To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - Układ hamulcowy (rurka) L200 2007r

PiotrasL200 - 15-03-2017, 19:22
Temat postu: Układ hamulcowy (rurka) L200 2007r
Dobry wieczór Państwu :)

Dzisiaj w tak pięknych okolicznościach przyrody zgniła mi stalowa rurka (przewód hamulcowy). Przy samej końcówce, lewe tylne koło. Czyli została sama rurka, zgniły koniec został w końcówce przy elastycznym wężyku.
Czy szanowni Forumowicze mogą coś podpowiedzieć co zrobić, aby Ela mogła hamować w należyty sposób? :lol:

pozdrawiam

Zuzia - 15-03-2017, 21:16

Wymienić, przy okazji zmieniasz płyn ,odpowietrzasz i dalej jazda. Ja tył zmieniałem zimą i przy okazji przód w oplotach stalowych.
PiotrasL200 - 16-03-2017, 07:03

hej
Ale mam wymienić całą rurkę aż do pompy ABS do komory silnika?

Zuzia - 16-03-2017, 07:29

Wrócę do domu to sprawdzę jak u mnie to jest zrobione. Po 12 będę wiedział.

Przepraszam za opóźnienie ,.mam wymieniony cały tył , tak wyszło najszybciej. Cokolwiek to znaczy ,to z ust mojego mechaniora płynie prawda. Wymienił przewody po całości bo nie wyglądały najlepiej, dorabiał sam.

Papaj - 21-03-2017, 15:14

Kupujesz rurkę miedzianą z metra i złączki z końcówkami. Załatwiasz sobie maszynkę do zarabiania przewodów i jedziesz. Ja w starej el-ce ciąłem stalowe przewody pod fotelem kierowcy. Reszta poszła na miedzi łącznie z korektorem i tylnym mostem. Zapewne końcówki do elastyków i cylinderków odzyskasz po demontażu. Reszta idzie na standardowych rozmiarach i skrętkach. Np. taki zestaw