Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Check Engine i nie odpala
Adrianoo99 - 17-02-2017, 14:26 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Check Engine i nie odpala Witam,we wtorek jechałem swoją mitsubishi,paliwo na rezerwie i nagle zaczął się dusić i wyskoczył błąd od silnika ale zaraz zgasł i jechałem dalej przejechałem 100m znowu zapaliło się i zgasł.Mówię cholera pewnie zabrakło mi paliwa dolałem 4l bo miałem w bańce ale nie odpalił.Ciągle pali się check engine i nie odpala jak myślicie jaka przyczyna?
apg2312 - 17-02-2017, 14:59
Adrianoo99 napisał/a: | jak myślicie jaka przyczyna? |
Auto się zepsuło ?
Forumowa wróżka jest na urlopie macierzyńskim, a kot stłukł szklana kulę.
Sprawdź, jaki to błąd, inaczej to będzie wróżenie z fusów.
Adrianoo99 - 17-02-2017, 15:03
Jest u mechanika już
plecho1 - 17-02-2017, 22:44
Napisz który to rocznik bo od tego zależy sposób diagnostyki. Troszkę Cię postraszę, Miśki są dość ciężkie w diagnostyce a w szczególności GDI więc może być tak, że mechanik za bardzo nie będzie wiedział jak ugryźć ten silnik.
I radzę Ci abyś nie jeździł tym autkiem (zresztą inne też niezbyt to lubią) notorycznie na rezerwie bo nie dość, że pompa w zbiorniku szybko Ci padnie to jeszcze naciągnie do tego dość czułego na słabe paliwo układu syf z dna zbiornika.
Adrianoo99 - 18-02-2017, 10:48
plecho1 napisał/a: | Napisz który to rocznik bo od tego zależy sposób diagnostyki. Troszkę Cię postraszę, Miśki są dość ciężkie w diagnostyce a w szczególności GDI więc może być tak, że mechanik za bardzo nie będzie wiedział jak ugryźć ten silnik.
I radzę Ci abyś nie jeździł tym autkiem (zresztą inne też niezbyt to lubią) notorycznie na rezerwie bo nie dość, że pompa w zbiorniku szybko Ci padnie to jeszcze naciągnie do tego dość czułego na słabe paliwo układu syf z dna zbiornika. |
Rocznik 98'
plecho1 - 18-02-2017, 19:53
Tak jak Ci już pisałem, sprawdź błędy sam według tej instrukcji http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981 bo niektóre testery nie potrafią się komunikować z tym standardem Mitsubishi.
Anonymous - 21-02-2017, 19:02
misiek2045 - 17-03-2017, 17:26
mialem tak samo tylko u mnie najpierw mrugal check a potem sie swiecil okazalo sie ze mam problemy z czujnikiem polozenia przepustnicy
|
|
|