wypada zamontować mocniejszy alternator. Blkada otwierania okien??? Jest oryginalna na panelu sterowania szybami. Reszta rzeczy chyba nie ma sensu.
dexter1992 - 14-02-2017, 21:09
Zakładałem grzane fotele wszystko pasuje i nie grzebałem nic z alternatorem
Piwor - 15-02-2017, 23:04
Sylwan napisał/a: | - zmiana konsoli klimatyzacji z manualnej na elektryczną |
Deska do zdjęcia, wymiana zestawu nagrzewnic manualnych, na te z serwami + instalacja.
Sylwan napisał/a: | - zmiana licznika prędkości na taki, który wyświetla przebieg |
UKP tak. Licznik typu GDi? Nie podejdzie. Średnie spalanie itp ogarnia ECU. 1.6 przedlift nie potrafi.
Sylwan napisał/a: | - dołożenie ogrzewania foteli |
Włączniki + fotele (maty grzewcze) p&p.
Sylwan napisał/a: | - dołożenie tempomatu |
W przedliftach jedynie w 1.8 SOHC bardzo rzadko. Sam poluje na włącznik. Straszna robota + dużo kabli.
Sylwan napisał/a: | - blokada otwierania okien |
Przy elektrycznie sterowanych to jest w podstawie. Chyba, że chodzi o coś innego.
Sylwan napisał/a: | + ewentualnie wymiana wyświetlacza na poliftowy |
To już jest kosmos.
Sylwan napisał/a: | I tu się rodzi pytanie, co z tych rzeczy jest możliwe do zrobienia a nad czym nawet nie warto się zastanawiać. Auto to Cari rok 1997. |
Jak wyżej.
damo1901 - 18-02-2017, 19:26
Piwor napisał/a: | W przedliftach jedynie w 1.8 SOHC bardzo rzadko. Sam poluje na włącznik. Straszna robota + dużo kabli. |
Napisz na FB do Kamil Madej. Miał przełączniki tempomatu jakiś czas temu
Piwor - 20-02-2017, 21:07
Eee, nie posiadać twarzoksiązki. Jakoś inaczej?
damo1901 - 22-02-2017, 20:04
Podałem linka osobiście do tego tematu może w skrzynce zapytanie zostawił
meydey000 - 24-02-2017, 21:48
Jak coś to mam przełączniki do tempomatu. Jeszcze mam. Ba... cały mechanizm jeszcze powinien być. Info na pw lub fb
|
|
|