To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Techniczne - Wymiana Sprzęgła.

Dolar18 - 23-03-2017, 19:02
Temat postu: Wymiana Sprzęgła.
Witam wszystkich, Niedawno stalem sie posiadaczem MSW 2.0 b-g 2004.Jest to moje pierwsze auto tej marki.Mam nadzieje ze bede zadowolony z zakupu :D .Niestety w aucie sprzeglo mam do wymiany,slizga sie strasznie i łożysko wyje jak szalone.Skrzynia manualna.Sprzeglo zamiezam wymienic wspolnie z zaprzyjaznionym mechanikiem,sek w tym ze ani ja ani on jeszcze z Mitsubishi niemielismy do czynienia,jezeli ktos mial do czynienia z wymiana sprzegla w tym aucie z tym silnikiem prosze o dobre rady,zeby jak najsprawniej sie za to wziasc.Kazda rada na wage zlota.Z gory dziekuje.
robertdg - 23-03-2017, 21:49

Demontaż pólosi, demontaż osprzętu nad skrzynia(od filtra powietrza, akumulatora, etc), podparcie albo zawieszenie silnika, demontaz belki wzdłuznej z poduszkami od skrzyni, poluzowanie śrub mocujacych skrzynie, demontaz poduszki skrzyni, odkrecenie śrub łaczacych silnik ze skrzynia w tym rozrusznika, demontaz skrzyni
Dolar18 - 23-03-2017, 22:09

Niewiem czy juz padlo na forum te pytanie ale ile wrazie co do skrzyni wlezie oleju?i jaki ?
robertdg - 24-03-2017, 08:29

2,1litra 75W90
Dolar18 - 27-03-2017, 21:26

Jutro wymiana mam nadzieje ze pojdzie spoko.Jeszcze pytanko o momenty dokrecenia srub na kole i docisku sprzegla.
wagon78 - 28-05-2017, 12:24

dałem do zrobienia sprzęgło 5 mieśiecy temu w MSW 2.0 b-g. trochę mnie to wyniosło bo zawieszenie ( wachacze jeszcze mi wymienił gość.. a teraz skrzynia biegów szfankuje... czy mogła być niedokręcona ????