Ubezpieczenia - OC/AC
Candles - 28-02-2017, 15:18 Temat postu: OC/AC Cześć! Zakładam nowy wątek, bo pozostałe są już przedawnione. U jakich ubezpieczycieli zabezpieczacie swoje auta i dlaczego akurat u nich?
sam szukam ubezpieczenia i chętnie dowiem się jak wygląda ten temat w praktyce.
Dancerk - 01-03-2017, 10:14
rynek tak naprawdę jest zawalony osobami zajmującymi się ubezpieczeniami, więc cięzko cokolwiek powiedzieć. zazwyczaj kierowcy mają tego samego ubezpieczyciela od wielu lat - często nie zważając na ceny. po prostu z zwykłej sympatii czy przyzwyczajenia
mjsystem - 02-03-2017, 15:31
Dancerk napisał/a: | rynek tak naprawdę jest zawalony osobami zajmującymi się ubezpieczeniami, więc cięzko cokolwiek powiedzieć. zazwyczaj kierowcy mają tego samego ubezpieczyciela od wielu lat - często nie zważając na ceny. po prostu z zwykłej sympatii czy przyzwyczajenia | ...lub odwrotnie, ja co roku szukam najtańszego na kilku portalach dedykowanych. Zamawiam on-line. A czy to będzie X czy Y, to mam to w
mkm - 02-03-2017, 23:17
Candles, czytaj Forum - takm znajdziesz info.
Ten temat nie ma sensu z prostego powodu - ilość zniżek/zwyżek, ilość ubezpieczycieli (którzy wg. mnie stosują zmowę cenową, wysokość podstawy ze względu na województwo, wiek i staż kierowcy itp. itd.
ostatnio również "ćwiczenie refleksu" czyli wstrzelenie się w dobrą ofertę danego dnia - taka nowinka wśród niektórych TU.
Polecam brokera ubezpieczeniowego (tylko nie chytrego na prowizję!) lub dostępne w sieci porównywarki.
mjsystem - 03-03-2017, 12:33
mkm napisał/a: | również "ćwiczenie refleksu" czyli wstrzelenie się w dobrą ofertę danego dnia | Potwierdzam, można dwie stówki zaoszczędzić za darmo
Candles - 03-03-2017, 13:46
mkm napisał/a: | Candles, czytaj Forum - takm znajdziesz info.
Ten temat nie ma sensu z prostego powodu - ilość zniżek/zwyżek, ilość ubezpieczycieli (którzy wg. mnie stosują zmowę cenową, wysokość podstawy ze względu na województwo, wiek i staż kierowcy itp. itd.
ostatnio również "ćwiczenie refleksu" czyli wstrzelenie się w dobrą ofertę danego dnia - taka nowinka wśród niektórych TU.
Polecam brokera ubezpieczeniowego (tylko nie chytrego na prowizję!) lub dostępne w sieci porównywarki. |
tak, zdaję sobie z tego sprawę. ale też chodzi mi o samą współpracę z ubezpieczycielem w razie szkody. niektórzy się ociągają trzeba długo czekać na pewne sprawy. z brokerem, sam wiesz jak jest, wez znajdz kogoś... dzisiaj wszyscy chcą kantować
[ Dodano: 03-03-2017, 13:51 ]
mjsystem napisał/a: | mkm napisał/a: | również "ćwiczenie refleksu" czyli wstrzelenie się w dobrą ofertę danego dnia | Potwierdzam, można dwie stówki zaoszczędzić za darmo |
tak, ale oferta, która dziś jest tania i korzystna jutro okazuje się niekorzystna
mjsystem - 03-03-2017, 13:54
Candles napisał/a: | wez znajdz kogoś... dzisiaj wszyscy chcą kantować | Nie kantować, tylko liczyć, że większość klientów nie czyta OWU. Ludzie są sami sobie winni własnej naiwności.
Candles - 05-03-2017, 18:50
i to jest to, prawie nikt nie czyta. niby naiwność, ale wiesz jak to jest z takimi... słodko gadają, to większość lapie od razu zaufanie.
piotras78 - 05-03-2017, 23:21
mjsystem napisał/a: | Nie kantować, tylko liczyć, że większość klientów nie czyta OWU. Ludzie są sami sobie winni własnej naiwności. |
OWU dla OC masz wszędzie takie same, determinuje to ustawa o ubezpieczeniach.
Co innego AC, ale i tak nie mając sporej wiedzy prawniczej nie dasz rady niczego samemu ogarnąć. Na zmianę umowy nie licz jeśli jesteś klientem indywidualnym.
Candles - 07-03-2017, 10:32
znajomy wczoraj polecił mi sprawdzenie ofert ubezpieczycieli na rankomacie? co sadzicie?
Bizi78 - 07-03-2017, 11:06
Oczywiście sprawdzić możesz, to tylko parę minut zajmie .
Ja sprawdzałem prawie wszędzie na necie a i tak najtaniej mi wyszło u agenta.
piotras78 - 07-03-2017, 21:56
Cytat: | Oczywiście sprawdzić możesz, to tylko parę minut zajmie .
Ja sprawdzałem prawie wszędzie na necie a i tak najtaniej mi wyszło u agenta. |
+1.
amaj - 27-05-2017, 10:24
Bo dobry agent może sporo zniżek dać. Ale to jest tajemnica poliszynela.
eremita - 27-05-2017, 18:56
Przy galu wiele firm dla mnie odpada bo nie chce dać AC bo za stary jest
Jam mam sprawdzonych dwóch agentów i między nimi wybieram a i klika razy ubezpieczyłem przez Mbank tak że tu też sprawdzam.
rej - 30-05-2017, 13:36
Z AC to jest taki problem, że mocno podrożało. Z kwoty które płaciłem około 1 tys zł rocznie, obecnie trzeba zapłacić 2 tys. No lekka przesada moim zdaniem.
To na co należy zwracać uwagę moim zdaniem to aby nie dawać podstaw do regresu OC. A istnieje takie ryzyko.
Poniżej przykład w OWU jak to wygląda:
|
|
|