To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - [Cari 1.8] Carisma ...warto??:>

Anonymous - 14-03-2007, 22:06
Temat postu: [Cari 1.8] Carisma ...warto??:>
Witam mam pytanie czy warto kupować Carisme z silnikiem 1.8 GDI czy jest on waszym zdaniem nie najlepszy ???
Mario - 14-03-2007, 22:08

Według mnie carisma z silnikiem GDI by była dobrym a nawet bardzo dobrym wyborem...To spora moc pod stopą :P , a przy spokojnej jeździe bardzo mało pali...
Serdeczenie polecam ten silniczek

mlun - 14-03-2007, 22:58

A masz już coś na oku czy dopiero sie rozglądasz? Najlepiej jak się przejdziesz i sam ocenisz czy warto:P
Robson86 - 15-03-2007, 14:18

joiw napisał/a:
Witam mam pytanie czy warto kupować Carisme z silnikiem 1.8 GDI czy jest on waszym zdaniem nie najlepszy ???

MaRIo_ napisał/a:
Według mnie carisma z silnikiem GDI by była dobrym a nawet bardzo dobrym wyborem...To spora moc pod stopą , a przy spokojnej jeździe bardzo mało pali...

Przyspieszenie jest wiecej niz zadowalajace, naprawde potrafi wcisnac w fotel ( moze nie jest takie jak w Twoim 3000GT :P ...ale naprawde daje rade), ...spalanie jest rewelacyjne....w tej chwili patrzac na komp pali mi (po miescie) jakies 7,0-8,0 litrow (przy wcale nie wolnej jezdzie :wink: )...a da sie i nizej na trasce kiedys widzialem 3,5l/100KM :shock: :mrgreen: ale to byla rownomierna i wolna jazda na 5tce bez obciazenia. (to spalanie osiagnalem sam wiec nie ma tu mowy o jakims oszustwie... ewentualnie mozna doliczyc +/- 0,5 litra na ewentualne bledy w podanych przez komp wartosciach...)
Odnosnie ogolu
...to duzo zalezy od konkretnego egzemplarza a wlasciwie od osoby ktora jezdzila autkiem wczesniej. Jesli dbala jako tako o silnik (terminowa wymiana olejow, przeglady, itp) to nie masz w zasadzie sie czego bac, jesli jest natomiast odwrotnie to moze byc ciezko...a w zasadzie drogo :?
Aha...tak w roli przypomnienia do GDI nie mozna zalozyc gazu!!! (wyjatek to taki holenderski gaz za ok bodajrze 3000 euro) wiec jak GDI to only PB95< :twisted:
pozdroo

saphire - 15-03-2007, 16:48

Fakt że GDI jest miodne tym bardziej jak się jeszcze ma ten wspaniały automacik :) :badgrin:
Mario - 15-03-2007, 19:58

hmm....ja osobiście preferuję jazde autem z manualną skrzynią biegów... :p