To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Renowacja wału

kesikp - 01-03-2017, 09:05
Temat postu: Renowacja wału
Witam. Czy ktoś może pomóc mi namierzyć część zaznaczoną na zdjęciu. Jest to tylna część wału napędowego. Musze wymienić ten element. Nie mogę znaleźć tej części. Może ktoś zna nr katalogowy tego elementu. A może nie da się kupić tego elementu oddzielnie bo to jest część większej.

Może ktoś posiada rysunek schematyczny z rozpisem części wału?

mario998 - 01-03-2017, 15:04

witaj ta częśc która zanaczyłes to przegub homokinetyczny zeby go zdemontowac musisz zdjac ten okrągły dekielek pod nim masz zabezpieczenie frezu które zdejmujesz i masz juz przegub osobno poniżej masz katalog częsci od braci zza wschodu wpiszesz vin swojego turbo i znadziesz sobie wszyskie potrzebne informacje anumer katalogowy przegubu to MB661414

http://japancars.ru/index...alog/mitsubishi

kesikp - 01-03-2017, 19:26

Dziękuje kolego, na pewno ta strona jeszcze mi się przyda. Nr części, którą mi podałeś nie jest tą, o którą mi chodzi. Wychodzi na to że jest to MN168424 i cena tego to jakieś 8500zł. I tak taniej bo w serwisie powiedzieli 11500zł. Według serwisu tego się nie rozbiera i wymienia jako całość.

Ale poszukałem i wydaje mi się że znalazłem:

https://www.przeguby.pl/p...er/pajero/l200/

Teraz muszę zapytać dokładnie mechanika czy to jest faktycznie to co potrzebuje.

mario998 - 01-03-2017, 20:37

Numer który podałes to numer całego walu a ty zaznaczylas na zdjeciu przegub ale mniejsza o wiekszośc , to powiedz mi jesli w według serwisu przegubu sie nie rozbiera to jak masz zamiar zdjąć stary przegub z wału i wymienic go na nowy bez otwierania bo ja nie mam zielonego pojęcia . Pozdrawiam i życze wytrwałości w naprawach i nie bierz do siebie wszystkich inforacji które podają ci w serwisie .
staszq2 - 03-03-2017, 14:14

kesikp napisał/a:
Wychodzi na to że jest to MN168424 i cena tego to jakieś 8500zł. I tak taniej bo w serwisie powiedzieli 11500zł.

Używka 50-100 zł jak się dobrze poszuka.