Chcę Kupić Pajero - Pajero III szukam do zakupu...
Wasyl1969 - 19-02-2017, 12:21 Temat postu: Pajero III szukam do zakupu... Przy okazji pierwszej wizyty witam szanownych kolegów.
Od pewnego czasu szukam do zakupu Pajero III. Znalazłem taką ofertę:
https://www.otomoto.pl/of...e-ID6yLsB7.html
Co możecie mi poradzić w rozmowie z właścicielem, na co zwrócić uwagę przy okazji egzemplarza z tego ogłoszenia. Proszę o opinie
[ Dodano: 19-02-2017, 14:19 ]
Może ktoś zna ten egzemplarz... Jakieś sugestie?
Azael1975 - 19-02-2017, 16:42
Rozmowa rozmową, zawsze jest różowo
Trzeba pojechać i zobaczyć i od razu zaznaczyć że chcesz w ASO sprawdzić.
piotras78 - 19-02-2017, 16:47
I najlepiej jechać z gotową listą rzeczy i nie kupować pierwszego
Obejrzyj 3-5 najbliżej Ciebie i wtedy pomyśl czy Ci się któraś sztuka opłaca czy może lepiej czekać albo kupować gdzieś dalej.
Wasyl1969 - 19-02-2017, 17:03
Co racja to racja...
Widzę tutaj manualną skrzynię. Ta wersja pewnie ma dwumasę, z tego co się orientuję automat jej nie ma. Zastanawiam się co jest bardziej awaryjne a co bardziej niezawodne. Może jakaś podpowiedź?
[ Dodano: 19-02-2017, 17:22 ]
To jeszcze mam takiego bardziej na miejscu ale cena już troszką wysoka:
http://allegro.pl/mitsubi...99.html#thumb/7
ktoś oglądał? Bardzo byłbym wdzięczny o kilka słów od oglądającego.
Azael1975 - 19-02-2017, 17:31
Z krótkimi ten problem że więcej z nich topionych w błocie. Trzeba wziąć na to poprawkę.
piotras78 - 19-02-2017, 17:33
Wasyl1969 napisał/a: | a wersja pewnie ma dwumasę, z tego co się orientuję automat jej nie ma. Zastanawiam się co jest bardziej awaryjne a co bardziej niezawodne. Może jakaś podpowiedź? |
Wbrew obiegowej opinii nie bałbym się o dwumasę, bo choć ten element się zużywa i kosztuje to jednak imho zmniejsza obciążenia na napędzie i w dłuższym okresie czasu moim zdaniem przyniesie korzyści. Ponadto w naszym kraju panuje dziwna tendencja do motoryzacyjnego pogaństwa- wierzy się w jakieś dziwne rzeczy. Kupując diesla najlepiej od razu wyciąć dpf i wywalić dwumasę, nawet jeśli te elementy są sprawne. Co moim zdaniem jest złe, dpf wprowadza całą masę szkodliwych pyłów do atmosfery a dwumasa zmniejsza wibracje.
Ale to tylko moje zdanie związane z użytkowaniem innych aut, z pajero nie miałem jeszcze takiego kontaktu
Wasyl1969 - 11-03-2017, 16:17
Taki znalazłem okaz... w zasadzie wszystkie wymienione części w kwocie wystawionej ceny samochodu... Coś chyba bogaty ten gość
http://allegro.pl/pajero-...74.html#thumb/8
Ktoś zna ten samochód? Spodziewam się że ktoś się zgłosi, proszę o komentarz
PiotrKw - 11-03-2017, 19:24
Skontaktuj się na forum ze zbyszek2m czyli z e-pajero . Sprzedający pisze , ze u nich robił sporo rzeczy .
Wasyl1969 napisał/a: | w zasadzie wszystkie wymienione części w kwocie wystawionej ceny samochodu... Coś chyba bogaty ten gość |
Tak to jest jak kupuje samochód ktoś, kogo na niego stać . Wiem , to w Polsce niecodzienne ogłoszenie ale tak bywa , że ludzie mający pieniądze inwestują w pojazd i przy sprzedaży nie jest możliwe ich odzyskanie bo ten egzemplarz musiał by kosztować z 70 tyś zł.
Warto od takiej osoby nabyć samochód , w odróżnieniu od sprzedających- handlarzy , którzy piszą iż wykonali remont samochodu za połowę jego wartości rynkowej i sprzedają go za pół darmo .
Wasyl1969 - 11-03-2017, 21:15
Wysłałem pytanie na priv, ale czy odpowie??? Mam chętkę na ten samochód od dłuższego czasu ale przez chwilę zniknął z Allegro.
|
|
|