Outlander II GEN Techniczne - [II 2.2 DID] Wymiana tarcz+klockow ANKIETA
supeer - 25-03-2017, 20:21 Temat postu: [II 2.2 DID] Wymiana tarcz+klockow ANKIETA Czas na wymiane przednich hamulców, komplet tarcz + klockow.
Prosze Was o porade, ktory zestaw byscie wybrali.
1. TARCZE ZIMMERMANN SPORT + KLOCKI ZIMMERMANN
2. TARCZE ZIMMERMANN SPORT + KLOCKI EBC Green Stuff
3. TARCZE ROTINGER SPORT GT + KLOCKI ZIMMERMANN
4. TARCZE ROTINGER SPORT GT + KLOCKI EBC Green Stuff
5. TARCZE ZIMMERMANN "ZWYKLE" + KLOCKI EBC Green Stuff
zimmermann
rotinger
Dziekuje!
rezon - 25-03-2017, 21:58
gładkie Zimmermany + EBC Greenstuff
supeer - 25-03-2017, 22:23
rezon napisał/a: | gładkie Zimmermany + EBC Greenstuff |
Ze bez nawiercen?
tyku - 25-03-2017, 22:34
Nawiercane podczas hamowania buczą w określonych przedziałach prędkości.
Hugo - 25-03-2017, 23:59
rezon napisał/a: | gładkie Zimmermany + EBC Greenstuff | Też bym tak wybrał. Polecam również zestaw tarcze Textar Pro + klocki TRW (ok. 400 zł). Jeżdżę na takim zestawie i hamuje super. tyku napisał/a: | Nawiercane podczas hamowania buczą w określonych przedziałach prędkości. | Nie wiem jak nawiercane, ale w przypadku nacinanych to bardzo delikatnie powiedziane. Hamujesz jak skład towarowy Po założeniu gładkich tarcz aż dziwnie się hamuje, nic nie słychać.
rezon - 26-03-2017, 09:10
Zimmermany wydają się mieć dobre zabezpieczenie antykorozyjne, dlatego po zjechaniu fabrycznych skodowskich (162kkm - wciąż ori) mam w planie przejście właśnie na nie. Gładkie - bo inne buczą, huczą - a Outek czy Superb nie jest żadnym sportowym samochodem, aby zwykłe nie dawały rady i potrzebowały lepszego odprowadzenia ciepła. A EBC Greenstuff bo od dobrych kilku lat takich używam.
supeer - 26-03-2017, 09:31
Dzieki za odpowiedzi! Pomocne!
Widze ze skutecznosc jednak lepsza tarcz standardowych czekamy na kolejne opinie
Bizi78 - 26-03-2017, 09:35
Spróbuj kliknąć w pierwszym poscie w i dodaj pozycję .
supeer - 26-03-2017, 09:41
Bizi78 napisał/a: | Spróbuj kliknąć w pierwszym poscie w Obrazek i dodaj pozycję . |
nie da rady, juz ktos zaglosowal
Czy przy wymianie calego kompletu zalecacie wymiane rowniez nowych "srub" tzw. tuleji prowadzących? ( narazie stare tarcze proste, nic sie nie gnie)
[ Komentarz dodany przez: Bizi78: 26-03-2017, 09:44 ]
Chyba poszło .
Bizi78 - 26-03-2017, 09:47
Co do prowadnic, to jeśli nic nie stuka podczas hamowania i nie ma korozji wewnątrz to ja bym zostawił, tylko daj nowy smar i sprawdź gumki .
Hugo - 26-03-2017, 10:54
Montowałem kiedyś Zimmermanny jednej klientce i rzeczywiście bardzo solidnie wyglądały. Textar Pro też mają powłokę antykorozyjną i na drugi dzień tarcze miały już nalot korozji Porażka.
Aleksander1965 - 26-03-2017, 15:08
Hugo napisał/a: | rezon napisał/a: | gładkie Zimmermany + EBC Greenstuff | Też bym tak wybrał. Polecam również zestaw tarcze Textar Pro + klocki TRW (ok. 400 zł). Jeżdżę na takim zestawie i hamuje super. tyku napisał/a: | Nawiercane podczas hamowania buczą w określonych przedziałach prędkości. | Nie wiem jak nawiercane, ale w przypadku nacinanych to bardzo delikatnie powiedziane. Hamujesz jak skład towarowy Po założeniu gładkich tarcz aż dziwnie się hamuje, nic nie słychać. |
Dokładnie tak jak kolega napisał przerabałem juz chyba wszystkie warianty i zostałem na tarczach Textar a klocki TRW.Fakt lekko pyla ale nic nie piszczy i niec się nie gnie.
Tafla - 27-03-2017, 08:34
Montuje Zimmermanny do drugiego auta (C5) i nie miałem z nimi nigdy żadnych problemów.
|
|
|